KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.

Οι Έλληνες αγοράζουν μέσω internet με προπληρωμένες πιστωτικές

Άνοδο λόγω γιορτών σημειώνουν οι ηλεκτρονικές αγορές και μαζί τους οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες. Φέτος τα Χριστούγεννα, λόγω και του περιορισμένου ποσού που μπορούν να διαθέσουν τα νοικοκυριά, τα e-shops έχουν μετατραπεί σε κατεξοχήν ψηφιακό προορισμό αγορών, καθώς σε αυτά οι καταναλωτές μπορούν να βρουν εκπτώσεις και προσφορές που φτάνουν ακόμα και το 70%. Είτε στην Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό, οι ηλεκτρονικές παραγγελίες είναι φέτος περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.
Ενδεικτικό είναι ότι, όπως προκύπτει από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα στο 2010, οι e-online καταναλωτές θα ξοδέψουν περίπου  1.500 ευρώ, κατά µέσο όρο, για αγορές µέσω Ιντερνετ ανεβάζοντας τον τζίρο του ηλεκτρονικού εµπορίου σε 1,4 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ πέρυσι. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 75% που δείχνει τη μεγάλη δυναμική της αγοράς, ενώ –όπως και στο παραδοσιακό λιανεμπόριο, ένα σημαντικό κομμάτι του τζίρου αυτού, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, πραγματοποιείται μέσα στην εορταστική περίοδο.

Πώς λειτουργούν

Δεδομένου όμως ότι ακόμα πολλοί Έλληνες είτε δεν εμπιστεύονται την ασφάλεια του διαδικτύου προκειμένου να πραγματοποιήσουν αγορές με τη δική τους πιστωτική κάρτα, είτε δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να εκδώσουν «πλαστικό χρήμα» στο όνομα τους, οι προπληρωμένες πιστωτικές που διαθέτουν μια σειρά από τράπεζες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, καθώς μέσα στις γιορτές ο τζόγος είναι επίσης δημοφιλής, πολλοί είναι εκείνοι που «φορτώνουν» προπληρωμένες πιστωτικές, καθώς δεν θέλουν στο λογαριασμό τους να φαίνονται χρεώσεις σε e-καζίνο.
Ανεξάρτητα πάντως από το σκοπό και τη χρήση τους, οι προπληρωμένες πιστωτικές έρχονται «φορτωμένες» με συγκεκριμένο ποσό- μπορεί να φθάσει τα 10.000 ευρώ. Επιπλέον, οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες αποτελούν ιδανική λύση για ανήλικους καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με τον νόμο μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν άτομα από 14 ετών και άνω.

Τι προσφέρουν οι τράπεζες

Προπληρωμένες πιστωτικές διαθέτουν αυτή τη στιγμή στην αγορά μια σειρά από τράπεζες. Για παράδειγμα η Τράπεζα Πειραιώς, δραστηριοποιείται μέσω της We Buy, η οποία και εκδίδεται μέσω Internet ή τηλεφώνου και έτσι είναι άμεσα διαθέσιμη για χρήση.  Είναι «εικονική» και προορίζεται αποκλειστικά για εξ αποστάσεως συναλλαγές, όπου δεν χρειάζεται η παρουσία φυσικής κάρτας, όπως  για συναλλαγές στο Internet,  για τηλεφωνικές παραγγελίες και για παραγγελίες από καταλόγους.  Επιπλέον, δέχεται πιστώσεις χρημάτων, (π.χ. σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος). Ο κάτοχός της μπορεί να τη «φορτίζει» με το ποσό που θέλει, όποτε θέλει, όπου και αν βρίσκεται και τη χρησιμοποιεί σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του εύκολα και με ασφάλεια. Επίσης, μπορεί να την ακυρώσει ή επανεκδώσει μόνος του χωρίς να επισκεφτεί κάποιο κατάστημα.   Το συνολικό μέγιστο ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι €10.000.

Η Τράπεζα Αττικής διαθέτει την Attica Gift Card Visa, η οποία μάλιστα επιτρέπει στον κάτοχό της, εκτός από αγορές, να κάνει αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ όλων των τραπεζών και εντελώς δωρεάν από τα ΑΤΜ του δικτύου Καταστημάτων της Attica Bank.
Διατίθεται με αξία  €30 έως €3.000, ενεργοποιείται από την επόμενη μέρα της παραλαβής της και ισχύει για 5 χρόνια, ενώ το αρχικό διαθέσιμο ποσό για αγορές, καθώς και η ημερομηνία λήξης  τυπώνονται στην κάρτα κατά την έκδοσή της.
Από την πλευρά της η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει  δύο προπληρωμένες κάρτες. Η πρώτη από αυτές «Κύπρου Prepaid Card» είναι  επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα Visa. O πελάτης επιλέγει το ποσό με το οποίο θέλει κάθε φορά να τη «φορτίσει» και κατά συνέπεια το μέγιστο ποσό για το οποίο θα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί. τό. Η κάρτα φορτίζεται στο ταμείο καταστήματος της Τράπεζας Κύπρου με κατάθεση μετρητών,  στα ATMs της Τράπεζας Κύπρου με κατάθεση μετρητών ή με μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό μέσω της κάρτας Debit, μέσω του Internet Banking και  μέσω του Phone Banking της

Τράπεζας Κύπρου.
Η δεύτερη ονομάζεται Prepaid Gift Card, η οποία είναι μη επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα. Ο κάτοχός της μπορεί να φορτίσει την Prepaid Gift Card μία φορά, με μέγιστο ποσό φόρτισης τα 150€ και η κάρτα χρησιμοποιείται για  αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε όλες τις επιχειρήσεις με το σήμα Visa,  συναλλαγές στο Internet και  τηλεφωνικές παραγγελίες σε όλο τον κόσμο, αλλά και να την κάνει δώρο σε όποιον θέλει για τον ίδιο σκοπό.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών