KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010



«Πράσινη ΔΕΗ» σημαίνει 14.000 νέες θέσεις εργασίας......!

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, για την τοποθέτηση του Νίκου Βασιλάκου, στη θέση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, λευκό ψήφισαν ΝΔ και ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παρών.

Πάντως, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν το πλούσιο βιογραφικό του κ. Βασιλάκου και διευκρίνισαν ότι η ψήφος τους είναι για λόγους αρχής και όχι διαφωνίας, με το πρόσωπο του νέου προέδρου της ΡΑΕ.

Αναπτύσσοντας τα σχέδια και τις προτεραιότητές του, ο κ. Βασιλάκος εστίασε σε τρεις βασικούς άξονες, στους οποίους, όπως είπε, θα είναι η κατεύθυνσή του, καθώς η ΡΑΕ πλέον αποκτά πιο ουσιαστικές αρμοδιότητες και πρέπει να πορευτεί με νέα κουλτούρα: Διαφάνεια, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μια πράσινη ΔΕΗ» θα δημιουργήσει 14.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πάντως, ο νέος πρόεδρος της ΡΑΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις πολλών βουλευτών σχετικά με το ποιος θα πληρώσει το κόστος της «πράσινης ανάπτυξης», αναγνώρισε ότι κατανέμεται στους καταναλωτές μέσα από το ειδικό τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που πληρώνουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ και είναι 30 λεπτά στις 1.000 κιλοβατώρες.

Σε ερώτηση αν πρέπει να αυξηθεί το ειδικό τέλος, ο κ. Βασιλάκος σημείωσε ότι όσο αυξάνει η διείσδυση της «πράσινης ανάπτυξης» τόσο θα αυξάνεται και το κόστος χειρισμού δικτύων.

Όπως εκτίμησε, θα υπάρξει ανάγκη αύξησης του ειδικού τέλους των ΑΠΕ περίπου 2,5 με 3 ευρώ από το 2011 με 2013, πρώτον γιατί οι τιμές των καυσίμων έμειναν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα και δεύτερον γιατί επιβάλλεται με τη λογική ο ρυπαίνων πληρώνει.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών