KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Από τον κυβισμό εξαρτάται το όφελος της απόσυρσης

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009, 10:52

Τα οικονομικά κίνητρα, που θα διαμορφωθούν στη ρύθμιση την οποία προωθεί η κυβέρνηση για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων, θα είναι ανάλογα με τον κυβισμό του αποσυρόμενου οχήματος.

Ξεκινούν από 500 ευρώ, για τους ιδιοκτήτες που θα αποσύρουν οχήματα μέχρι 900 κυβικά, και φθάνουν τα 2.200 ευρώ για οχήματα άνω των 2.400 κυβικών.

Επιπλέον κίνητρο 1.000 ευρώ παρέχεται σε όσους, παράλληλα με την απόσυρση, προχωρήσουν στην αγορά αυτοκινήτου σύγχρονης τεχνολογίας.

Τα αυτοκίνητα που ανακοινώθηκε ότι θα μπορούν να αποσυρθούν είναι εκείνα που έχουν κυκλοφορήσει έως τις 31/12/2004.

Το ΠΑΣΟΚ, αντιδρώντας στη ρύθμιση, επισημοποίησε ότι «η ρύθμιση δεν θα αποσυρθεί, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά, αλλά θα εκλογικευτεi. Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να συνδεθούν με τους ρύπους που εκπέμπει το κάθε όχημα και όχι μόνο με την ηλικία του».

Στον «πράσινο» δακτύλιο (από 1-9-2011) δεν θα εισέρχονται αυτοκίνητα άνω της 15ετίας, καθώς θα έχουν κόκκινο σήμα κυκλοφορίας.

Τα καινούργια (κάτω από 140 γραμμάρια/χιλιόμετρο) θα έχουν λευκό σήμα κυκλοφορίας και θα μπαίνουν ελεύθερα όλες τις μέρες, ενώ για τα υπόλοιπα θα εξακολουθήσει να ισχύει το σύστημα μονά-ζυγά.

Για τα τέλη κυκλοφορίας στα καινούργια αυτοκίνητα (1η άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2005) μειώνονται κατά 18 ευρώ, ενώ στα παλαιότερα αυξάνονται από 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τη χρονιά που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ως καινούργια στην Ελλάδα.

Στα επαγγελματικά αυτοκίνητα, μειώνονται κατά 30% για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει μετά την 1/1/2005, ενώ αυξάνονται από 10% έως και 20% στα παλαιότερα.

Οι κάτοχοι οχημάτων με κινητήρες άνω των 2.000 κ. εκ. θα πρέπει να γνωρίζουν πως, πέραν των αυξημένων τελών, που θα πρέπει να πληρώσουν εάν το όχημά τους έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν το 2005, θα πληρώνουν επιπλέον 150 έως 650 ευρώ κάθε χρόνο ως έκτακτη εισφορά.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών