KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ..


Aspis Bank: Εκλεισε το deal με Βίκτορα Ρέστη.



Εκλεισε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του GIANNISKALARITIS.BLOGSPOT.COM, η συμφωνία εισόδου του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη στην Aspis Bank, σε μία εξέλιξη που είχε αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σε δημοσίευμα της 1ης Νοεμβρίου.
Ο επιχειρηματίας θα συμμετάσχει με σημαντικό ποσοστό στην αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ, την οποία έχει δρομολογήσει η τράπεζα.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής είχε αφεθεί ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά την απολογία του ενώπιον του 13ου Τακτικού Ανακριτή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου ΑΣΠΙΣ κ. Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.
Η κατηγορία αφορά μη γνήσια εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, για να εξασφαλίσει την κάλυψη ανοίγματος που παρουσίαζε η εταιρία του.

Στον κ. Ψωμιάδη χρηματική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.

Σε βαθιά οικονομική ύφεση η Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009, 13:16


Από τις αρχές του 2009 η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας, η εθνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2009.

Στο τρίτο τρίμηνο, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% έναντι του δεύτερου τριμήνου

Η μείωση του ΑΕΠ οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των επενδύσεων, των κατασκευών, της εξαγωγικής δραστηριότητας και της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Ωστόσο, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση τουλάχιστον από το πρώτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε.

Το ΑΕΠ υπολογίζεται ότι μειώθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση, έναντι αναθεωρημένου -0,1% στο δεύτερο τρίμηνο.

Στο πρώτο τρίμηνο ο ρυθμός ήταν +0,2%. Η ελληνική οικονομία έχει ήδη διανύσει δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκεται σε ύφεση, σημείωσε η Eurostat.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1993 που η οικονομία εισέρχεται σε ύφεση. 



«Άλλοι άνθρωποι» με την πιστωτική στο χέρι οι Έλληνες


Με μία πιστωτική  κάρτα στο χέρι ο καθένας, οι έλληνες νοιώθουν ευφορία να αγοράζουν όσα ίσως δεν αγόραζαν ποτέ αλλιώς. Οι ενεργές κάρτες στη χώρα μας είναι όσες και οι κάτοικοί της, δηλαδή 11 εκατομμύρια. Ωστόσο το 12% των χρηστών πλαστικού χρήματος δηλώνει πως, όταν έρθει ο λογαριασμός, «αγχώνεται» και νοιώθει υπερβολική πίεση, αφού δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμα και την ελάχιστη μηνιαία δόση –ούτε λόγος φυσικά δε γίνεται για την ολική εξόφληση των χρεών του.

Αυτό είναι  σήμερα το ψυχολογικό προφίλ του μέσου έλληνα που χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με μια πρωτότυπη αλλά άκρως αποκαλυπτική έρευνα του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον πρόεδρο του Τμήματος, καθ. Επαμεινώνδα Πανά.

Η έρευνα για το οικονομικό άγχος των Ελλήνων λόγω χρέους των πιστωτικών καρτών πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου στην περιοχή της Αττικής στα μέσα Οκτωβρίου και σε τυχαίο δείγμα 980 ενηλίκων (τυπικό σφάλμα 2,93 σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%).

«Κόβουν χρήμα» με κάρτες

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι καταναλωτές, με μεγάλη πιθανότητα, αγοράζουν και δαπανούν πολύ περισσότερα όταν πληρώνουν με την πιστωτική τους κάρτα,
παρά όταν πληρώνουν  τοις μετρητοίς. Αυτό εξηγείται, γιατί  οι πιστωτικές κάρτες προσφέρουν την ψευδαίσθηση ότι αγοράζοντας, δεν αισθάνεσαι κάποιο οικονομικό πρόβλημα, όπως νιώθεις όταν πληρώνεις τοις μετρητοίς.

Όμως, τονίζεται «αυτή η ευθυμία και η ευφορία που αισθάνεται κάποιος στιγμιαία με τις αγορές μέσω πιστωτικών καρτών μετατρέπεται σε άγχος, όταν αρχίσουν να έρχονται οι λογαριασμοί πληρωμών των πιστωτικών καρτών».

Από ψυχολογικής  άποψης δηλαδή, η πιστωτική κάρτα παρέχει κατ’ αρχάς στους ανθρώπους το συναίσθημα ότι αντιμετωπίζουν και λύνουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Στη συνέχεια, το χρέος των πιστωτικών καρτών δημιουργεί στους ανθρώπους που δεν έχουν την ικανότητα της οικονομικής διαχείρισής τους «σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα», στερώντας από τον κάτοχο κάρτας ακόμα και το βασικό αίσθημα της ασφάλειας.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Visa και οι οφειλές στις τράπεζες ξεπερνούν τα
10 δισ. ευρώ ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν το 6%των συνολικών οφειλών.

Η αδυναμία αποπληρωμής  των πιστωτικών καρτών έχει αυξηθεί  λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά και της ακρίβειας και της αύξησης της ανεργίας. Πολλά ελληνικά νοικοκυριά ζουν με δανεικά από τις πιστωτικές τους κάρτες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι αναλήψεις  μετρητών από τις κάρτες ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ το μήνα! Και αυτό παρά το γεγονός
ότι η ανάληψη  μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών έχει υψηλό επιτόκιο (συνήθως άνω του 20%), ενώ ταυτόχρονα η πράξη αυτή επιβαρύνεται με υψηλή προμήθεια (που έχει κριθεί και από τα δικαστήρια παράνομη).

«Ντόμινο»

Όπως τονίζεται στην σχετική μελέτη, «το κύμα των καθυστερήσεων πληρωμής των πιστωτικών καρτών είναι πιθανόν να αποτελέσει την επόμενη φάση της χρηματοοικονομικής κρίσης που ουσιαστικά θα πλήξει πρώτα το νοικοκυριό».

 Όλο και  περισσότεροι έλληνες ζουν πλέον με τον εφιάλτη του χρέους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων υπολογίζεται ότι οι καθυστερούμενες οφειλές στην πληρωμή των δόσεων πιστωτικών καρτών θα φθάσουν το 12% ή, με άλλα λόγια, «12 στους 100 έλληνες κατόχους πιστωτικών καρτών δε θα μπορούν να πληρώσουν την ελάχιστη καταβολή».

Οι συντάκτες  της μελέτης κάνουν έτσι λόγο για  «ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που πιθανόν να δημιουργήσει τη νέα «φούσκα».

Η κάρτα είναι γένους … θηλυκού

Αξιοσημείωτο  είναι, ως προς το φύλο, ότι οι γυναίκες σε ποσοστό 35,8%,
έναντι 34,8% των ανδρών, δήλωσαν ότι χρέωσαν την πιστωτική τους κάρτα το τελευταίο δίμηνο.

Στο ερώτημα  « το τελευταίο δίμηνο αυξήσατε ή μειώσατε το προσωπικό χρέος σας;»
οι άνδρες το μείωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό (15,6%) από τις γυναίκες (9,6%). Αντιθέτως, σε ποσοστό 18,2% οι γυναίκες αύξησαν το χρέος τους, ενώ το ποσοστό των ανδρών (16,4%) είναι σαφώς μικρότερο.

Διαπιστώνεται επίσης ότι οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό (11,1%) σε
σύγκριση με τους άνδρες (9,4%) σε εκείνους που εκφράζουν ότι «αύξησαν πάρα πολύ» το χρέος τους.

Από τις τοποθετήσεις των ερωτηθέντων, ένα ελάχιστο ποσοστό  του δείγματος (0,5%) δηλώνει ότι  μείωσε πάρα πολύ το χρέος του.
 Στην ερώτηση  «εάν σκοπεύετε να δανειστείτε χρήματα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, για ποιο σκοπό θα είναι;» οι γυναίκες σε ποσοστό 7,1% δηλώνουν ότι θα
δανεισθούν για  καταναλωτικούς σκοπούς. Στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι πολύ μικρότερο ποσοστό (4,9%).

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι :
  • περίπου 3 στους 10 δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν πως σύντομα θα ξεχρεώσουν όλες τις οφειλές τους από κάρτες.
  • όσοι δήλωσαν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι δύσκολη,
  • ένας  στους δύο εκφράζουν την άποψη  ότι δε θα ξεχρεώσουν.
  • 4 στους 10 ερωτηθέντες που ανήκουν στη δύσκολη και μη ανεκτή οικονομική κατάσταση, ανησυχούν συχνά για τα συνολικά τους χρέη.
  • 3 στους δέκα άνδρες ανησυχούν συχνά για τα χρέη τους, ενώ αντίστοιχα 4 στις 10 γυναίκες ανησυχούν συχνά για  τα χρέη τους.
Διαπιστώνεται ότι τα χρέη δημιουργούν μεγαλύτερο άγχος στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες (28,8%). Το αποτέλεσμα αυτό είναι συνεπές με την διεθνή επιστημονική έρευνα που θεωρεί ότι το άγχος επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες και αυτό πιθανώς να οφείλεται σε ορμονολογικούς και βιολογικούς παράγοντες.
Ωστόσο το άγχος κορυφώνεται στην ηλικιακή κατηγορία των 45 – 59 ετών (37,4%), δηλαδή 4 στους 10 αυτής της ηλικιακής  ομάδας, αισθάνονται υψηλό επίπεδο του  άγχους, ενώ στη συνέχεια μειώνεται  το άγχος όταν κάποιος πλησιάζει στη σύνταξη – κατηγορία 60 ετών και άνω. 
Μεταξύ εκείνων  που δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι δύσκολη, 6 στους 10 εκφράζουν  ότι τα χρέη τους προκαλούν  πολύ άγχος, ενώ μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι μη ανεκτή, ένας στους δύο δηλώνει ότι τα χρέη του, του δημιουργούν άγχος. 
Φόβοι για το αύριο διακατέχουν τους περισσότερους  κατόχους κάρτας, αφού μόνο τρεις στους δέκα άνδρες θεωρούν ότι δε θα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα τα χρέη τους στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ στις γυναίκες αυτό ισχύει για μόλις τις δύο στις δέκα.


Αναπόφευκτες οι εξαγορές, λέει ο κ. Τάκης Aράπογλου.






Αναπόδραστος  είναι ο δρόμος για συγχωνεύσεις και εξαγορές στις τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη , όπως τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής  Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, σε  ομιλία του στο παρατηρητήριο  του London School of Economics.
Όπως επισήμανε, ο λόγος που θα ωθήσει τις εξαγορές είναι η ανάγκη για την ανταγωνιστικότητα κάθε τράπεζας, αλλά και για αύξηση των μεεθών της. Επιπλέον, οι αναμενόμενοι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα για την ευρωπαϊκή οικονομία θα αναγκάσουν την περιστολή του κόστους λειτουργίας των τραπεζών σε αναζήτηση οικονομιών κλίμακος. Το πότε και ποια τραπεζικά σχήματα θα προκύψουν είναι αδύνατον να προβλεφθούν.
Προσκεκλημένος  από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο» του London School of Economics ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας,  κ. Τάκης Αράπογλου μίλησε χθες στο παλιό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου με θέμα «Το Μέλλον των Ελληνικών Τραπεζών: Μία Περιφερειακή Προοπτική».
Ο κ. Αράπογλου κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή, πραγματεύτηκε την στρατηγική των ελληνικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια με στόχο την εδραίωση της ηγετικής τους παρουσίας στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και της Βαλκανικής, τονίζοντας παράλληλα την ποιότητα των ισολογισμών των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων, την ικανότητα τους να στηρίξουν τις επενδύσεις τους, αλλά και τις ευκαιρίες που διανοίγονται για τον εγχώριο κλάδο να επεκταθεί και να ισχυροποιήσει τη θέση του στην ευρωπαϊκή τραπεζική σκηνή. 
Οι εγχώριες τράπεζες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αράπογλου στην ομιλία του από το βήμα του LSE, ήταν από τα ελάχιστα και ξεχωριστά παραδείγματα παγκοσμίως, που υπέστησαν περιορισμένες επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση, σε σχέση με πιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ ή άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κλπ, τα οποία ζημίωσαν σημαντικά τους μετόχους τους.
Οι ελληνικές  τράπεζες, επισήμανε ο κ. Αράπογλου, προτίμησαν τα ποιοτικά, οργανικά κέρδη και γι αυτό επένδυσαν σε αγορές εκτός Ελλάδος με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική. Δεν αντιμετώπισαν τις ξένες αγορές ευκαιριακά, αλλά με μακροπρόθεσμη προοπτική. Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, μελέτησαν εις βάθος τις οικονομίες που επρόκειτο να επενδύσουν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, λόγος για τον οποίο δεν είχαν μεγάλη έκθεση σε χώρες που υπέστησαν καταστροφικές συνέπειες.
Τουναντίον, οι διοικήσεις των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων δικαιώθηκαν για την εκτίμησή τους όσον αφορά την πορεία των μακροοικονομικών των αγορών της ΝΑ Ευρώπης και της Τουρκίας, οι οποίες, είναι πλέον γεγονός ότι ανακάμπτουν πιο γρήγορα και με μικρότερες επιπτώσεις σε σχέση με τις προβλέψεις διεθνών αναλυτών και οίκων αξιολόγησης.
Νέες εκτιμήσεις των ίδιων αναλυτών, αναφέρουν ότι οι εν λόγω αγορές θα παρουσιάσουν ανάπτυξη συντομότερα και ισχυρότερα από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.
Αυτοί ήταν κυρίως οι λόγοι για τους οποίους  οι ελληνικές τράπεζες παρέμειναν ανταγωνιστικές, είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο πιθανότατα θα παρουσιαστούν  ευκαιρίες, για τις ισχυρές κεφαλαιακά τράπεζες, στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης  και της Βαλκανικής, από την  απόσυρση ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών που δεν κρίνουν πλέον τις  επενδύσεις αυτές στρατηγικής σημασίας σύμφωνα με τα νέα επιχειρησιακά  τους σχέδια.
Επιπλέον, οι αναμενόμενοι χαμηλοί ρυθμοί  ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα για την  ευρωπαϊκή οικονομία θα αναγκάσουν  την περιστολή του κόστους  λειτουργίας των τραπεζών σε  αναζήτηση οικονομιών κλίμακος. Το πότε και ποια τραπεζικά σχήματα θα προκύψουν είναι αδύνατον να προβλεφθούν.
Για την  Εθνική Τράπεζα, όπως έχει διαμορφωθεί  το ευρωπαϊκό τραπεζικό περιβάλλον και με δεδομένη την επάρκεια κεφαλαίων  και ρευστότητας, ο κ. Αράπογλου τόνισε ότι, θα συνεχίσει τη σταθερή οργανική της ανάπτυξη και ότι είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί οποιεσδήποτε ευκαιρίες εξαγορών προκύψουν στον ευρύτερο στρατηγικό της χώρο.

