KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Το χρήμα επιστρέφει στο Ντουμπάι....


Μετά την επιτυχή αναδιάρθρωση χρέους το εμιράτο προσελκύει ξανά κεφάλαια και παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού σκηνικού.

Τα χαμόγελα φωτίζουν τα πρόσωπα των επιχειρηματιών του Ντουμπάι καθώς τα κεφάλαια επιστρέφουν σταδιακά στο δεύτερο μεγαλύτερο εμιράτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά την επιτυχή αναδιάρθρωση του χρέους στην οποία προχώρησε μία από τις μεγαλύτερες κρατικές επενδυτικές εταιρείες.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι το τελευταίο διάστημα τα επενδυτικά κεφάλαια που κατευθύνονται προς το Εμιράτο έχουν στόχο τις νέες ευκαιρίες που αναμένεται να προκύψουν, ενώ σημαντικό μέρος κατευθύνεται προς το real estate.

H Dubai World, μία από τις μεγαλύτερες κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες του εμιράτου, αναστάτωσε τις αγορές πέρυσι, όταν δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών της. Πριν από λίγες ημέρες, η Dubai World ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τους πιστωτές της για τη διαχείριση υποχρεώσεων ύψους 23,5 δισ. δολαρίων.

Η ανακοίνωση των νέων καλλιέργησε θετικό κλίμα στην αγορά και ήδη η πιστωτική επέκταση κινείται σε καλύτερους ρυθμούς, με τις τράπεζες να προχωρούν σε χορηγήσεις για αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων αλλά και σε επιχειρηματικό δανεισμό.

Στην αγορά real estate του Ντουμπάι οι τιμές έχουν κατρακυλήσει κατά 50% από τα υψηλά του 2008 και η οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά 0,5% σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι αναλυτές ωστόσο επιμένουν ότι το Ντουμπάι μπορεί να διανύει μια δύσκολη περίοδο. Ετοιμάζεται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη, αλλά είναι αδύνατον να αγνοήσει κανείς τη σπουδαιότητα της περιοχής.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών