KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ!!!

 ΕΛΛΑΔΑ.

 

Νέα μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

Σημαντική πτώση 2,73% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποχωρώντας για μια ακόμη φορά, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.400 μονάδων.

Στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος (-5,35%) μετά την έκθεση της Goldman Sachs, που εκφράζει ανησυχία για την κερδοφορία τους το 2010 και το 2011.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.366,86 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 282,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.

Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 5,35%, των Ασφαλειών κατά 1,49% και των Τηλεπικοινωνιών κατά 0,57%.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 5,35%, των Μέσων Ενημέρωσης κατά 4,88% και της Υγείας κατά 4,52%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20 υποχώρησε σε ποσοστό 3,67%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες κατά 1,68% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,31%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 61 ενισχύθηκαν, 140 υποχώρησαν και 47 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παράδοση - παραλαβή στην Εθνική ΤράπεζαΤην τοποθέτηση του Απόστολου Ταμβακάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, και του Βασίλη Ράπανου στη θέση του προέδρου, ανακοίνωσε και επίσημα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Η θητεία των κ.κ. Ράπανου και Ταμβακάκη, οι οποίοι αντικαθιστούν τον κ. Τάκη Αράπογλου και τον κ. Ιωάννη Πεχλιβανίδη, θα έχει διάρκεια όσο το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων μελών, μέχρι, δηλαδή, την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2010.

Νέα φορολογικά κλιμάκια - συντελεστές

Ελαφρύνσεις για ετήσια εισοδήματα ως €30.000
- Επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των €50.000

Νέα φορολογικά κλιμάκια και νέους συντελεστές θα περιλαμβάνει η ενιαία φορολογική κλίμακα που θα θεσπιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2010 και θα αφορά το σύνολο των φορολογουμένων, δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες κ.λπ. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι να προκύψουν σημαντικές ελαφρύνσεις για ετήσια εισοδήματα ως 30.000 ευρώ και πρόσθετες επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει στις 12.000 ευρώ και από εκεί και πέρα αναμένεται να περιληφθούν χαμηλοί αλλά και υψηλοί συντελεστές στην ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται να θεσπίσει το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν προτάσεις για μειωμένο συντελεστή 15%, από 25% που είναι σήμερα, για εισοδήματα από 12.000 ευρώ ως 15.000 ευρώ ή και παραπάνω. Παράλληλα, συζητείται να υπάρξει νέο κλιμάκιο το οποίο θα φορολογείται με συντελεστή 20% και θα είναι μεταξύ των 15.000 ευρώ και των 20.000 ευρώ ή 25.000 ευρώ. Από το ύψος του εισοδήματος αυτού ως και τα 50.000 ευρώ δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές διαφορές αλλά από εκεί και πάνω αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, από το ποσό των 50.000 ευρώ και άνω αναμένεται ο φορολογικός συντελεστής να διαμορφωθεί στο 40%, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και ακόμη μεγαλύτερος συντελεστής (42% ή 45%) για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Οι απώλειες των φορολογικών εσόδων που θα προκύψουν από τη νέα κλίμακα θα καλυφθούν από την ένταξη σε αυτήν των αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων. Πάντως είναι δεδομένο ότι η νέα κλίμακα θα συνοδευθεί από αλλαγές στον τρόπο που εκπίπτουν οι δαπάνες από το εισόδημα ή τους φόρους. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να διευρυνθούν, ενώ σε άλλες θα υπάρξει σημαντική μείωση.

Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με απόφαση που υπέγραψε χθες έδωσε το «πράσινο φως» στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν τη διαδικασία αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ΕΤΑΚ 2009 και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας καθώς ζητεί να προχωρήσει η διόρθωση των λαθών σε περίπου 500.000 δηλώσεις Ε9 έτσι ώστε να εισπραχθεί το ταχύτερον δυνατόν ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Οι φορολογούμενοι θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα ενημερώνει τους πολίτες για τα λάθη και τις διορθώσεις που πρέπει να κάνουν μόνοι τους.

Εξάλλου στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για τις αλλαγές στη φορολογία θα τεθούν από την πλευρά της κυβέρνησης και προτάσεις για την αλλαγή της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Μέσα σε αυτές θα είναι και η πρόταση για την επαναφορά του point system για φοροφυγάδες και των αντικειμενικών κριτηρίων για επιτηδευματίες. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάργηση της αυτοπεραίωσης για περίπου 250.000 επαγγελματίες και μικρομεσαίους. 

 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..

Επιθετική εξαγορά για τον όμιλο Peugeot-Citroen


Το πλειοψηφικό πακέτο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Mitsubishi, ετοιμάζεται να αποκτήσει ο γαλλικός όμιλος, Peugeot-Citroen.

Οι δύο εταιρείες ήδη συνεργάζονται, όσον αφορά τα δίκτυα διανομής οχημάτων και την μελλοντική συμπαραγωγή οχημάτων στη Ρωσία, ωστόσο εξετάζουν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους, σύμφωνα με τον Κάι Ινάντα, εκπρόσωπο της Mitsubishi.

Η Ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei αναφέρει ότι ο γαλλικός όμιλος βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Mitsubishi, η οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους είχε ζημιές-ρεκόρ, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις της υποχώρησαν.

Η Mitsubishi σχεδιάζει να προβεί στην έκδοση νέων μετοχών αξίας 200-300 δις γιεν (2,3-3,4 δις δολαρίων), και η Peugeot θα εξαγοράσει το 30-50%, ανέφερε το δημοσίευμα, που δεν κατονομάζει πηγές.

Εάν η συμφωνία προχωρήσει, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για την έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με συνολικές πωλήσεις 4,45 εκατ. οχημάτων το 2008. Θα πρόκειται επίσης για την μεγαλύτερη επένδυση ξένης εταιρείας σε Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αγορά ποσοστού των μετοχών της Nissan από τη Renault το 1999.


Στο 9,5% η ανεργία στη Γαλλία

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:50


Έκρηξη της ανεργίας στη Γαλλία δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στο Παρίσι.

Η ανεργία για το τρίτο τρίμηνο του 2009, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, εκτοξεύτηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.

Σε ποσοστιαία βάση η ανεργία στη Γαλλία αυξήθηκε στο 9,5% από 9,4% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Το πρώτο τρίμηνο, η ανεργία στη Γαλλία είχε διαμορφωθεί στο 8,9%.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This