Λαβράκι σοτέ με σπανάκι και καλαμάρι
(Για 4 άτομα)
Υλικά
4 λαβράκια
200 γραμμ. σπανάκι
40 γραμμ. πιπεριές πράσινες,
κίτρινες και κόκκινες
100 γραμμ. καλαμάρια
300 γραμμ. πατάτες
1 γραμμ. σαφράν
Τζίντζερ
1 μάτσο κολίανδρο
Αλάτι, πιπέρι
Φινόκιο
Ζωμό ψαριού
Βούτυρο
Κρασί λευκό
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Εκτέλεση
Φιλετάρετε τα λαβράκια και τα σοτάρετε σε τηγάνι.
Βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι κομμένο μπρινουάζ μαζί με τις πιπεριές.
Προσθέτετε το κολίανδρο και το τζίντζερ.
Σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με ζωμό του ψαριού.
Σοτάρετε τη φάρσα, το γεμίζετε και είναι έτοιμο.
Για τη σάλτσα παίρνετε τα κεφάλια από τα λαβράκια, τα σοτάρετε με κρεμμύδι και φινόκιο και σβήνετε με λευκό
κρασί.
Προσθέτετε το σαφράν και το ζωμό ψαριού και είναι έτοιμη.
Κόβετε τις πατάτες στρογγυλές και τις βράζετε μέσα στη σάλτσα που κάνατε πριν σε χαμηλή φωτιά για να γίνουν κονφί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου