KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΣΕ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ..(ΠΡΟΙΟΝΤΑ).





Πρωταθλήτρια με αρνητικό παρονομαστή αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα καθώς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφορικά με τη δράση στα τελωνεία της ΕΕ για την καταπολέμηση προϊόντων απομιμήσεων και παραποιήσεων, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση με 21,9 εκ. τεμάχια να έχουν δεσμευτεί από τα ελληνικά τελωνεία μόνο για το 2009.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ε.Ε. συνολικά για την Ευρώπη των «27» δεσμεύτηκαν 118 εκ. προϊόντα για το 2009 εμφανίζοντας σημαντική μείωση από το 2008 όπου κατασχέθηκαν 178,9 εκ. προϊόντα.

Μετά την Ελλάδα, η οποία εμφανίζει αύξηση σε ποσοστό 16,5% στην κατάσχεση παράνομων προϊόντων σε σχέση με πέρυσι, στη σχετική έκθεση ακολουθούν με… διαφορά η Ολλανδία με 17,9 εκ. αντικείμενα, η Ιταλία με 12,9 εκ. αντικείμενα και η Βουλγαρία με 11,3 εκ. αντικείμενα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα προϊόντα-«μαϊμού» αφορούν κατά κύριο λόγο απομιμήσεις ή παραποιήσεις τσιγάρων, ρούχων και επώνυμων ειδών ενώ σημαντικό μερίδιο καταλαμβάνουν επίσης προϊόντα καθημερινής χρήσης (όπως σαπούνια, φάρμακα, παιχνίδια κλπ) που ενδεχομένως να κυοφορούν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

Κύρια πηγή των παράνομων προϊόντων εμφανίζεται η Κίνα από την οποία προέρχεται το 64% εξ αυτών, ενώ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά παράνομων προϊόντων.

Σχολιάζοντας την έκθεση και τα δημοσιευμένα αποτελέσματα, ο αρμόδιος για την φορολογία και τα τελωνεία επίτροπος, Αλγκιρντάς Σεμέτα, δήλωσε πως ο ρόλος των τελωνείων της Ε.Ε. είναι να προστατεύει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις: «Με τη διάθεση παράνομων προϊόντων στην αγορά θέτεται σε σοβαρό κίνδυνο αφενός η υγεία των καταναλωτών και αφετέρου η ομαλή και σωστή λειτουργία της αγοράς. Η Επιτροπή εργάζεται για να διασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για τους πολίτες της Ε.Ε.»

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών