KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ.

Επιστολή προς τους συντάκτες του Βήματος έστειλε την Δευτέρα ο Σ. Ψυχάρης, επιβεβαιώνοντας τους ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω απολύσεις, ενώ αναφέρθηκε και στις απεργίες, τις οποίες χαρακτήρισε προσπάθεια υπονόμευσης της εφημερίδας.

«Μόνο ως συντονισμένη προσπάθεια εξυπηρετήσεως άλλων συμφερόντων μπορεί να εξηγηθεί», αναφέρει συγκεκριμένα, ενώ προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων αποπειράθηκαν να υπονομεύσουν το Βήμα.

«Σας διαβεβαιώνω ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων για το Βήμα έχει κλείσει οριστικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει «τα αρμόδια όργανα και η Δικαιοσύνη θα ασχοληθούν με την πρωτοφανή απόπειρα εξαπατήσεως».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Η γενική συνέλευση των συντακτών της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με μοναδικό θέμα την ανάκληση των απολύσεων 20 συναδέλφων μας.

Γενική είναι η εκτίμηση όλων των συναδέλφων στην συνέλευση ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι , το κόστος της οικονομικής κρίσης, ούτε τις εσφαλμένες επιλογές των επιχειρήσεων του Τύπου. Ως εκ τούτου επαναβεβαιώνεται το αίτημα για ανάκληση όλων των απολύσεων.

Με αυτό το δεδομένο η γενική συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

1. Ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να επεκτείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα, προκηρύσσοντας επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, έως ότου ανακληθούν οι απολύσεις που πλήττουν τον κλάδο.

2. Με δεδομένη την ανησυχία των εργαζομένων στο «ΒΗΜΑ» - μετά την ανάκληση της ημερήσιας έκδοσης- δηλώνουμε αντίθετοι με οποιαδήποτε απόλυση είτε τεχνικών είτε άλλων ειδικοτήτων, που απασχολούνται στην έκδοση της εφημερίδας.

3. Επαναβεβαιώνουμε τη στήριξή μας στην ΕΣΗΕΑ, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την Ένωση Ιδιοκτητών για την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας και ζητούμε – μέσω αυτής-  να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των προηγούμενων συμβάσεων.

4. Με συντριπτική πλειοψηφία αποδοκιμάζουμε τις προτροπές προς τους αναγνώστες «να μην αγοράζουν “ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” καθώς και τα άλλα έντυπα του ΔΟΛ», που υπήρξαν στο διαδίκτυο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.  Χαρακτηρίζουμε ως προβοκάτσια όσα εμφανίστηκαν με τη μορφή αφίσας, email και «ενημερωτικών αναρτήσεων interenet», τις προηγούμενες ημέρες και καταδικάζουμε όποιους βρίσκονται πίσω από αυτά.

5. Δηλώνουμε ότι ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας και η ΕΣΗΕΑ είναι οι μόνοι που μας εκπροσωπούν και συνεπώς η διοίκηση και η διεύθυνση της εφημερίδας οφείλει να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις που μας αφορούν.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This