Νέο Δ.Σ. στην ΕΒΖ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009, 16:45


Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.»

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο Δ.Σ. θα απαρτίζεται από τους κ.κ.: Σταύρο Καλογερόπουλο, Πέτρο Γάτσο, Λάμπρο Χαραλάμπους, Κωνσταντίνο Μπλιάτζο, Γεώργιο Μάνο, Χρήστο Μοραλίδη, Μαρία Τσακίρη, Φρειδερίκη Δημητριάδου, Βασίλη Βουρδόγλου. Ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά εκλέχθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Γιατρόπουλος και Ανδρέας Κόντης.

Αναλυτικά, η εξ αναβολής Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή (34) μετόχων που εκπροσωπούσαν 30.264.432 μετοχές επί συνόλου 36.748.909 μετοχών εχόντων δικαίωμα ψήφου (ποσοστό 82,35%). Στη Γενική Συνέλευση ελήφθησαν με νόμιμη ψηφοφορία αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

-Εγκρίθηκαν, παμψηφεί, οι Ετήσιες Ενοποιημένες και Εταιρικές Οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης από 01.07.2008 μέχρι 30.06.2009,οι οποίες καταρτίστηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, μαζί με την επ’ αυτών Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τις Σημειώσεις επί των Οικονομικών Καταστάσεων και την Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών.

-Εγκρίθηκε, παμψηφεί, η Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 01-07-2008 έως και 30-06-2009.

-Εγκρίθηκαν, παμψηφεί , οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ για την χρήση 01-07-2008 έως 30-06-2009 και προεγκρίθηκαν οι αμοιβές τους για την επόμενη χρήση .

-Εγκρίθηκε, παμψηφεί, η Εκλογή της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton Α.Ε με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 127 και συγκεκριμένα ως Τακτικοί Ελεγκτές οι κ.κ. Ντζανάτος Δημήτριος με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 11521 & Βενέτης Κωνσταντίνος με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 12891 και ως Αναπληρωματικοί ο κ. Παπαγιαννόπουλος Κυπρίνος με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ 14261 και η κα Χρυσανθοπούλου Μαρίνα με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 15281 για την χρήση 01-07-2008 έως 30-06-2009 καθώς επίσης εγκρίθηκε και η αμοιβή τους.

-Αποφασίζει ομόφωνα την σύσταση Επιτροπής Ελέγχου και ορίζει ως μέλη της, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.3693/2008 τους εξής : Βασίλης Βουρδόγλου, μη εκτελεστικό μέλος Κωνσταντίνος Γιατρόπουλος - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Ανδρέας Κόντης - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. 


Με κέρδη έκλεισε το εννεάμηνο και η Attica Bank



Στα 9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά φόρων για τον όμιλο της Attica Bank την περίοδο του εννεαμήνου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 12 εκατ. ευρώ για την τράπεζα και στα 12,1 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. 

Η Εμπορική αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009, 18:48


Για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας, σε επίπεδα που επιβάλλονται από τα αρμόδια εποπτικά όργανα, θα διατεθούν τα συνολικά κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας με καταβολή μετρητών ύψους έως 1.000.000.000 ευρώ, και την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. 

Απομακρύνεται και ο κίνδυνος κρίσης πάνω στην κρίση





Ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ παραμένει αδύναμος, δήλωσε, σήμερα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, ωστόσο εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ύφεσης με διπλό πάτο.

Τον Οκτώβριο, το ΔΝΤ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την αμερικανική οικονομία κάνοντας λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 1,5% το 2010, με το Strauss-Kahn να δηλώνει σήμερα ότι ενδεχομένως αυτή η πρόβλεψη να είναι απαισιόδοξη.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, το 2010 θα είναι έτος ανάκαμψης όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Strauss-Kahn κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο της συνάντησης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).



Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και θα είναι αργή.

Αναφερόμενος στην υποχώρηση της αξίας του αμερικανικού δολαρίου το τελευταίο διάστημα, επισήμανε ότι βρίσκεται μέσα σε φυσιολογικά όρια και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Το δολάριο ήταν απίστευτα ανθεκτικό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης χρηματοοικονομικής κρίσης», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η συνεχιζόμενη στροφή της κινεζικής οικονομίας στην εγχώρια κατανάλωση αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση το εγχώριο νόμισμα.

Σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι το κινεζικό γουάν βρίσκεται μεταξύ των υποτιμημένων ασιατικών νομισμάτων και επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις της Ασίας δε θα πρέπει να αντιστέκονται στις πιέσεις των αγορών για την ανατίμηση των νομισμάτων τους.








Νέα πτώση για το "μαύρο χρυσό"





Νέα πτώση σημείωσε σήμερα η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.





Στα 7 δισ. ευρώ η αναδιάρθρωση της Opel





Τα διπλάσια χρήματα, από αυτά που αρχικά είχαν υπολογισεί, θα χρειαστούν για την αναδιάρθρωση της Opel -της ευρωπαϊκής θυγατρικής της General Motors.

Όπως δήλωσε ο συνδικαλιστής Αρμίν Σιλντ στο εβδομαδιαίο περιοδικό Wirtschaftwochemagazine, «θεωρώ ότι μια αναδιάρθρωση που δεσμεύεται με μια στρατηγική στραμμένη προς την πρόοδο κοστίζει περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια, κατά πάσα πιθανότητα μάλλον επτά δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο Σιλντ, ηγέτης του συνδικάτου της μεταλλουργίας IG Metall, εξέφρασε αμφιβολίες για την οικονομική ικανότητα της GM. «Διερωτώμαι από πού θα έλθουν τα αναγκαία χρήματα για μια τέτοια αναδιάρθρωση. H GM τα πάει καλά, κατά τα φαινόμενα, μετά την κατάθεση του ισολογισμού της».

«Αυτός που θέλει μια ευυπόληπτη εταιρεία Opel πρέπει επίσης να έχει αυτόνομα και ικανά ανώτερα διοικητικά στελέχη. Και δεν τα βλέπω σήμερα στην GM», σημείωσε με νόημα.

H GM υπολογίζει το κόστος της αναδιάρθρωσης σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια μελέτη όμως του οίκου Moody's αναφέρει ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης πιθανώς να ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, πάντως, υπολογίζει στην οικονομική υποστήριξη των κυβερνήσεων στις οποίες το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά. 



Νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος





Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα λάβει νέα δραστικά μέτρα για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος στις ΗΠΑ, μακροπρόθεσμα αυτή τη φορά.

Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (Apec).

«Και ενώ η οικονομία ανακάμπτει, δεσμεύομαι να λάβω ισχυρά μέτρα για τη μείωση, μακροπρόθεσμα, του δημοσίου ελλείμματος των ΗΠΑ, γιατί η ανάπτυξη με χρέη δε συμβιβάζεται με τη διαρκή ευημερία», τόνισε ο Ομπάμα.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ έφθασε το 2008-2009 το ύψος ρεκόρ των 1,417 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε εξάλλου τις ασιατικές χώρες να συμμετάσχουν στην «επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας» και να αλλάξουν το ουσιαστικά προσανατολισμένο στις εξαγωγές οικονομικό μοντέλο τους.

«Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις ίδιες πολιτικές που οδήγησαν σε μια μη ισορροπημένη ανάπτυξη. Εάν το κάνουμε, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε από κρίση σε κρίση», τόνισε ο Ομπάμα.



Iberia: Πραγματικότητα ο νέος γίγαντας των αιθέρων.


Ο τρίτος μεγαλύτερος  αερομεταφορέας του κόσμου «γεννήθηκε»  έπειτα από «κυοφορία» 12 και πλέον  μηνών!

Ο λόγος για  τη συγχώνευση των δύο μεγάλων  αεροπορικών εταιριών, της βρετανικής British Airways και της ισπανικής Iberia, οι διοικήσεις των οποίων εδώ και σχεδόν ένα χρόνο συζητήσαν την προοπτική συνένωσης των εταιριών τους και τελικώς κατέληξαν στην μέθοδο και στην συνολική αξία της συμφωνίας.

Μιας συμφωνίας  αξίας 7 δισ. δολαρίων, η οποία θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της ανταλλαγής μετοχών (μία προς μίας για τους νυν μετόχους της ΒΑ, μία προς 1,025 μετοχή του νέου ομίλου για τους μετόχους της Iberia).

Στην κοινή  ανακοίνωση των δύο εταιριών σημειώνεται  πως οι ετήσιες περικοπές στο κόστος λειτουργίας του νέου ομίλου θα ξεπεράσουν και τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δημοσιοποιείται και το οργανόγραμμα της νέας εταιρίας, στην οποία Διευθύνων Σύμβουλος θα αναλάβει ο νυν επικεφαλής της British Airways Willie Walsh και πρόεδρος ο νυν ισχυρός άνδρας της Iberia Antonio Vazquez. 


AKOMAKAI OI ΣΤΑR ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..Κατασχέθηκαν σπίτια του Ν. Κέιτζ






   Δύο σπίτια που άνηκαν στον διάσημο αμερικανό ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ κατασχέθηκαν και πουλήθηκαν σε δημοπρασία στη Νέα Ορλεάνη εξαιτίας της αδυναμίας του ηθοποιού να πληρώσει τα χρέη του, αποκαλύπτει σήμερα το περιοδικό People.
    Τα δύο σπίτια που βρίσκονται στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης συγκέντρωσαν το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων (τρία εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.
    Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Κέιτζ είναι καταθέσει αγωγή κατά του πρώην πράκτορά του κατηγορώντας τον ότι τον κατέστρεψε οικονομικό κάνοντας ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Σύμφωνα με την αγωγή αυτή, ο ηθοποιός φαίνεται να χρωστάει στο δημόσιο έξι εκατομμύρια ευρώ.
    Τον Απρίλιο, ο Νίκολας Κέιτζ ανακοίνωσε πως πούλησε τον πύργο του στην Γερμανία επειδή δεν μπορούσε πλέον να τον συντηρήσει.
    Ο 45χρονος Κέιτζ--ανιψιός του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα--έχει τιμηθεί με Οσκαρ για την ταινία "Αφήνοντας το Λας Βέγκας" του Μάικ Φίγκις το 1995 και με τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία "Ατίθαση Καρδιά" του Ντέιβιντ Λιντς το 1990.


Pamela Anderson
«Βουτηγμένη» στα χρέη είναι η πιο σέξι ναυαγοσώστρια του “Bay watch” Πάμελα Άντερσον, αφού τα χρέη της φτάνουν τα 3,4 εκατ. ευρώ. Εις βάρος της εκκρεμούν 5 αγωγές. «Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί πολύς κόσμος αυτοκτονεί όταν του παίρνει η τράπεζα το σπίτι», ανέφερε η ίδια, λίγο πριν εγκατασταθεί μόνιμα σε μια τροχοβίλα μαζί με τον ηλεκτρολόγο φίλο της.


Ανακάμπτει η βρετανική αγορά ακινήτων

Την πρώτη ετήσια αύξηση εδώ και 19 μήνες παρουσίασαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία καθώς τα χαμηλά επιτόκια και η βελτίωση της εμπιστοσύνης ενθάρρυνε τους αγοραστές, σύμφωνα με τη Nationwide Building Society

Το μέσο κόστος μίας κατοικίας αυξήθηκε 0,4%, στις 162.038 στερλίνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας. Πρόκειται για τον έκτο διαδοχικό μήνα αύξησης.

Σε ετήσια βάση η αύξηση, η πρώτη απ’ το Μάρτιο του 2008, ήταν 2%.

Η έκθεση ενισχύει την άποψη ότι η αγορά ακινήτων ανακάμπτει μετά την πτώση κατά 20% των τιμών απ’ την κορύφωση τους το 2007.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αυξανόμενη ανεργία και η διατήρηση της ύφεσης μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά τις τιμές. 


Αλ Γκορ: ο πρώτος «πράσινος» Kροίσος( Ο ΜΕΓΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!!)

Σε τροχιά να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος των πράσινων επιχειρήσεων βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore επωφελούμενος απ’ την ατζέντα των κλιματικών αλλαγών, όπως τον κατηγορούν οι επικριτές του. Από τότε που εγκατέλειψε την πολιτική, μετά την ήττα του το 2000 στις προεδρικές εκλογές από τον G. Bush, η προσωπική περιουσία του Gore έχει αυξηθεί από 2 εκατ. δολ. σε περίπου 100 εκατ. δολ., εκτιμά δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Οι πετυχημένες επενδύσεις του στην Apple και την Google, τα κέρδη απ’ τα βιβλία και την ταινία του καθώς και τα 100.000 δολ. που συνήθως λαμβάνει για τις ομιλίες του βοήθησαν αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Σημαντικό μέρος των δεκάδων εκατ. δολαρίων που κέρδισε μετά την απόσυρσή του απ’ την πολιτική σκηνή τα έχει επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών και τεχνολογικών κοινοπραξιών, όπως την αγορά ρύπων, τις ηλιακές κυψέλες, τα βιοκαύσιμα, τα ηλεκτρικά οχήματα κ.λπ.

«Οι επενδυτικές μου δραστηριότητες είναι συνεπείς με το δημόσιο λόγο που έχω εδώ και δεκαετίες. Είμαι περήφανος γι’ αυτές». Δήλωσε ο Αλ Γκορ. Είναι ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Generation Investment Management με έδρα το Λονδίνο, την οποία διοικεί ο David Blood, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs.

Επίσης είναι συνέταιρος στην Kleiner Perkins Caufield & Byers. Έχει επενδύσει 35 εκατ. δολ. στην Capricorn Investmant Group, ένα private equity fund που ξεκίνησε ο φίλος του Jeffrey Skoll. Επίσης έχει δωρίσει αρκετά εκατ. για τη χρηματοδότηση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που δημιούργησε, «Συμμαχία για την Προστασία του Κλίματος».



AΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ (ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΡΩΣΣΙΑ)αλλα δυνατη..και στην καθε εταιρια που διαθετη..

1. Gazprom

Η Gazprom είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου παγκοσμίως, και ένας από τους κόσμους προ επιφανείς εταιρείες ενέργειας, με έμφαση στην εξερεύνηση, παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση, μεταποίηση και εμπορία του φυσικού αερίου για τους πελάτες στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο. Έχει το κόσμους μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου (που εκτιμάται σε 29,85 TCM) και το κόσμους μεγαλύτερο του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου. Η ρωσική κυβέρνηση κατέχει το 50,02% της εταιρείας, με τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη Ρωσία για το RTS (GAZP) και Micex (GAZP), με την αμερικανική κατάθεσης μετοχών που απαριθμούνται στο Λονδίνο (OGZP).

2. Rosneft

Rosneft είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, με τις εργασίες επικεντρώθηκαν στην εξερεύνηση, την παραγωγή και εμπορία πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων, με κάποιες επιχειρήσεις φυσικού αερίου. Η εταιρεία έχει τεράστια αποθέματα, υπολογίζεται το 2007 σε 17.513 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου και 711 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Το ρωσικό κράτος κατέχει το 75% της Rosneft με περίπου 15% αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Είναι εισηγμένη στη Ρωσία για το RTS (ROSN) και Micex (ROSN) με την αμερικανική κατάθεσης μετοχών που απαριθμούνται στο Λονδίνο (ROSN).

3. TNK-BP

Τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, TNK-BP, δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Ρωσίας και της Ουκρανίας δραστηριότητες της British Petroleum, με εκείνες της Alfa, Access / Renova (AAR) ομάδα. TNK-BP διαθέτει μια σειρά από ανάντη και κατάντη παραγωγής διύλισης και λιανικής πώλησης περιουσιακών στοιχείων, και τα αποθεματικά εκτιμώνται σε 8.225 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

4. Lukoil

Lukoil είναι μια σημαντική ρωσική παραγωγός ενέργειας επικεντρώνεται στην εξερεύνηση, την παραγωγή και εμπορία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η παραγωγή της εταιρείας και η βάση εξερεύνηση είναι στη Ρωσία, με σημαντική ικανότητα διύλισης στη Ρωσία, και με την εμπορία λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη τη Ρωσία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Lukoil είναι ιδιόκτητες και έχει μετοχές της είναι εισηγμένες στη Ρωσία για το RTS (LKOH) και Micex (LKOH) με την ADR, τα οποία απαριθμούνται στο Λονδίνο (LKOD) και τα OTC αγοράς στη Νέα Υόρκη (LUKOY).

5. Novatek

Novatek είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και παραγωγή φυσικού αερίου. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της, λαμβάνει χώρα στο Yamal-Nenets περιοχή της Ρωσίας, με την εταιρεία που αποδεδειγμένα αποθέματα στις αρχές του 2007 από 4,7 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου. 19% των Novatek είναι εισηγμένη στο RTS της Ρωσίας (NVTK) και Micex (Ν.Ο.Τ.Κ.) ανταλλαγές, με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας της είναι εισηγμένες στο Λονδίνο (NVTK).

6. Gazprom Neft -

Παλαιότερα γνωστό ως Sibneft, GazpromNeft είναι μεγαλύτερο ρώσο παραγωγό ενέργειας επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, με πρόσθετες δραστηριότητες του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στον τομέα εξυπηρέτησης, τη διύλιση και την εμπορία. Το 2007 αποδείχθηκε εμπορική της εταιρείας αποθέματα εκτιμώνται σε 601,8 εκατομμύρια τόνους, με πιθανώς / δυνατό αποθέματα εκτιμώνται σε επιπλέον 351,2 εκατομμύρια τόνους. Ανήκουν κατά πλειοψηφία από την Gazprom, οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο RTS της Ρωσίας (SIBN) και Micex (SIBN) ανταλλαγές.

7. Surgutneftegas

Surgutneftegas είναι μια σημαντική ρωσική παραγωγός πετρελαίου επικεντρώνονται στην παραγωγή, έρευνα ανάπτυξη στον τομέα του πετρελαίου, τη διύλιση και την εμπορία. Έχει μετοχές εισηγμένες στο Micex της Ρωσίας (SNGs) και RTS (SNGs) ανταλλαγές.

8. NLMK

Novolipetsk Steel, ή NLMK, είναι μία από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες της Ρωσίας, με λειτουργία σε όλη την παραγωγή χάλυβα εξόρυξης και επεξεργασίας, καθώς επίσης και διακίνηση εμπορευμάτων και τη διαχείριση του λιμένα της Μαύρης θάλασσας Tuapse. Η εταιρεία έχει συνολική ικανότητα παραγωγής χάλυβα με 9,3 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Είναι εισηγμένη στο Micex της Ρωσίας (NLMK) και RTS (NLMK) ανταλλαγές με ΛΔΓ είναι διαπραγματεύσιμες στο Λονδίνο (NLMK).


. MMK

Magnitogorsk Iron and Steel Works, ή MMK, είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής σιδήρου και χάλυβα στη Ρωσία. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την πλήρη σουίτα της παραγωγής χάλυβα από την προετοιμασία μετάλλευμα σε παραγωγή χάλυβα υψηλής αξίας, και παράγει το ευρύτερο δυνατό φάσμα των χαλύβων όλων των ρώσων παραγωγών χάλυβα. Εξάγει περίπου το ήμισυ της παραγωγής της. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στη Ρωσία για το RTS (MAGN) και Micex (MAGN) ανταλλαγές, με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας της είναι εισηγμένες στο Λονδίνο (MMK).

10. Evraz

Evraz είναι ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένη παραγωγή χάλυβα στον κόσμο, των ορυχείων και των επιχειρήσεων βαναδίου. Η εταιρεία έχει δραστηριότητες που εκτείνονται σε 3 μεγάλα ρωσικά εργοστάσια σιδήρου και χάλυβα, με παγκόσμιες δραστηριότητες στην Ιταλία, την Τσεχία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και συμμετοχές στην Κίνα, καθώς και εργασίες βαναδίου στη Νότια Αφρική. Είναι επίσης κατέχει και διαχειρίζεται το λιμάνι του Nakhodka. Evraz έχει ΛΔΓ είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (EVR).



6. Magnit

Κρασνοντάρ βάση, Magnit σε περισσότερους από 2.400 σούπερ μάρκετ και υπεραγορές σε 760 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη Ρωσία, μετά από μια ταχεία επέκταση κατά την περίοδο 2004-2008. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 58.000 υπαλλήλους και γενικά επικεντρώνεται στον τελικό έκπτωση του τομέα του λιανικού εμπορίου. Είναι εισηγμένη στο RTS και Micex ανταλλαγών (MGNT).

17. X5

Η X5 Retail Group, που ιδρύθηκε το 1995, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων της Ρωσίας από τα έσοδα με σημεία πώλησης σε 22 περιφέρειες της Ρωσίας, Καζακστάν και την Ουκρανία. Η εταιρεία έχει πάνω από 1000 εταιρεία που διαχειρίζεται τα σούπερ μάρκετ, υπεραγορές και καταστήματα προσφορών, και 684 franchises διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του Karusel, Pyaterochka και Perekrestok μάρκες. Τα παγκόσμια έσοδα X5 θεματοφύλακα που απαριθμούνται στο Λονδίνο (πέντε).

18. Lebedyansky

Lebedyansky είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού χυμού στην Ανατολική Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παιδικών τροφών της Ρωσίας, με τα κέντρα παραγωγής στην περιοχή Lipetsk της Ρωσίας και της Αγίας Πετρούπολης. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο RTS της Ρωσίας (LEKZ) και Micex (LBDO) ανταλλαγές.

19. Polyus Gold

Polyus Gold είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Ρωσίας, και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους παγκοσμίως παραγωγούς χρυσού, με παρεμβάσεις στην ανατολική Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή. Έχει αποδειχθεί και πιθανά κοιτάσματα των 68,6 εκατομμύρια ουγκιές (2006). Είναι εισηγμένη στο RTS της Ρωσίας (PLZL) και Micex (PLZL) ανταλλαγές με την ADR της είναι εισηγμένες στο Λονδίνο (PLZL).

20. Polymetal

Πετρούπολη βασίζεται Polymetal είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργύρου της Ρωσίας, και 3ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού, με δραστηριότητες σε όλη την Σιβηρία και Άπω Ανατολής της Ρωσίας. Πέρα από τις πράξεις της παραγωγής της, έχει μεγάλη ικανότητα εξερεύνηση, καθώς και στον τομέα της έρευνας μηχανικής σπίτι και το κέντρο σχεδιασμού. Είναι εισηγμένη στο RTS και Micex (PMTL) στη Μόσχα, με GDRs διαπραγματεύονται στο Λονδίνο (PMTL).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών