KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010


Στα χέρια της ΕΕ … ΧΑ και ομόλογα – Τι θα συμβεί σε τράπεζες και spreads; Κρίσιμη η στάση των short...

Η ξαφνική μεγάλη άνοδος του ΧΑ χθες με τις τράπεζες να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό  ρόλο  με κέρδη 10% έως 15% ήταν απόρροια κυρίως της προσδοκίας ότι θα παρασχεθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα είτε μέσω ΕΕ είτε σε διμερές επίπεδο.
Στην σύνοδο κορυφής την Πέμπτη θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις και αν τελικώς επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι υπάρχει Γερμανικό σχέδιο στήριξης της Ελλάδος , μέσω δανεισμού , προκαταβολής επιδοτήσεων κ.α. τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το ΧΑ θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και μέχρι τις 2100 με 2200 μονάδες δηλαδή άνοδος έως 15%  και το spread εφόσον σπάσει
 Στα χέρια της ΕΕ …  ΧΑ και ομόλογα – Τι θα συμβεί σε τράπεζες και spreads; Κρίσιμη η  στάση των short
αποφασιστικά τις 320 μονάδες που αποτελεί τεχνικό σημείο αντίστασης θα οδηγηθεί προς τις 280 με 250 μονάδες βάσης.
Αυτό αποτελεί το θετικό σενάριο αν ληφθεί υπόψη ότι η μεγάλη διόρθωση έχει προκαλέσει αλυσιδωτές παρενέργειες στις τράπεζες και η μεγάλη αύξηση του spread είχε επιδεινώσει το πρόβλημα ρευστότητας.
Με βάση αυτή την εξέλιξη το ελληνικό δημόσιο πραγματοποιεί την δημοπρασία των 10ετών ομολόγων σε ένα περιβάλλον προφανώς ευνοϊκότερο.
Αυτό αποτελεί την μια πλευρά του νομίσματος όλα εξελίσσονται θετικά και οι επενδυτές σε αυτή την άνοδο καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν μετά από την βίαιη διόρθωση των τελευταίων ημερών.
Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος αν την Πέμπτη δεν υπάρξει επισημοποίηση του σχεδίου οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδος τότε η αγορά θα καταρρεύσει  και το spread θα ξεφύγει εκ νέου προς τις 400 μονάδες βάσης.


Η επόμενη μέρα

Θα ήταν πολύ εύκολη η πρόβλεψη ότι εφόσον η ΕΕ ή η Γερμανία θα βοηθήσουν την Ελλάδα η αγορά θα ανακάμψει θα ξεκινήσει η άνοδος του ΧΑ.
Όμως ακόμη και αν η Ελλάδα στηριχθεί από την ΕΕ τα μέτρα θα έχουν θετική επίδραση για μικρό χρονικό διάστημα λίγες εβδομάδες.
Σε κάθε απόκλιση  κατά την εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας θα υπάρχουν βίαιες αντιδράσεις.
Οι 1500 μονάδες για το ΧΑ δεν μπορούν να αποκλεισθούν ακόμη και αν το ράλι ανόδου στο ΧΑ συνεχισθεί και αποκλιμακωθεί περαιτέρω το spread στα ομόλογα στις 280 με 250 μονάδες βάσης.
Μια άλλη παράμετρος είναι ο ρόλος των short σε ΧΑ και ομόλογα.
Το Jupiter έχει σορτάρει σημαντικά το ΧΑ και ειδικά την Alpha bank και προφανώς πλήθος άλλων funds έχουν ακολουθήσει αυτές τις τακτικές.
Το ράλι προφανώς και υποχρεώνει τα funds σε άτακτη υποχώρηση.
Όμως μπορεί να υπάρξει άτακτη υποχώρηση στα funds στα ομόλογα καθώς εκεί οι επενδυτικές θέσεις είναι πολύ μεγάλες;
Αυτό θα απαντηθεί μόνο από την αγορά αν κλείσουν θέσεις αυτό θα σημάνει μια πραγματική αλλαγή σκηνικού στην αγορά.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών