KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Οι Έλληνες φεύγουν από την Ελλάδα




Στο εξωτερικό στρέφονται οι Έλληνες νέοι για την αναζήτηση θέσεων εργασίας, όσο εγχώρια η ύφεση ολοένα και εντείνεται επιδεινώνοντας το άνοιγμα νέων θέσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων έχει ξεκινήσει δειλά εδώ και μερικούς μήνες, ενώ αναμένεται να ενταθεί όσο η ύφεση επιδεινώνεται και η ανεργία αυξάνεται.
Η Ελλάδα είναι παραδοσιακά μία από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης, γι' αυτό και στη συνείδηση των Ελλήνων η μετανάστευση δεν είναι κάτι ξένο. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έφυγαν για το εξωτερικό, κυρίως για τις ΗΠΑ, αναζητώντας εργασία. Το κύμα εντάθηκε στις δεκαετίες του 50 και του 60, προς τη Γερμανία, την Αυστραλία και τον Καναδά.
Στην παρούσα φάση, οι ειδικοί στη χώρα μας ανησυχούν για την απώλεια ενεργού πληθυσμού, με ανώτερη μόρφωση και ανάπτυξη δεξιοτεχνιών, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να υπάρξει και έλλειμμα πλεονεκτήματος εξειδικευμένου προσωπικού. Οι μεταρρυθμίσεις, χωρίς καταρτισμένο προσωπικό, θα καθυστερήσουν, επισημαίνουν οι ειδικοί.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την ελληνική  Manpower Employment Organization, το ποσοστό των επιστημόνων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό έχει αυξηθεί κατά 15-20% φέτος. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι που παρακολουθούν μαθήματα αγγλικών έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με πέρσι.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών