KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ!!!

Συνάντηση Λούκας Κατσέλη - Ανδρέα Βγενόπουλου

ΓΔ 17:19  2.277,6  +87,88  +4,01%  Τζίρος 193,66 εκ. €
 Ανοδικές
147 (48%)
 Πτωτικές
45 (15%)
 Αμετάβλητες
116 (38%)
  
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Marfin Investment Group, κ. Ανδρέα Βγενόπουλο πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Τ. Κατσέλη μετά από αίτημα του ιδίου.

Συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας των καταναλωτών από παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές στον κλάδο των τροφίμων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η υπουργός συναντήθηκε και με τον κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με αντικείμενο την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο ΕΣΠΑ, τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και την αξιοποίηση της Συνοσπονδίας ως τεχνικού συμβούλου στα δημόσια επενδυτικά προγράμματα.

Οι εξελίξεις στην Τεγόπουλος- Με 9,62% ο Λ.Λαυρεντιάδης


Μετά την απόλυση του Γιάννη Βλαστάρη, διευθυντή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ανέλαβε διευθυντής ο Βαγγέλης Παναγόπουλος ο οποίος είναι διευθυντής και στο καθημερινό φύλλο. Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα θα ανακοινώσει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τεγόπουλος με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει αποκτήσει ποσοστό 10%. Η εταιρεία που θα ελέγχει το ποσοστό φέρει την επωνυμία ΝΕΠ Α.Ε.
Χθες το «sm» είχε μεταδώσει: Σήμερα το πρωί απολύθηκε ο Γιάννης Βλαστάρης, διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας από την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της απόλυσης. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης. Σχετικά με τις αγορές μετοχών στην Τεγόπουλος, οι βασικοί μέτοχοι δεν έχουν πουλήσει μετοχές και ο αγοραστής μαζεύει από το free float.
Επιπλέον στις 31/12 με αφορμή το τρίτο συνεχόμενο limit up της μετοχής μετέδωσε: Νέα ανοδική κίνηση και συγκεκριμένα το τρίτο limit up καταγράφει η μετοχή της Τεγόπουλος η οποία βρίσκεται σε υψηλό έτους (0,84 ευρώ). Μάλιστα ο σημερινός όγκος αντιστοιχεί στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Οι αγοραστές ζητούν 1,1 εκατ. τεμάχια. Στα χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορούν φήμες για πώληση της εταιρείας και αγορά από γνωστό επιχειρηματία που πρόσφατα έχει εμπλακεί στον τραπεζικό κλάδο και στο χώρο των εκδόσεων. Υπενθυμίζεται πως στις 18/12 η UBS είχε ενημερώσει πως μετά από πώληση μετοχών το ποσοστό της είναι κάτω από 5%. Βασικοί μέτοχοι είναι η Μαριάνθη Τεγοπούλου με 38,68% και η Ελένη Τεγοπούλου με 38,67%.

Η ανακοίνωση της εισόδου του Λ.Λαυρεντιάδη

Η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με την απο 04.01.2010 επιστολή της προς την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. γνωστοποίησε οτι στις 31.12.2009 μετά απο αγορά μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο και στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 9,62%. Κατόπιν των παραπάνω οι μέτοχοι που κατέχουν δικαιώματα ψήφου στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% είναι οι: κα. Τεγοπούλου Μαριάνθη με δικαιώματα ψήφου 21.096.408 (38,68%), η κα Ελένη Τεγοπούλου με δικαιώματα ψήφου 21.095.608 (38,67%) και η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με δικαιώματα ψήφου 5.247.464 (9,62%). Το υπόλοιπο 13,03% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της 28.12.2009, σε 7.862 μετόχους περίπου.

«Δωράκι» ΔΕΗ με μειώσεις στα τιμολόγια!


Μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, της τάξης του 2%-3%, θα δουν οι πελάτες της ΔΕΗ στους λογαριασμούς τους, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Στο αποτέλεσμα αυτό θα οδηγήσει η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου στα τιμολόγια της επιχείρησης, που απ’ ότι φαίνεται θα τεθεί φέτος σε ισχύ, αφού δεν υπάρχει απόφαση για αναστολή της, όπως είχε συμβεί πέρυσι. Αν και επισήμως , η ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) δεν έχει λάβει σχετική απόφαση, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης είναι θετικά διακείμενος απέναντι στην εφαρμογή της, αφού θεωρεί αφενός ότι θα εξορθολογίσει τα τιμολόγια, αφετέρου ότι , λόγω του περίπλοκου τρόπου υπολογισμού της, η συγκυρία είναι εξαιρετικά θετική για την καθιέρωσή της.
Μειώσεις στο α’ 6μηνο
Κι αυτό διότι η ρήτρα ενεργοποιείται υπό συγκεκριμένους όρους : Μόνον όταν οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων υπερβαίνουν το 10%, είτε σε αύξηση είτε σε μείωση σε σχέση με συγκεκριμένες τιμές αναφοράς που έχουν οριστεί στην υπουργική απόφαση του Νοεμβρίου του 2007. Οι τιμές αυτές ήταν τα 290 ευρώ ανά μετρικό τόνο για το μαζούτ και τα 25,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο. Εφόσον οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων είναι μεταξύ του 10% έως 20%, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται μόνο για την μεταβολή που είναι πάνω από 10%. Και όταν το ποσοστό μεταβολής είναι πάνω από 20%, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται για όλο το ποσοστό της μεταβολής. Επίσης, η ρήτρα υπολογίζεται με βάση τις τιμές των καυσίμων, όπως ήταν διαμορφωμένες κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Δηλαδή εν προκειμένω για το τρέχον τρίμηνο λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι τιμές μαζούτ και φυσικού αερίου του τελευταίου τριμήνου του 2009 (έντονα πτωτική τάση).
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αν η ρήτρα ισχύσει τώρα, σε πρώτη φάση θα επιφέρει μειώσεις στα τιμολόγια, γεγονός που συμβαδίζει απόλυτα με την εξαγγελία Παπανδρέου για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ το 2010. Η μείωση αυτή, θα είναι όπως είπαμε της τάξης του 2%-3% για όλο το πρώτο εξάμηνο, ενώ ειδικότερα για το τρέχον τρίμηνο , η ΔΕΗ είχε υπολογίσει ότι θα υπάρξει μία οριακή μείωση των χρεώσεων, η οποία θα πλησιάσει τα 0,0015 λεπτά ανά κιλοβατώρα (περίπου 1,5 ευρώ και κάτι για την κατανάλωση που συνήθως χαρακτηρίζει μία μέση οικογένεια).
… Αλλά και κίνδυνος για αυξήσεις στο  β’ 6μηνο
Από εκεί και πέρα όμως - και παρ’ ότι το φυσικό αέριο παραμένει στα επίπεδα των τιμών αναφοράς-  η τιμή του μαζούτ, μετά και την τελευταία άνοδο των διεθνών τιμών του αργού προς τα 80 δολάρια ανά βαρέλι και την υποχώρηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,43 δολαρίων, παρουσιάζεται ενισχυμένη κατά 30% και πλέον.
Εξετάζουν μηχανισμό «μέριμνας» για τους  ασθενέστερους
Αυτό σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να αλλάξει η τιμή αναφοράς για το συγκεκριμένο καύσιμο, είτε θα πρέπει να επιβαρυνθούν τα τιμολόγια βάσει της ρήτρας , γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την κυβερνητική δέσμευση για πάγωμα των τιμολογίων το 2010. Γι’ αυτό και στο υπουργείο ΠΕΚΑ, εξετάζουν μηχανισμούς «μέριμνας» ειδικά για τους ασθενέστερους κοινωνικά καταναλωτές ρεύματος, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν καθόλου από την άνοδο των διεθνών τιμών των καυσίμων, όπως αυτή που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.
Γιατί ανεστάλη η εφαρμογή της το 2009
Το μέτρο είχε θεσπιστεί με υπουργική απόφαση το Δεκέμβριο του 2007, και προέβλεπε ότι θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2009.  Αλλά το Δεκέμβριο του 2008, ο επικεφαλής του τέως υπουργείου Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας, με το επιχείρημα να μην πληγούν οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών εν μέσω της κρίσης, είχε αναστείλει την εφαρμογή της  για ένα χρόνο. Αν τελικά είχε ισχύσει, μπορεί μεν οι καταναλωτές της ΔΕΗ να επιβαρύνονταν με μικρές αυξήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους , αλλά στη συνέχεια, λόγω ακριβώς της πτώσης των διεθνών τιμών των καυσίμων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) που είχε ξεκινήσει εξαιτίας της κρίσης, θα ωφελούνταν με σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών