KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Τα spreads "γκρεμίζουν" το X.A.

Με νέα μεγάλη πτώση «πληρώνει» το Χ.Α. το αρνητικό κλίμα και την αυξανόμενη αβεβαιότητα που περιβάλλει την οικονομία, καθώς και τους λανθασμένους -σύμφωνα με αναλυτές- χειρισμούς στο πρόγραμμα δημόσιου δανεισμού.



Μετά από πτώση 5,13% στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί ταχύτατα προς τις 1.900 μονάδες την Πέμπτη, με απώλειες έως και άνω του 4%.

Βουτιά 5,58% στις τράπεζες, σε ένα ταμπλό όπου μόνο 12 τίτλοι καταφέρνουν να διατηρήσουν θετικό πρόσημο.

Η εκτίναξη του spread σε νέα ιστορικά υψηλά, στις 430 μονάδες βάσης, κάνουν όλο και περισσότερους αναλυτές να βλέπουν (ή να «δείχνουν») προς την κυβέρνηση το δρόμο της στήριξης, στοπ πλαίσιο της συμφωνίας της 25ης Μαρτίου.

«Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην αγορά ομολόγων, κατά τη γνώμη μας αυξάνονται οι πιθανότητες να υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική και να ζητήσει στήριξη», γράφει σήμερα ο Laurent Bilke της Nomura.

«Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς προκάλεσε τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνικά ομόλογα, αν και η ανησυχία για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο πιθανότατα έπαιξε κάποιο ρόλο, όπως και το αυτοτροφοδοτούμενο μίγμα αυξανόμενων επιτοκίων και αυξανόμενων πιθανοτήτων πτώχευσης», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αφενός η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιήσει το ‘Σχέδιο Β’ και ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχουν κανένα λόγο να περιμένουν μία αποτυχημένη έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα προκειμένου να παρέμβουν.

Προς την ίδια κατεύθυνση και τα σχόλια του Steven Mansell της Citigroup, που εκτιμά ότι η στιγμή στήριξης της Ελλάδας από Ε.Ε. και ΔΝΤ «σταδιακά έρχεται όλο και πιο κοντά, ιδιαίτερα αν ο ΟΔΔΗΧ δυσκολευτεί να βρει ισχυρή ζήτηση για την έκδοση ομολόγου σε δολάρια».

Στο ταμπλό, ο Γ.Δ. βρίσκεται στις 1.904,64 μονάδες, με απώλειες 4,17%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 4,24%, ενώ με τη συμπλήρωση των πρώτων 60 λεπτών των συναλλαγών ο τζίρος διαμορφώνεται ήδη σε 70 εκατ. ευρώ.

Σε ποσοστό έως 5,80% υποχωρεί ο δείκτης των τραπεζών, στις 1.987,92 μονάδες, ενώ συνολικά 100 μετοχές υποχωρούν, 14 διατηρούνται αμετάβλητες και μόλις 12 διατηρούν θετικό πρόσημο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών