KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Μπορούν αλλά δεν πληρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την κίνηση μπροστά από τα γκισέ τους το τελευταίο διάστημα. Μπορεί όντως η παρεχόμενη ρευστότητα να έχει περιορισθεί και τα δάνεια να χορηγούνται από την πλευρά τους με το σταγονόμετρο, αλλά, από την άλλη πλευρά και το ενδιαφέρον των καταναλωτών - όπως εκφράζεται μέσα από τις αιτήσεις που καταθέτει - για την εξασφάλιση ενός νέου δανείου, έχει περιορισθεί στο ελάχιστο.
Κοινώς, ο κόσμος δεν θέλει πλέον να πάρει κανένα δάνειο. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, τελευταία παρατηρείται κι ένα φαινόμενο, ακόμη κι όσοι έχουν αποδεδειγμένα τα χρήματα για να τακτοποιήσουν τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις (από δάνεια, κάρτες κλπ), να αποφεύγουν συστηματικά να το κάνουν, προσδοκώντας σε ...διαγραφή τους.

Είναι μια νέα τακτική, η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα τις τράπεζες, οι οποίες διαπιστώνουν μια γενικότερη απροθυμία στις συναλλαγές με το κοινό. Αυτά κι άλλα, πολλά, αναλόγου περιεχομένου και ύφους, προβλήματα συζητήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος προετοιμάζει ένα ιδιαιτέρως σκληρό τεστ τεστ μέσα στο Δεκέμβριο.

Αυτό, βεβαίως, είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν τη συγκεκριμένη στιγμή οι τραπεζίτες, όμως, δεν μπορούν και να το αποφύγουν. Οπότε, θα αναγκασθούν να το υποστούν.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών