KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Σταθεροποιητικά η Wall Street



Dow8.769,484,99 0,06%



Nasdaq1.854,4512,05 0,65%

Η Wall Street σήμερα

Σταθεροποιητικά κινούνται στις αρχικές συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στον απόηχο της ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών πως θα επιτρέψει σε δέκα τράπεζικά ιδρύματα της χώρας να αποπληρώσουν τα κεφάλαια που έλαβαν από το πρόγραμμα για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 4,91 μονάδες (-0,06%) και βρίσκεται στις 8.759,58 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 10,07 μονάδων (+0,55%) φτάνοντας 1.852,47 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,37 μονάδων (+0.15%) και βρίσκεται στις 940,51 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η American Express καθώς διαπραγματεύεται στα 26,2 δολ. με άνοδο 0,6 δολ. ή σε ποσοστό 2,33%. Ακολουθούν η Intel με κέρδη 1,95% στα 16,23 δολ. και η Du Pont στα 26,58 δολ. με άνοδο 1,41%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Procter and Gamble (-1,15%), η United Technologies (-0,90%) και η (-0,59%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο μέτωπο των τραπεζών το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε σήμερα σε 10 χρηματοοικονομικά ιδρύματα των ΗΠΑ το πράσινο φως για την αποπληρωμή των κεφαλαίων που έλαβαν από το πρόγραμμα για την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου (TARP).

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι οι εισφορές από την διαδικασία αποπληρωμής θα μπορούσαν να φτάσουν τα 68 δισ. δολ."Η αποπληρωμή των κεφαλαίων αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε", υπογραμμίζει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επιτροπή που διόρισε το Κογκρέσο για την εποπτεία του προγράμματος σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού κλάδου (TARP) ζητά την επανάληψη των τεστ κοπώσεως στους ισολογισμούς των τραπεζών, επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα.


Η πρόεδρος της επιτροπής και καθηγήτρια του Harvard University, Elizabeth Warren μιλώντας στο CNBC εκτίμησε ότι έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα οι οικονομικές συνθήκες και υπάρχει η ανάγκη νέων ελέγχων στους ισολογισμούς των ιδρυμάτων.

Σε σχετική έκθεση της επιτροπής εποπτείας επισημαίνεται ότι το ποσοστό ανεργίας έχει αναρριχηθεί σήμερα στο 9,4%, έναντι 8,5% το 2008 κατά μέσο όρο. "Αν ο ρυθμός συνεχίσει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, πιθανότατα θα υπερβαίνει το μέσο όρο του 2009 στο 8,9% που είχε εκτιμηθεί στο απαισιόδοξο σενάριο", αναφέρεται σχετικά.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat ανακοίνωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την εξαγορά της Chrysler παρά την απόφαση του αμερικάνικου Ανώτατου Δικαστηρίου να καθυστερήσει την πώληση. Η Fiat διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει από την συμφωνία εάν η πώληση δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παραμείνει παρά την καθυστέρηση.

Τέλος, η Texas Instruments Inc. προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των μεγεθών του δευτέρου τριμήνου βασιζόμενη σε ισχυρότερες αποδόσεις των δραστηριοτήτων της καθώς εκτιμά ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν μεταξύ 2,3 δισ. και 2,5 δισ. δολαρίων σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για 1,95 δισ. με 2,4 δισ. δολάρια. Η εταιρεία επιπλέον, αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να είναι μεταξύ 14 και 22 σεντς, από 1 με 15 σεντς. Σημειώνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο λήγει στις 30 Ιουνίου.

ΗΠΑ: Μείωση 1,4% στα αποθέματα χονδρικής Απριλίου

Στα μάκρο της ημέρας, περαιτέρω πτώση καταγράφηκε τον Απρίλιο στα αποθέματα χονδρικής καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση θα πλήξει περαιτέρω τη ζήτηση.

Ειδικότερα, τα αποθέματα χονδρικής Απριλίου υποχώρησαν 1,4% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 405,4 δισ. δολ. μετά την πτώση κατά 1,8% (αναθεωρημένο μέγεθος) το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 1,2% τον Απρίλιο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών