KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.

Κόκκινη κάρτα στους εργοδότες που δεν είναι συνεπείς στις καταβολές πρόσθετων αµοιβών για απασχόληση Κυριακές, γιορτές, αργίες και τις νυχτερινές ώρες έδειξε ο Αρειος Πάγος. Το Ανώτατο ∆ικαστήριο αποφάσισε ότι οι δικαστικές αυτές διεκδικήσεις από τους εργαζοµένους δεν είναι καταχρηστικές, ακόµη και όταν προβάλλονται λόγω µακρόχρονης αδράνειας του απασχολουµένου.

Με το σκεπτικό αυτό οι ανώτατοι δικαστές δικαίωσαν τραγουδίστρια σε πιάνο - µπαρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, η οποία µε καθυστέρηση 13 ετών προσέφυγε στη ∆ικαιοσύνη διεκδικώντας τη διαφορά στις αποδοχές της που προέκυπτε από αµοιβές που δεν τις είχαν καταβληθεί για απασχόληση τις Κυριακές, τιςαργίες, τη νύχτα, αλλά και για καταβολήεπιδόµατος µουσικών οργάνων. Οι οικονοµικές αξιώσεις που µπορεί να εισπράξει η τραγουδίστρια αφορούν την τελευταία πενταετία, καθώς οι διεκδικήσεις παλαιότερων ετών έχουν πλέον παραγραφεί. Αξίζει να σηµειωθεί ότι οι αρεοπαγίτες είπαν «όχι» σε όλους τους ισχυρισµούς που προέβαλε η εργοδότρια εταιρεία για να αποφύγει να πληρώσει τις οικονοµικές διεκδικήσεις της εργαζοµένης. Συγκεκριµένα, µεταξύ άλλων η εταιρεία προέβαλε τον ισχυρισµό ότι σε περίπτωση που η αγωγή γίνει δεκτή θα άνοιγε την όρεξη για ανάλογες διεκδικήσεις και στο υπόλοιπο προσωπικόπροκαλώντας απρόβλεπτη δαπάνηγια τον εργοδότη. Επιπλέον, σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς της εργοδότριας, η αδράνεια της τραγουδίστριας δηµιούργησε στους νόµιµους εκπροσώπους την εύλογη πεποίθηση ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει δικαστικά τις αξιώσεις της, καθώς τα 13 χρόνια που µεσολάβησαν δεν είχεκάνει λόγο για την καταβολή τους.

Οπως προκύπτει απότο σκεπτικό της απόφασης, οιανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δεν δέχθηκαν κανέναν από τους προβαλλόµενους ισχυρισµούς της επιχείρησης, δικαιώνοντας την τραγουδίστρια, η οποία εµφανιζόταν ναέχει υπογράψει µε τους αντιδίκους της τον Οκτώβριο του 1999 σύµβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Και στο παρελθόν ο Αρειος Πάγος έχει δεχθεί ότι δεν είναι καταχρηστική ηετεροχρονισµένη διεκδίκηση εργαζοµένου για υπερωρίες και νυχτερινή απασχόληση ακόµα και σε περιπτώσεις που κινδυνεύει να καταστεί χειρότερη η οικονοµική θέση τουεργοδότη εξαιτίας υποβολής παρόµοιων αγωγώνκαι από άλλους υπαλλήλους του.Νοµικοί κύκλοιχαρακτηρίζουν ωςφιλεργατική την έκδοση της απόφασης, η οποία ανοίγει τον δρόµο για διεκδίκησηοικονοµικών αξιώσεων εκ µέρους εργαζοµένων οι οποίοι δεν υπέβαλαν αγωγή εντός της πενταετίας, όπως ορίζει ονόµος, για νακατοχυρώσουν δεδουλευµένα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών