KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ.


Μετά από 12 χρόνια και επικαλούμενη καταγγελίες επενδυτών που έγιναν πέρυσι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβάλλει πρόστιμα σε δύο ουσιαστικά ανύπαρκτες εταιρίες. Πρόκειται για τις Ασπις Κάπιταλ και Ασπίς όμιλος εταιριών συμφερόντων του κ. Παύλου Ψωμιάδη ο οποίος ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Κι όμως οι κινήσεις Ψωμιάδη δεν ξεκίνησαν χθες αλλά από το 1998 όπου μέσω ενός κουβαριού προσωπικών εταιριών που διασυνδέονταν με τις δύο εισηγμένες Ασπίς διακινούσε προϊόντα εγγυημένων αποδόσεων και διέθετε ομόλογα χωρίς να διαθέτει άδεια.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2003 είχε ξεσπάσει σάλος όταν είδαν το φως της δημοσιότητας προσωπικές επιταγές του κ. Ψωμιάδη στα πλαίσια παροχής εγγυημένων αποδόσεων και υποτίθεται ότι έγινε έλεγχος από το ΣΔΟΕ αλλά η υπόθεση δεν κατέληξε πουθενά. Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκλεινε τα μάτια όταν με λεφτά των ασφαλισμένων η Ασπίς Πρόνοια αποκτούσε συμμετοχές σε εταιρίες που έλεγχε ο κ. Ψωμιάδης ενώ δεν κινήθηκε ούτε το 2006 που το ΥΠΑΝ απαγόρευσε ως τη διάθεση του προϊόντος Mega Assets ως μη νόμιμο.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ξεκάθαρο. Κινήθηκαν στα πλαίσια του καθήκοντος διαχρονικά οι ελεγκτές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και οι εκάστοτε διοικήσεις; Για ποιο λόγο δεν έγινε έλεγχος τόσα χρόνια ενώ η αγορά βοούσε για τη δράση Ψωμιάδη; Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι και αν ναι ποιος έχει την τελική ευθύνη για την καταστροφική δράση του; Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ΣΔΟΕ, οι αρμόδιοι κάθε φορά Υπουργοί και το σύνολο των αρμοδίων αρχών για τη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς ή όλοι μαζί;

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών