KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Καταργούνται οι κρυφές χρεώσεις στις τράπεζες, αυξάνεται ο φόρος υπεραξίας στο 20% στο ΧΑ , φοροαπαλλαγή στις offshore

Για συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ δεν θα υπάρχει τραπεζική χρέωση σε κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς ή επιταγές. Αυτό περιλαμβάνεται στις τελευταίες διορθώσεις που έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Παράλληλα, ο φόρος υπεραξίας από πωλήσεις μετοχών αυξάνεται από το 15% στο 20% για πωλήσεις εντός τριών μηνών και μειώνεται στο 10% για πωλήσεις που πραγματοποιούνται εντός 12 μηνών....
Επίσης , στα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις offshore εταιρίες θα στρέφει την προσοχή της η Εφορία σε περίπτωση που διαπιστώνει νέες μεταβιβάσεις ακινήτων σε εταιρίες φαντάσματα.
Ο φόρος 15% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα»  των off shore παραμένει.
Της φορολογίας  του 15% θα εξαιρούνται όσα κτίσματα είναι κενά ή δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα. Πρόκειται για ένα «δώρο»  που κάνει το υπουργείο Οικονομικών στους κατόχους  offshore εταιριών.
Αναλυτικά όλες οι αλλαγές του νομοσχεδίου έχουν ως εξής:
*Για συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ δεν θα υπάρχουν τραπεζικές χρεώσεις σε κάρτες, επιταγές ή τραπεζικούς λογαριασμούς.
* Εξαιρούνται του ειδικού φόρου επί των ακινήτων των off shore όσα ακίνητα είναι κενά ή αποδεδειγμένα δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα.  Σε περιπτώσεις που εντοπίζονται νέες μεταβιβάσεις ακινήτων στην εταιρία, ο φόρος θα επιβάλλεται στο φυσικό πρόσωπο.
*  Στις βραχυχρόνιες πωλήσεις μετοχών υπάρχει αυτοτελής φορολόγηση αν η πώληση γίνει σε 3 ή 12 μήνες. Στην πρώτη περίπτωση πληρώνεται φόρος 20% και στη δεύτερη 10%.
* Αυξάνουν τα ποσοστά μείωσης της τεκμαρτής δαπάνης για παλαιά μηχανοκίνητα ή ιστιοφόρα ή μικτά σκάφη σε ποσοστό 15% (αντί 10%) αν είναι από 5 έως 10 ετών, και σε ποσοστό 30% (αντί 20%) για άνω 10 ετών.
* Από τις δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 θα ισχύσει ο διαχωρισμός του φόρου μεταξύ συζύγων.
* Εξαιρούνται του ΦΠΑ λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.
* Ο ειδικός φόρος ιδιωτικών πλοίων αναψυχής για τα μηχανοκίνητα ξεκινάει από τα επόμενα 3 μέτρα (αντί των πρώτων 13 μέτρων) μετά το απαλλασσόμενο των 10 μέτρων, με ποσό 300 ευρώ ανά μέτρο. Στα ιστιοφόρα μετά το απαλλασσόμενο των 15 μέτρων επιβάλλεται φόρος 200 ευρώ για τα επόμενα 5 μέτρα (αντί των πρώτων 20).
* Απαλλαγές από φόρο για ποσό ίσο με 20-40% του επενδυόμενου σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που επενδύουν σε παραγωγή κινηματογραφικών έργων μεγάλου μήκους.
* Αν κάποιος δεν έχει υποβάλλει δήλωση εισοδήματος ή ΦΠΑ ή λοιπών φόρων κατά τα προηγούμενα χρόνια και είχαν επιλεγεί για έλεγχο κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή έχουν περιθώριο 10 ημέρων από την επίδοση της πρόσκλησης και μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα να υποβάλλουν τη δήλωση.
* Του φόρου πολυτελείας εξαιρούνται και τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής.
*  Η επιστροφή ΦΠΑ 11% για αγρότες γίνεται με την εφαρμογή κατ΄ αποκοπή συντελεστή 5% στην αξία των πωλήσεων όταν αφορά πωλήσεις αγροτικών προϊόντων δικής τους παραγωγής από δικό τους κατάστημα ή λαϊκή αγορά ή εξάγονται. Επίσης, οι αγρότες παραγωγοί εξαιρούνται του ΦΠΑ, ενώ δεν έχουν δικαίωμα επιστροφής φόρου με τους κατ΄ αποκοπήν συντελεστές οι αγρότες που ασκούν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και παρέχουν αγροτικές υπηρεσίες με τη μορφή εταιρείας, πωλούν προϊόντα παραγωγής τους μετά από επεξεργασία ή ασκούν παράλληλα και άλλη οικονομική δραστηριότητα.
* Μειώνεται από έξι μήνες σε τριάντα ημέρες το  διάστημα προσφυγής για την επίλυση  οικονομικών διαφορών από τη στιγμή που γίνεται γνωστή η απόφαση από την εκδίκαση της έφεσης. Οποιαδήποτε δε αναβολή θα πρέπει να προσδιορίζεται μέσα σε ένα μήνα. Το μέτρο ελήφθη προκειμένου να μην λιμνάζουν οι υποθέσεις στα δικαστήρια και δεν τελεσιδικούν οι αποφάσεις με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εισπράξεις από τους βεβαιωμένους φόρους.Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This