KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

«Πωλείται» το αεροδρόμιο Μακεδονία

Με ταχύτατους ρυθμούς επιδιώκει να προχωρήσει σε συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων η κυβέρνηση.
Ήδη, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Γιάννης Μαγκριώτης μέσα στον Ιανουάριο θα έρθει στη  Βουλή νομοσχέδιο για τη μετατροπή των αεροδρομίων σε ανώνυμες εταιρίες, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προσέλκυση ιδιωτών με βάση το μοντέλο παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο αυτό, στην πρώτη θέση της λίστας των υποψηφίων προς ιδιωτικοποίηση βρίσκεται το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, για το οποίο σχεδιάζεται να παραχωρηθεί για ένα διάστημα 30 χρόνων σε ιδιώτη «πακέτο» μαζί με τα μικρότερα αεροδρόμια της Βόρειας Ελλάδας,  όπως της Κοζάνης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Το σενάριο αυτό θα αναλάβει να διερευνήσει για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών εταιρία συμβούλων, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης. «Η μελέτη του συμβούλου θα μας δείξει ποια αεροδρόμια θα πάνε πακέτο και τι θα είναι ελκυστικό για τον ιδιώτη», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης του ΕΒΕΘ για την έλευση του νέου έτους ο κ. Μαγκριώτης.

Εύλογο είναι το ερώτημα κατά πόσο η παραχώρηση σε ιδιώτη θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους για τις -λίγες ούτως ή άλλως- αεροπορικές εταιρίες, που πετούν από προς και προς τα αεροδρόμια της Βόρειας Ελλάδας, συμπαρασύροντας και τις τιμές των εισιτηρίων.

Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι και το θέμα του κόστους θα αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης από τους συμβούλους. «Σε κάθε περίπτωση, τα ελληνικά αεροδρόμια εκτός από το Ελ. Βενιζέλος είναι τα πιο φθηνά στην Ευρώπη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών