KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο HARRY TRUMAN ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ.(ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ);;;;;

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Harry TrumanΈως και τη Δευτέρα αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι της Σούδας το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Harry Τruman. Το πλοίο κατέπλευσε στον προβλήτα της ναυτικής βάσης στο Μαράθι Ακρωτηρίου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος.
Το Harry Truman ναυπηγήθηκε το 1996 στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στον 6ο στόλο και από τότε εκτελεί αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού κόλπου.

Το αεροπλανοφόρο απέπλευσε στα τέλη του περασμένου Μαϊου από τη ναυτική βάση του Norfolk ως «ναυαρχίδα» της δύναμης κρούσης πλοίων, που είχαν αποστολή να μεταβούν στον Περσικό κόλπο, προκειμένου να κάνουν νηοψίες για μεταφορά όπλων προς το Ιράν.

Το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αεροπλανοφόρου είναι 333 μέτρα, το πλάτος του 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4.5 στρέμματα. Στις 2.500 καμπίνες του Truman διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των 80 πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ανεβαίνουν στο κατάστρωμα από 4 καταπέλτες. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του αεροπλανοφόρου είναι πως η ημερήσια κατανάλωση πόσιμου νερού φτάνει τα 1.500 κυβικά μέτρα, ενώ καθημερινά παρασκευάζονται 18.000 γεύματα. Επίσης, στο πλοίο εκδίδεται καθημερινή εφημερίδα, ενώ διαθέτει και δικό του τηλεοπτικό σταθμό.

Το αεροπλανοφόρο διαθέτει πυραύλους αέρος - αέρος Sea Sparrow, καθώς και αντιαεροπορικά πυροβόλα, μεταφέρει σμήνος βομβαρδιστικών, 4 F/A-18 Super Hornet και 3 F/A-18 Hornet, κατασκοπευτικά μικρά αεροσκάφη και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης E-2 Hawkeye παντός καιρού, σμήνος ηλεκτρονικών επιθέσεων για παρεμβολές σε ραντάρ και σμήνος 7 ελικοπτέρων καταστροφής υποβρυχίων.

Μαζί με το Truman στο Μαράθι κατέπλευσε και το συνοδευτικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Normandy εκτοπίσματος 10.000 τόνων. To Normandy είναι εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και ανθυποβρυχιακού πολέμου, ενώ στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 400 άτομα.

Από την ημέρα του κατάπλου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αξιωματικοί και πληρώματα των δύο πλοίων επισκέπτονται κυρίως την παλιά πόλη των Χανίων, άλλα και άλλες περιοχές του νησιού. 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών