KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΑΒΙΚΑ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΕΛ..ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ.

Το Κατάρ "μπαίνει" στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η μεγαλύτερη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief AG ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πωλήσει μερίδιο 9,1% στο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ αντί 400 εκ ευρώ. Η συμφωνία περιπλέκει την προσπάθεια της ισπανικής κατασκευαστικής ACS, που είναι η μεγαλύτερη μέτοχος της Hochtief (με μερίδιο που αγγίζει το 30%) να απορροφήσει παρά τη θέλησή της τη γερμανική εταιρεία αντί 2,7 δις ευρώ.
Η Hochtief ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι θα εκδώσει νέες μετοχές, τις οποίες θα πωλήσει στην Qatar Holding LLC στην τιμή των 57,114 ευρώ εκάστη, πολύ κοντά στην τρέχουσα τιμή της μετοχής στην αγορά της Φραγκφούρτης.
Η γερμανική εταιρεία, η οποία κατασκεύασε  και το  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»ενώ μετέχει στην κοινοπραξία εκμετάλλευσής του, εξήγησε ότι συμφώνησε με την κρατική επενδυτική εταιρεία του Κατάρ «για να ενισχύσει την υπάρχουσα συ- νεργασία των δύο πλευρών και για να αναζητήσει νέους τομείς για στρατηγική συνεργασία».
Οι επενδυτές πανηγύρισαν την προοπτι- κή πώλησης μεριδίου της Hochtief στους Καταρηνούς. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη επένδυση που επιχειρεί το Κατάρ στη Γερμανία - το fund του Εμιρά- του κατέχει από πέρυσι μερίδιο 17% στη Volkswagen και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε εκφράσει την ευαρέσκειά της για αυτή τη συμφωνία, καλωσορίζοντας με τα θερμότερα λόγια τα επενδυτικά κεφά- λαια του Κατάρ στη Γερμανία.
Σε τηλεγράφημά του το Associated Press αναφέρει ότι η συμφωνία της Hochtief με την κυβέρνηση του Κατάρ, αφ' ενός θα περιορίσει το μερίδιο της μεγαλομετόχου ACS στη γερμανική εταιρεία και ενδεχο- μένως θα ενισχύσει τις αντιστάσεις της Hochtief στην προσπάθειά της να απο- τρέψει την επιθετική εξαγορά της από την ισπανική. Διότι η Hochtief απορρίπτει την προοπτική απορρόφησής της από την ACS, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν προσθέτει αξία στα χαρτοφυλάκια των μετόχων της.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών