KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Κερδισμένοι οι "μικροί" από τη νέα παρακράτηση.....

Οφέλη για  τα  χαμηλά εισοδήματα και απώλειες   για τα  υψηλότερα φέρνει η νέα κλίμακα παρακράτησης για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Το αργότερο από τον Ιούνιο οι εργοδότες πρέπει να έχουν ξεκινήσει να παρακρατούν το φόρο με τη νέα κλίμακα και φυσικά να αποδώσουν τυχόν διαφορές, επιστροφές ή επιπλέον παρακράτηση, από τον Απρίλιο και μετά.
Ειδικότερα:
* Η παρακράτηση με τη νέα κλίμακα ξεκινάει από την 1η Μαίου.
*  Για το πρώτο τετράμηνο, Ιανουαρίου -Απριλίου, για το φόρο που παρακρατήθηκε δεν θα επιστραφεί ή θα παρακρατηθεί επιπλέον τυχόν διαφορά. Κι αν έχει γίνει παρακράτηση με τη νέα κλίμακα και τον Απρίλιο, τότε δεν θα υπάρξει συμψηφισμός για το πρώτο τρίμηνο. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να λαμβάνουν ή να πληρώνουν φόρους που αναλογούν στο διάστημα αυτό.
*  Η παρακράτηση φόρου θα γίνει με αναγωγή σε 12 μισθούς για μισθωτούς του δημοσίου που έγινε περικοπή Δώρου Χριστουγέννων -Πάσχα και επιδόματος αδείας και για συνταξιούχους, ενώ για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσει να γίνεται με αναγωγή 14 μισθών.
*  Κατά την παρακράτηση λογίζεται και το αφορολόγητο των παιδιών (1.500 ευρώ για το πρώτο, 3.000 ευρώ για τα δυο και των 11.500 ευρώ για τα τρία παιδιά, με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί). Απαιτείται δήλωση οικογενειακής κατάστασης παιδιών τον Ιανουάριο κάθε έτους στον εργοδότη.
* Σε αμειβόμενους με ημερομίσθιο παρακρατείται φόρος 3% επί της ημερήσιας αμοιβής.
* Παρακρατείται φόρος 20% σε αμοιβές από υπερωρίες, επιχορηγήσεις, επιδόματα και άλλες πρόσθετες αμοιβές ή παροχές, που καταβάλλονται τακτικά ή έκτακτα.
*  Στο 20% η παρακράτηση για αναδρομικά εισοδήματα.
* Στις επικουρικές συντάξεις, μετοχικά, αρωγής ή αλληλοβοηθείας παρακρατείται φόρος 5% για καθαρό ποσό μέχρι 2.500 ευρώ ετησίως, 10% για 2.501 -4.500 ευρώ και 15% για άνω των 4.500 ευρώ.
* Αν κάποιος έχει δυο μισθωτές εργασίες κάνει δήλωση επιλογής της κύριας εργασίας, όπου ο φόρος παρακρατείται βάσει κλίμακας και στη δεύτερη δουλειά κυρίως με τις μικρότερες αποδοχές παρακρατείται φόρος 20%.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών