KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010


Ποιοι και γιατί χυτπούν Εθνική, Alpha , Eurobank; Γιατί ρευστοποιούν ξένοι.

(Η χθεσινή και η σημερινή  εικόνα της Εθνικής , Alpha ,  Eurobank όπου καταγράφουν απώλειες 10% σε δύο ημέρες  δημιουργεί  πολλά ερωτηματικά.
Σε επικοινωνία που είχαμε τραπεζικά στελέχη μας ανέφεραν ότι «λόγω της γενίκευσης του προβλήματος της οικονομίας όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδος αλλά και άλλων χωρών όπως Πορτογαλίας και Ισπανίας ορισμένοι ξένο επενδυτές αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τράπεζες που κατέχουν μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδος , κοινώς την πλήρωσαν όσες τράπεζες διαθέτουν στα χαρτοφυλάκια τους μεγάλες θέσεις σε ελληνικά ομόλογα».
Μπορεί να είναι τυχαίο αλλά γεγονός είναι ότι Εθνική, Eurobank, Alpha bank ,  διαθέτουν τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ομολόγων μεταξύ των τραπεζών.
Περίπου στα 18 δις ευρώ η Εθνική και 8,5  δις ευρώ η Eurobank στα 6 δις η Alpha στα 5,5 ευρώ  το ΤΤ. 

Ορατός ο κίνδυνος χρηματιστηριακής κατάρρευσης των τραπεζών.

 
Ορατός ο κίνδυνος χρηματιστηριακής κατάρρευσης των τραπεζών
«Αν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εφόσον βρισκόμαστε στο σημείο που μπορεί να χαθεί ο έλεγχος αφού από πρόβλημα Ελλάδος μετεξελίσσεται σε πρόβλημα του ευρωπαϊκού νότου δεν μπορεί να αποκλεισθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της χρηματιστηριακής αγοράς» υποστηρίζει εκ των κορυφαίων τραπεζικών στελεχών της χώρας, ωστόσο συστήνει ψυχραιμία "εχει ξεφύγει από τα όρια των τραπεζών ή της Ελλάδος έχει μεατραπεί σε ευρωπαικό θέμα ξεκάθαρα αλλά απαιτείται ψυχραιμία" Eν τω μεταξύ στην αγοράομολόγων το spread άνοιξε στις 370  μονάδες βάσης (υψηλό ημέρας 375 μ.β.) από 350 μονάδες βάσης το χθεσινό κλείσιμο ενώ το ΧΑ δέχεται  μεγάλες πιέσεις 3,5%.
Πρωτίστως που αποδίδονται οι γενικευμένες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες .
Ξένοι αποχωρούν μαζικά από τις τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση σε κρατικό χρέος και η Εθνική είναι η μεγαλύτερη τράπεζα που διαθέτει έκθεση 18 δις ευρώ , Alpha bank 6 δις ευρώ , Eurobank 8,5 -9 δισ ευρώ , ΤΤ 5 δισ ευρώ , ΑΤΕ 1,2 δισ ευρώ κ.α.
Δεν πρόκειται μόνο για κερδοσκοπία , δεν πρόκειται για τακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας η πτώση των τραπεζών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς  η Εθνική έχει υποχωρήσει -15%  , Barclays -15%  HSBC -7%, Lloyds 12% Royal Bank Of Scotland -10% Deutsche -9% BNP -9% Credit Agricole -10% αποδίδεται στην διάχυτη ανησυχία ότι η ύπαρξη ομολόγων της Ελλάδος , της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα προκαλέσει τεράστιες ζημίες στο τραπεζικό σύστημα διεθνώς.Εξίσου μεγάλες είναι οι πιέσεις και σήμερα καθώς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι τράπεζες δέχονται μεγάλες πιέσεις.
Άρα οι ξένοι αποχωρούν από τις τράπεζες και ειδικά από τις μεγάλες ελληνικές φοβούμενες το ελληνικό χρέος τα ελληνικά ομόλογα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών