KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

Στο δρόμο μένουν περίπου 350 εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου. Πρόκειται για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου των οποίων οι συμβάσεις έληξαν την 31η Δεκεμβρίου 2010 και ενημερώθηκαν από τη διοίκηση Πατούλη πως δεν θα ανανεωθούν.
Άξια υπογράμμισης είναι η ανακοίνωση της παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» που τονίζει πως αυτή η οδυνηρή κατάσταση για τους εργαζομένους επήλθε πρωτίστως από την κυβέρνηση εντολοδόχων του ΔΝΤ και δευτερευόντως από τις αλόγιστες προσλήψεις της δημοτικής Αρχής του Γιώργου Πατούλη.
Με λίγα λόγια, υποστηρίζει πως εκατοντάδες εργαζόμενοι υπήρξαν όμηροι Πατούλη και ΔΝΤ. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ο Λευτέρης Μαγιάκης κάνει λόγο για «αξιοποίηση» του «αμαρτωλού Οργανισμού Εργασίας» που είχε ως σκοπό να εξυπηρετήσει τις «πελατειακές σχέσεις» της διοίκησης με σκοπό «να πετύχει την επανεκλογή της».
Αναλυτικότερα:
«Η πόλη στερείται ήδη τις υπηρεσίες τους, στους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς της καθαριότητας, της συγκοινωνίας, των βρεφονηπιακών σταθμών, της άθλησης. Όμως, αυτό λίγο ενδιαφέρει την Κυβέρνηση των εντολοδόχων του Δ.Ν.Τ., που σπεύδουν να ιδιωτικοποιήσουν όλο το, ήδη ελλειμματικό, κράτος πρόνοιας, φορτώνοντας με πρόσθετα οικονομικά βάρη τους πολίτες (αυξημένα δημοτικά τέλη και φόροι, αύξηση τροφείων κ.τ.λ.)
Η διοίκηση Πατούλη, φέρει και αυτή τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή. Στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής της, "αξιοποίησε" τον αμαρτωλό Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου, για να εξυπηρετήσει τις πελατειακές της σχέσεις και να πετύχει την επανεκλογή της. Κράτησε σε ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους, με ψεύτικες υποσχέσεις περί μονιμότητας.
Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να φροντίσει να καταργήσει το καθεστώς των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Αντίθετα απομάκρυνε περίπου 85 εμπείρους εργαζόμενους από το Δήμο, συντήρησε και επέκτεινε το προηγούμενο ρουσφετολογικό και πελατειακό καθεστώς.
Στις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης και με κριτήριο, όχι μόνο να μην υποβαθμιστούν, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστούν οι κοινωνικές παροχές του Δήμου, κανένας συμβασιούχος που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το Δήμο. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και την τοπική κοινωνία να συμπαρασταθούν στους συμβασιούχους που απομακρύνονται από το Δήμο.
Δηλώνουμε πως θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και για την καθιέρωση στο Δήμο Αμαρουσίου, ενός δίκαιου, διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τη διαφθορά, τη συναλλαγή, την ομηρία και τις πελατειακές σχέσεις, που θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και λειτουργούν σε βάρος αυτών που αντιστέκονται και επιμένουν σε μια αξιοπρεπή και αγωνιστική στάση ζωής».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών