KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα τα περί πώλησης μεριδίου στο Κατάρ



Διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα το δημοσίευμα των Financial Times ότι το Κατάρ διαπραγματεύεται την αγορά στρατηγικού μεριδίου.

Η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες έγραφε ότι το κρατικό fund του αραβικού κράτους, Qatar Investment Authority συζητά την απόκτηση μεριδίου 5% ως 7%, αξίας 250 εκατ. ευρώ

Η Εθνική αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι δεν προτίθεται να προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, "ιδίως δε με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της" υπέρ νέου μετόχου. "Επομένως, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΕΤΕ φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση  στρατηγικού επενδυτή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με δεδομένο ότι προτεραιότητα της ΕΤΕ είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης,  η Τράπεζα θα συνεχίσει να διερευνά κάθε πρόσφορο τρόπο για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Η ΕΤΕ κατά τη διεθνώς συνήθη πρακτική, βρίσκεται σε διαρκή επαφή και ενημερώνει σε τακτική βάση το επενδυτικό κοινό, όλους τους μετόχους της και θεσμικούς επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΤΕ δεσμεύεται να ενημερώσει έγκαιρα και πλήρως το επενδυτικό κοινό για κάθε νέο σημαντικό γεγονός ή εξέλιξη που σχετίζεται με τα ανωτέρω".

Σύμφωνα με τους Financial Times η πιθανότητα απόκτησης μεριδίου απ’ το Κατάρ αυξήθηκε μετά από ταξίδι που έκανε ο δ/νων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης στον Περσικό Κόλπο. Μάλιστα αναγνωρίζει τη Morgan Stanley ως μία απ’ τις συμβούλους για το ντιλ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών