KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Η Εμπορική Asset Management μετονομάζεται σε Amundi Ελλάς ΑΕΔΑΚ.

 

Μετά την απόκτηση του 100% των μετοχών της Εμπορικής Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. που πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2009, η Amundi πήρε την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Εμπορίου) για τη μετονομασία της εταιρίας σε Amundi Ελλάς Α.Ε.Δ.Α.Κ.
Η Amundi Ελλάς είναι η θυγατρική του ομίλου Amundi που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3283/04. Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας είναι:
- Η παροχή πρωτοποριακών επενδυτικών λύσεων σε ιδιώτες πελάτες με γνώμονα το επενδυτικό προφίλ
- Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε θεσμικούς επενδυτές με σκοπό την εκπλήρωση των επενδυτικών στόχων τους, μέσω της προσφοράς διαφοροποιημένων λύσεων και δημιουργίας μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης
Η μετονομασία δεν επηρεάζει τις υπάρχουσες συνεργασίες διαχείρισης (προμήθειες, διαδικασίες διαχείρισης, διαχειριστές κ.λ.π.).
Οι πελάτες της Amundi θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία του ομίλου που δραστηριοποιείται σε όλα τα επίπεδα προσφοράς επενδυτικών λύσεων (μετοχές, ομόλογα, διαθέσιμα, διαφοροποιημένες, ETF απόλυτης απόδοσης και alternative investments) και γεωγραφικής έκθεσης (euros, dollars, yen)

Η Credit Agricole στηρίζει την Emporiki – Στο μέλλον δεν αποκλείεται νέο deal 

H προσέγγιση των γάλλων της Credit Agricole στην Ελλάδα και στην Emporiki bank κινείται εντός του πλαισίου που είχε τεθεί στο νέο business plan με βάση το οποίο το 2010 η τράπεζα θα εμφανίσει ζημίες 350 εκατ ευρώ και από το 2011 θα εμφανίσει τον πρώτο ισοσκελισμένο ισολογισμό μετά από χρόνια.
Η Emporiki bank στηρίζεται ενεργά από την Credit Agricole. Υλοποιήθηκε αύξηση κεφαλαίου στην Emporiki bank την κάλυψε περίπου εξολοκλήρου η Credit Agricole.
Κάλυψε όλες τις ανάγκες ρευστότητας της πάλι μέσω της CA η Emporiki bank χωρίς να χρειασθεί να προσφύγει στο ελληνικό δημόσιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Γαλλικές τράπεζες στην Ελλάδα η Credit Agricole και η Societe Generale δεν έκαναν χρήση του σκέλους των κεφαλαίων ενώ η Emporiki ούτε του σκέλους της ρευστότητας.
Πρακτικά η Emporiki όπως και οι κυπριακές τράπεζες δεν χρειάστηκε να προσφύγουν στον νόμο των 28 δις ευρώ.
Είναι ένδειξη ότι η Credit Agricole θέλει να λύσει όλα τα θέματα που αφορούν θυγατρικές της χωρίς εμπλοκή τρίτων.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι μετά την αύξηση κεφαλαίου που ενδυνάμωνε ουσιαστικά  τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας  της Emporiki bank και την συνεχή ρευστότητα που λαμβάνει από την μητρική τράπεζα θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του business plan;
Η νέα διοίκηση της Emporiki υπό τον κ Strub επιδιώκει από το 2011 να επαναφέρει την τράπεζα στην κερδοφορία.
Πρόκειται περί ενός ικανού management και αποφασισμένου να πετύχει.
Όμως η Emporiki Bank χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στο  μέσο management , πιο παραγωγικό δίκτυο και όχι ένα  κοστοβόρο δίκτυο.
Μια σημαντική μερίδα εργαζομένων είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν με αυταπάρνηση την τράπεζα μια άλλη όμως μάλλον την ζημιώνει.
Η Emporiki χρειάζεται περαιτέρω μείωση προσωπικού ή αντικατάσταση τους από ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν για την εκ νέου ισχυροποίηση της Emporiki bank.
Η υπέρβαση για την Emporiki θα ήταν να συγχωνευθεί με άλλη τράπεζα ώστε η Credit Agricole να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην ελληνική τραπεζική αγορά.
 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών