KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Βγενόπουλος : Η Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου θα έχει ζητήσει την προστασία της ΕΕ – ΔΝΤ

Η Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου μπορεί να έχει χρειαστεί να ζητήσει την προστασία της ΕΕ και του ΔΝΤ καθώς οι αγορές φαίνεται ότι κρατούν μια σκληρή στάση δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Marfin  Ανδρέας Βγενόπουλος σε ερώτηση του www.bankingnews.gr .
Η εκτίμηση  του κ Βγενόπουλου προστίθεται σε μια σειρά ξένων επενδυτικών οίκων και ελλήνων τραπεζιτών που θεωρούν αξιολογώντας την οικονομική διάσταση και όχι πολιτική διάσταση του θέματος.Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι είναι μονόδρομος η Ελλάδα να αναζητήσει την οικονομική βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Το πλέον καίριο ερώτημα που τίθεται είναι έχει επιλογές η Ελλάδα;
Είναι ξεκάθαρο ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν πάει την ανιούσα.
Στην 10ετία στο 7% όπως και στην 5ετία , στην 7ετία στο 7,3% στην 3ετία στο 6,65%.
Τα CDS στην Ελλάδα στις 436 μ.β. η Ιρλανδία 151 μονάδες βάσης η Πορτογαλία 151 μονάδες βάσης , η Αίγυπτος 215 μ.β. η Βουλγαρία 219 μ.β. και η Ουγγαρία 167 μονάδες βάσης.
Υπό αυτό το καθεστώς η Ελλάδα δεν φαίνεται ότι έχει εναλλακτικές λύσεις σε αυτή την συγκυρία καθώς το καίριο το κομβικό ζήτημα είναι το κόστος δανεισμού.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα επιχείρησε να κονταροχτυπηθεί με τις αγορές σε ένα χώρο που ένα μικρό κράτος με τέτοια ελλείμματα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.
Η Ελλάδα σε αυτή την συγκυρία έχει δύο καθαρές επιλογές ή να προστρέξει στις αγορές οι οποίες συντηρούν υψηλά τα spreads άρα το κόστος δανεισμού ή να αποφασίσει να λάβει την μεγάλη πολιτική απόφαση να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.
Η Ελλάδα έχασε ίσως την ευκαιρία τον Ιανουάριο να προσφύγει στο ΔΝΤ καθώς τότε θα διαπραγματευόταν καλύτερους όρους. Τώρα η Ελλάδα θα ζητήσει προστασία από τις αγορές από τις αδηφάγες αγορές που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το κερδοσκοπικό παιχνίδι.
Με βάση όλες τις συνισταμένες δυνάμεις η Ελλάδα μέσα στον Μάιο θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Αν θα υπάρξει απόπειρα στις αγορές θα διαφανεί αλλά το δίλλημα είναι αγορές με επιτόκια 6,5% και 7,5% , αμερικάνοι με επιτόκια 8% ΕΕ με επιτόκια 5% ή ΔΝΤ με επιτόκια 3,75%;
Αν η Ελλάδα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης πάντως τα spreads θα υποχωρήσουν έως και 100 μονάδες βάσης.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών