KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Προσφορές 5 αστέρων από τους ξενοδόχους - Στόχος να διατηρήσουν τα μερίδιά τους στην ελληνική πελατεία



Δύο εικόνες εμφανίζει εν μέσω κρίσης ο ελληνικός τουρισμός. Πολλοί ξενοδόχοι σε ιδιαίτερα δημοφιλείς περιοχές επιλέγουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

Άλλοι, η πλειοψηφία, δείχνουν έντονη προσαρμοστικότητα κάνοντας προσφορές και ρίχνοντας τις τιμές για φέτος, με στόχο να διατηρήσουν τα μερίδιά τους στην ελληνική πελατεία.

Την αρχή έκαναν οι μεγάλες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων της Αθήνας, οι οποίες έδωσαν στις δύο διανυκτερεύσεις την τρίτη δωρεάν.

Τη σκυτάλη πήραν οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων 5 αστέρων, ενώ στα αξιοσημείωτα της περιόδου είναι το γεγονός ότι ολόκληροι προορισμοί επέλεξαν να μειώσουν οριζόντια τις τιμές τους.

Στον αντίποδα υπάρχει το παράδειγμα της Μυκόνου, όπου οι ξενοδόχοι παρά τα μηνύματα που δέχτηκαν το Πάσχα και την περίοδο του Αγίου Πνεύματος, δεν φαίνεται να κάμπτονται σε ό,τι αφορά τις τιμές, διατηρώντας τες σε υψηλά επίπεδα. Αρχίζουν από 160 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 2 αστέρων και φτάνουν σε μέσα επίπεδα μέχρι και 320 ευρώ για ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Κοντά στα περυσινά επίπεδα διατηρήθηκαν οι τιμές, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, στις Κέρκυρα, Κω, Σάμο και Ρέθυμνο. Σημειώνεται ότι είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη μεταξύ πολλών ξενοδόχων ότι αυξάνοντας ή διατηρώντας τις τιμές σε υψηλά επίπεδα, πετυχαίνουν να κρατούν πελάτες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι πλήττονται σε μικρότερο βαθμό από την κρίση.

Πέρυσι πάντως, σε αυξήσεις τιμών κόντρα στο ρεύμα είχαν προχωρήσει κάποιες πολυτελείς μονάδες της Ελούντας (τις διατήρησαν και φέτος), ωστόσο η εικόνα πληροτήτων που εμφάνισε ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας ήταν απογοητευτική.

Αντίθετα, στη Χαλκιδική οι τουριστικοί φορείς λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του εισοδήματος κάθε ελληνικής οικογένειας, συστράτευσαν τα μέλη τους σε μια πολιτική μείωσης τιμών, προσφέροντας πακέτα διακοπών μειωμένα από 20% και κάτω.

Η πιο συντονισμένη προσπάθεια σε τουριστικό προορισμό έγινε στην Κάλυμνο. Η τοπική ένωση ξενοδόχων έχει κάνει, ειδικές προσφορές για το ελληνικό κοινό. Συγκεκριμένα προσφέρονται δωμάτια σε ξενοδοχεία δύο και τριών αστέρων που είναι μέλη της Ένωσης, σε τιμές που ξεκινούν από τα 35 ευρώ το δίκλινο με πρωινό για τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο και φτάνουν τα 50 ευρώ για το μήνα Αύγουστο.

Με το πρόγραμμα «Κάλυμνος για όλους», μια εβδομάδα διακοπών για ένα ζευγάρι στοιχίζει από 245 ευρώ (το Μάιο και Οκτώβριο) μέχρι 350 ευρώ (τον Αύγουστο) με πρωινό, ενώ το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια ξεκινά από 385 ευρώ τη χαμηλή σεζόν και δεν ξεπερνά τα 490 ευρώ τον Αύγουστο.

Σουίτες με 95 ευρώ και δωρεάν τα παιδιά

ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ προσφορά προχώρησε ο ξενοδοχειακός όμιλος AIROTEL του Αλ. Βασιλικού, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην τόνωση της τουριστικής αγοράς, διαθέτοντας μέχρι το τέλος του έτους, 7.000 δωμάτια με τιμή 69 ευρώ στα ξενοδοχεία του στην Αθήνα, την Πάτρα και την Εύβοια.

Το Rodos Palace του επιχειρηματία Βασ. Καμπουράκη προσφέρει μέχρι τις 15 Ιουνίου την δυνατότητα κράτησης μιας Garden σουίτας (65 τ.μ.) για 2-4 άτομα με μόλις 95 ευρώ την ημέρα από 240 ευρώ την ημέρα που την διαθέτει κανονικά.

Στο Sani Resort των Στ. και Α. Ανδρεάδη και Φωκ. Ζησιάδη προσφέρεται έκπτωση 10% σε όλα τα μονόκλινα, δίκλινα και οικογενειακά δωμάτια του Sani Beach Hotel και 20% σε όλες τις σουίτες του Porto Sani Village και του Sani Asterias Suites για την περίοδο 28/8-31/10.

Επιπλέον, η διαμονή των παιδιών μέχρι 12 ετών προσφέρεται δωρεάν, ενώ για όλες τις κρατήσεις που γίνονται μέσω Διαδικτύου στο Sani Resort, η μεταφορά από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης γίνεται δωρεάν, εφόσον η διαμονή διαρκεί μία εβδομάδα.

Σημαντικές προσφορές γίνονται και από τους ομίλους Μήτση και Grecotel, ενώ στην ιστοσελίδα του ομίλου Aldemar της οικογένειας Αγγελόπουλου, προσφέρεται δωρεάν η διαμονή ενός παιδιού.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών