KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010


Στοχεύουν στην τεχνική χρεοκοπία της Ελλάδος τα hedge funds – Όλο το μυστικό σχέδιο με CDS και spreads - Υποχωρεί το spread στις 366 μ.β. - Γερμανία και Γαλλία θα στηρίξουν την Ελλάδα;

Σε εξέλιξη το σχέδιο κερδοσκοπίας των Hegde funds καθώς το spread βρέθηκε  στο ιστορικό υψηλό των 386 μονάδων βάσης για να διορθώσει προς τις 366 μονάδες βάσης. Ταυτόχρονα στο Bloomberg αναφέρεται ότι Γερμανία και Γαλλία και άλες χώρες σχεδιάζουν να στηρίξουν την Ελλάδα ιδιωτικά όχι στο πλαίσιο της ΕΕ, εξέλιξη που αντιμετωπίζεται θετικά από τις αγορές. Αποκλιμακώνεται το spread. Νωρίτερα μαζικά πουλούσαν οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup, J P Morgan και Merrill
Στοχεύουν στην τεχνική χρεοκοπία της Ελλάδος τα hedge funds – Όλο το μυστικό σχέδιο με CDS και spreads  - Υποχωρεί το spread στις  366 μ.β. - Γερμανία και Γαλλία θα στηρίξουν την Ελλάδα;
Lynch.
Το www.bankingnews.gr αποκαλύπτει το σχέδιο που οργανώθηκε πριν 5 μήνες σε  Αμερική και Λονδίνο από ομάδα Hedge funds να δημιουργήσουν ασφυξία και συνθήκες τεχνικής χρεοκοπίας στην Ελλάδα.
Μια ομάδα hedge funds άρχισαν να χτίζουν επιθετικά θέσεις στα CDS τα Credit Default Swaps στο ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας.
Συνολικά κατάφεραν να ανοίξουν short θέσεις ύψους 5 δις ευρώ.
Το πρώτο κύμα επίθεσης εκδηλώθηκε πριν εβδομάδες όταν μέσω των CDS  και του spread χτύπησαν και το χρηματιστήριο.
Όμως το μεγάλο σχέδιο , το μεγάλο μυστικό σχέδιο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.
Σύμφωνα με πλήθος πηγών σε βρετανικές  και αμερικανικές τράπεζες τα hedge funds τα οποία μετά την δημοπρασία των 5ετών ομολόγων αντί να μειώσουν τις short θέσεις τις αύξησαν και ετοιμάζονται για το τελικό χτύπημα.
Η πρώτη απορία που γεννάται είναι γιατί μετά την δημοπρασία του δημοσίου στα 5ετή που πλήρωσε πανάκριβα στο 6,1% τα hedge funds αύξησαν τις short θέσεις.
Η δεύτερη απορία είναι γιατί οι αμερικανικές τράπεζες και ειδικά η Citigroup και η J P Morgan πουλάνε χωρίς να υπάρχει αύριο.
Με βάση πληροφορίες τα hedge funds είναι ξεκάθαρο ότι υποβοηθούνται και από μεγάλες τράπεζες στην λογική ότι έχουν την ίδια επενδυτική τακτική και στρατηγική.
Ότι αύξησαν τις short θέσεις αποτελεί απόδειξη ότι ετοιμάζουν κάτι μεγαλύτερο και επίσης γιατί τα hedge funds δείχνουν μια εμμονή με τα CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας.
Είναι ξεκάθαρο ότι το μυστικό σχέδιο των hedge funds εδράζεται πάνω στην προσπάθεια τεχνικής χρεοκοπίας της χώρας με στόχο να αποκομίσουν ένα κέρδος τουλάχιστον 40% πάνω στην short θέση που έχουν λάβει στα CDS.
Συγκεκριμένα τα hedge funds θα επιδιώξουν να πιέσουν τα CDS και τα spreads ήδη στην 2ετία έφθασε το spread στις 500 μονάδες και στην 10ετία στις 360 μονάδες ενώ τα CDS στην 5ετία βρίσκονται στις 380 μονάδες και στην 10ετία στις 330 μονάδες βάσης.
Τα επίπεδα αυτά είναι ανάλογα χωρών που χρεοκόπησαν και αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου των hedge funds να διαμορφώσουν μια εικόνα χρεοκοπίας.
Ταυτόχρονα έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλες χώρες Ισπανία και Πορτογαλία ώστε να κλονίσουν την ΕΕ , ωστόσο παίρνουν μεγάλο ρίσκο καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί παρέμβαση και να βρεθούν εκτεθειμένα τα hedge funds.
Με βάση τον σχεδιασμό θέλουν spread στην 10ετία 400 , στην 5ετία 500 και στην 2ετία 600 με 650 και επίσης να συντηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα.  
Έτσι πιστεύουν ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έμμεση στάση πληρωμών αντί να πληρώνει ομόλογα που λήγουν  να δίνει νέα ομόλογα με στόχο να αποπληρώσει τους κατόχους μελλοντικά  , θα υποχρεωθεί να πληρώσει τα CDS και σε μια τέτοια περίπτωση τα hedge funds θα επιτύχουν ένα κέρδος τουλάχιστον 40% δηλαδή κέρδος πάνω από 1 δις ευρώ.
Στόχος λοιπόν είναι να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στην Ελλάδα.
Η χώρα δανείσθηκε αλλά δανείσθηκε ακριβά άρα η ασφυξία εστιάζεται στο πανάκριβο κόστος δανεισμού.
Τα hedge  funds έχουν στήσει ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι που αν τους βγει θα επιτύχουν υπερκέρδη.
Όμως μαζί με τα hedge funds άδραξαν την ευκαιρία να χτυπήσουν το spread πλέον και πολλοί funds managers , τράπεζες  και funds οι οποίοι γνωρίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα δανεισθεί μέσω 10ετούς ομολόγου επιχειρούν να αυξήσουν τεχνικά το κόστος δανεισμού ώστε να λάβουν επιτόκιο 7% ή και υψηλότερο.
Η Ελλάδα είναι στριμωγμένη από τις αγορές , πραγματικά πολύ στριμωγμένη και μέχρι τώρα ο μεγάλος νικητής  είναι οι αγορές και τα hedge funds.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών