KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η Εθνική "κρίνει" τις 1.600 μονάδες - Το ενδιαφέρον σε επιμέρους μετοχές................



Η αδυναμία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς να κρατήσει έστω και μικρού εύρους αντίδραση προβληματίζει τους αναλυτές και τους χρηματιστές, που βλέπουν ότι ακόμη και σε ημέρες πολύ θετικές για τις ευρωπαϊκές αγορές, το ΧΑ «κρεμά» με χαρακτηριστική ευκολία χαμηλότερα.

Η αγορά δείχνει να έχει μπει σ’ ένα φαύλο (ανατροφοδοτούμενο) κύκλο ανασφάλειας, δυσπιστίας και φόβου, που κοινό παρανομαστή έχει τη γενική αίσθηση ότι – αργά ή γρήγορα – θα δει χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό, λειτουργεί αναχαιτιστικά σε οποιεσδήποτε σοβαρές αγορές αγοραστικές πρωτοβουλίες, ακυρώνοντας στην ουσία κάθε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης.

Αυτό έγινε και χθες που μολονότι επιχειρήθηκε περιορισμένου εύρους αντίδραση, το φινάλε ήταν πτωτικό σε μια ημέρα που στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα ο ΓΔ κινήθηκε σε θετικό έδαφος. Σε μια ημέρα όπου οι ευρωπαϊκές αγορές αντέδρασαν έντονα ανοδικά, το ΧΑ έδειξε ξανά φοβικά σύνδρομα, με κορυφαίες τράπεζες αλλά και blue chips να συνεχίζουν πτωτικά.

Το παρήγορο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα focus και ένα ενδιαφέρον για μετοχές μεσαίας ή μικρότερης κεφαλαιοποίησης, ενώ σ’ αυτό βοηθά και η συγκυρία με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι και χθες παρ’ ότι οι κεντρικοί δείκτες έκλεισαν πτωτικά, η εικόνα στο μικρομεσαίο χώρο ήταν ελαφρώς καλύτερη, κάτι που μαρτυράται από το θετικό πρόσημο που έκλεισαν οι Mid 40 (+0,64%), Liquid Mid (+0,62%) και Small Cap 80 (+0,65%).

Ανάμεσα στις μετοχές που ξεχώρισαν χθες είναι οι Μέτκα (άριστη πορεία όλο το τελευταίο διάστημα), Lamda Development, Info Quest, S&B Ορυκτά, Proton Bank, ΓΕΚ – Τέρνα, ΕΧΑΕ (καλά αποτελέσματα, απώλεσε τα κέρδη στο φινάλε η μετοχή), Ελβάλ (αποτελέσματα), ΙΑΣΩ, Μηχανική, Σωλ. Κορίνθου κ.α.

Σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 6,23% είχε ο ΟΛΠ που διακίνησε όγκο 38.188 τεμαχίων, με τον τίτλο να κλείνει για 5η συνεχή συνεδρίαση ανοδικά, ευρισκόμενος στο προσκήνιο λόγω επικαιρότητας και εξελίξεων με Cosco κ.λπ.

Σε ότι αφορά το  Γενικό Δείκτη και το αν θα κρατήσει τις 1.600 μονάδες, όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά που θα έχει η μετοχή της Εθνικής και το τι δυνάμεις αυτοσυντήρησης θα βγάλει όσο πλησιάζει στα 10 ευρώ. Χθες, έγινε μάχη όλη την ημέρα στην περιοχή των 10,55 ευρώ, όμως στο φινάλε ο τίτλος έκλεισε με απώλειες 2,18% στα 10,30 ευρώ.

Γενικότερα οι τράπεζες ως κλάδος είναι στο επίκεντρο της αρνητικής ειδησεογραφίας εν μέσω μπαράζ εκθέσεων υποβάθμισης από εγχώριους και διεθνείς οίκους. Έτσι, είναι στη φάση που αποδυναμώνονται συνεχώς στο ταμπλό, δεδομένου ότι προεξοφλείται ότι ήδη έχουν εισέλθει σε βαθύ τούνελ… ισχνών αγελάδων σε ότι αφορά την κερδοφορία τους…

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών