KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ


Δέκα Ο Κόσμος του πλουσιότερες πόλεις



Κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, τον πλούτο και τα ταλέντα όλων των έσπευσαν να τις πόλεις, ως εκ τούτου οι πόλεις πήρε πολύ πλουσιότεροι, ανθεί και όμορφα, και οι πόλεις που είναι η πλουσιότερη στον κόσμο και το πώς οι πλούσιες είναι; Σύμφωνα με τη συσσώρευση του πλούτου, πόσο όμορφο μπορεί να είναι αυτές οι πόλεις; Η λίστα που ακολουθεί εξακολουθεί να είναι πειστική, αν μέρος των δεδομένων που είναι από το 2004, εξακολουθεί να είναι χρήσιμη αναφορά για τους ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού.

1) Τόκιο
Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι μια σύγχρονη διεθνή πόλη, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Kanto Πεδιάδα του Χονσού, έχει 23 ειδικές περιοχές, 27 πόλεις, 5 machi, 8 χωριά, Izu Νήσων Φερόε και Ogasawara, καταλαμβάνει έκταση 2.155 τετραγωνικά χιλιόμετρα όλα. Ο πληθυσμός του Τόκιο είναι περίπου 12,29 εκατομμύρια (όπως του Φεβρουαρίου, 2003), μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου. Σύμφωνα με τον αστικό πληθυσμό, το ΑΕΠ του Τόκιο το 2004 είναι 784,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

2) Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη είναι η μεγαλύτερη πόλη και εμπορικό λιμάνι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι το οικονομικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και ένα από τα οικονομικά κέντρα του κόσμου. Νέα Υόρκη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Νέα Υόρκη στις εκβολές του ποταμού Hudson, που αντιμετωπίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αποτελείται από πέντε δήμους: Μανχάταν, Μπρούκλιν, το Bronx, Queens και Staten Island, έχει έκταση 780 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 18 εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων ένα αστικό πληθυσμό πάνω από επτά εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον αστικό πληθυσμό, το ΑΕΠ της Νέας Υόρκης το 2004 είναι 407 δισεκατομμύρια δολάρια.

3) στο Λονδίνο
Λονδίνο, η πρωτεύουσα της Βρετανίας, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό πεδιάδες της Αγγλίας upon Thames και είναι 88 χιλιόμετρα μακριά από τις εκβολές του Τάμεση. Λονδίνο χωρίζεται σε City του Λονδίνου και 32 αστικές περιοχές, και οι 12 περιοχές έξω από την πόλη του Λονδίνου είναι ονομάζεται Inner London, ενώ το υπόλοιπο 20 καλούνται τα Outer Λονδίνο. Η πόλη του Λονδίνου, Inner London και Εξωτερική Λονδίνο μορφή μαζί ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Και την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου μπορεί επίσης να διαιρεθεί σε Σίτι του Λονδίνου, West London, East London, Λονδίνο Νότια και το λιμάνι. Η πόλη του Λονδίνου είναι το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο, στο Δυτικό Λονδίνο τοποθετεί το Βρετανικό Βασιλικό Παλάτι, επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, η έδρα του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης υπουργεία, όταν το Ανατολικό Λονδίνο φιλοξενεί το Βιοτεχνικό Πάρκο και την κατοικημένη περιοχή των εργαζομένων, νότια είναι ένα μείγμα της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων και κατοικημένη περιοχή, και το λιμάνι αναφέρεται η περιοχή μεταξύ των London Tower Bridge και τις εκβολές του Τάμεση. Η ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου έχει έκταση 1.580 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 7.188million το 2001. Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη διεθνής ξένη αγορά στον κόσμο, την ανταλλαγή και το Κέντρο Διεθνούς Ασφάλισης, επίσης κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο και οικονομικά κέντρα.

4) Σεούλ
Σεούλ είναι η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, και το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Νότιας Κορέας, καθώς, έχει πληθυσμό 10.32million το 2000 και ένα χώρο 605 τ. χλμ., αντιπροσωπεύοντας το 0,61% της συνολικής έκτασης της χώρας. Σεούλ έχει 25 επαρχίες και 522 Dong, είναι μια τοπική αυτοδιοίκητο ειδική πόλης υπό την άμεση δικαιοδοσία κεντρικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον αστικό πληθυσμό, το ΑΕΠ της το 2004 είναι 198 δισεκατομμύρια δολάρια.

5) Λος Άντζελες
Λος Άντζελες βρίσκεται στα πρόθυρα του Σαν Πέδρο κόλπο και τις ακτές της Santa Monica Bay, στα ανατολικά του Ειρηνικού Ωκεανού, και στην πλάτη του να είναι η μεγάλη San Gabriel Mountains, καταλαμβάνοντας μία έκταση άνω των 1.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων. LA Σήμερα έχει γίνει η μεγαλύτερη βιομηχανία πετροχημικών, η διαστημική βιομηχανία και την ηλεκτρονική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχική σελίδα για την περίφημη Silicon Valley, είναι ένα από τα κύρια κέντρα της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Αμερική, έχει το μεγαλύτερο αριθμό επιστημόνων και μηχανικών και τεχνικών, απολαμβάνοντας τη φήμη της πόλης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια, τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν γρήγορα στο Λος Άντζελες, εκατοντάδες τράπεζες έχουν δημιουργήσει τα γραφεία τους εδώ, συμπεριλαμβανομένων πολλών γνωστών διεθνών κοινοπραξιών, όπως LERT, η Rockwell Collins και ούτω καθεξής. LA έχει γίνει πλέον ένα χρηματοδοτικό πόλη μόνο δευτερόλεπτα για Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον αστικό πληθυσμό, το ΑΕΠ της το 2004 είναι 196 δισεκατομμύρια δολάρια.

6) Osaka
Osaka City, πρωτεύουσα της Οσάκα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Honshu, που αντιμετωπίζει η Osaka Bay, καλύπτει μια έκταση 204 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και έχει πληθυσμό τριών εκατομμυρίων περίπου. Οσάκα πόλης είναι το κέντρο της Hanshin (Kobe) Βιομηχανική Ζώνη, μια από τις τέσσερις βιομηχανικές ζώνες της Ιαπωνίας, η οποία έχει περίπου 30 πόλεις γύρω από τους συναδέλφους, όπως Higashi-Osaka, Osaka και οικονομική ζώνη, όπου συγκεντρώνει πολλές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον αστικό πληθυσμό, το ΑΕΠ της πόλης Οσάκα το 2004 ήταν 191 δισεκατομμύρια δολάρια.

7) Χονγκ Κονγκ
Χονγκ-Κονγκ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κίνας, το κέντρο της ταχέως αναπτυσσόμενη Ανατολική Ασία, απολαμβάνοντας υψηλής γεωγραφική κατάσταση. Η συνολική έκταση του Χονγκ Κονγκ είναι 1.103 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του είναι περίπου 6,8 εκατομμύρια από τα τέλη του 2003, με πυκνότητα 6.300 άτομα ανά ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Το Χονγκ Κονγκ είναι το κέντρο του ενδέκατου μεγαλύτερο εμπορικό σύστημα στον κόσμο, η έκτη μεγαλύτερη αγορά ξένου συναλλάγματος και τη δωδέκατη μεγαλύτερο κέντρο τράπεζα, και η αγορά μετοχών της, κατατάσσεται δεύτερη στην Ασία για μεγάλης κλίμακας του. Σύμφωνα με το αστικό πληθυσμό της, το ΑΕΠ της το 2004 ήταν 164 δισ. δολάρια.

8) Σικάγο
Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Ιλλινόις και νοτιοδυτικά της Λίμνης Μίτσιγκαν, Σικάγο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής και το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών. Αυτή η πόλη έχει έκταση 590,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 2,784 εκατομμύρια το 1990, το 40% των οποίων είναι μαύροι. Σχεδόν το 20% του πληθυσμού της χώρας αυτής είναι διάσπαρτα στο 480 τετραγωνικών χιλιομέτρων επικεντρωθεί γύρω από το Σικάγο. Το ΑΕΠ του Σικάγο το 2004 ήταν 146 δισ. δολάρια.

9) Τορόντο
Τορόντο είναι η πρωτεύουσα του Οντάριο, στον Καναδά, έχει πάνω από 4.3million άτομα και έναν χώρο 632 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεδομένου ότι το οικονομικό κέντρο του Καναδά, Τορόντο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και βρίσκεται στην καρδιά της γης του Καναδά, κοντά στις ανεπτυγμένες βιομηχανικές περιοχές στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπως Σικάγο και Ντιτρόιτ. Αυτοκινητοβιομηχανία, τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, ο χρηματοοικονομικός τομέας και ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία του Τορόντο, και μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων του Καναδά βρίσκεται εδώ. Γνωστό καναδικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα του Μόντρεαλ και του Καναδά Imperial Bank of Commerce όλων συσταθεί έδρα τους εδώ και 90% των ξένων τραπεζών, επίσης, έχει δημιουργήσει υποκαταστήματα τους στο Τορόντο. Σύμφωνα με τον κύκλο εργασιών, Τορόντο Securities Exchange είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη Βόρεια Αμερική. Και το ΑΕΠ του Τορόντο το 2004 ήταν 141,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

10) Πόλη του Μεξικού, Ciudad de Mexico
Πόλη του Μεξικού, η πρωτεύουσα του Μεξικού, βρίσκεται στην πεδιάδα λιμναίο της λίμνης Texcoco, νότια του Μεξικού Οροπέδιο, και είναι 2.240 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η αστική περιοχή έχει διατηρήσει επεκτείνεται σε μια πόλη Μητροπολίτης συμπεριλαμβανομένων Πόλη του Μεξικού και 12 πόλεις της, που καλύπτει έκταση περίπου 2.018 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός της Πόλης του Μεξικού είναι 20 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών της πόλης), το οποίο κατατάσσει την πρώτη στον κόσμο και την ανάπτυξή της και κατατάσσεται στην κορυφή μεταξύ των μεγάλων πόλεων του κόσμου. Πόλη του Μεξικού είναι το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Μεξικού, το ΑΕΠ και οι λογαριασμοί της για το 48% της χώρας, και σύμφωνα με το αστικό πληθυσμό της, το ΑΕΠ της Πόλης του Μεξικού το 2004 ήταν 125 δισεκατομμύρια δολάρια.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών