KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1,4 ΣΕ ΚΥΠΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Η Τουρκία, επικαλούμενη τον υπολογισμό της "επιτροπής αποζημιώσεων", πρότεινε η απώλεια χρήσης να αποζημιωθεί με 1.364.534 ευρώ.
Αποζημιώσεις ύψους 1,4 εκατ. ευρώ επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στην προσφυγή του Αντωνάκη Σολομωνίδη, η οποία είχε υποβληθεί το 1990.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το ποσό που επιδικάστηκε αφορά την απώλεια χρήσης και την ηθική βλάβη και υπολογίστηκε μόνο από τον Ιανουάριο 1987 (όταν η Τουρκία αναγνώρισε το δικαίωμα ατομικής προσφυγής) μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 1998, ημερομηνία θανάτου του Σολομωνίδη.

Καταθέτοντας την προσφυγή, ο Αντωνάκης Σολομωνίδης απαιτούσε αποζημιώσεις ύψους 6.686.802 ευρώ για απώλεια χρήσης της περιουσίας του που αφορούσε 44 τεμάχια γης σε Κερύνεια, Αμμόχωστο, Μόρφου και Λευκωσία, συνολικής έκτασης 343.295 τετραγωνικών μέτρων.

Σύμφωνα με εκτιμητές, η αξία της γης στην αγορά το 1974 ανερχόταν γύρω στα 599.053 ευρώ, ενώ η αξία της ενοικίασης της γης ανερχόταν στα 37.807 ευρώ. Ωστόσο, η διαχειρίστρια της κατεχόμενης περιουσίας του Σολομωνίδη, Ροδοθέα Καραβιώτου, η οποία μαζί με τους κληρονόμους του θανόντος λογίζονται ως συνεχιστές της προσφυγής του Σολομωνίδη, υπέβαλε αίτημα τον Ιανουάριο 2008 στο οποίο ζητούσε να αναθεωρηθεί η εκτίμηση της αξίας της γης, λόγω της αύξησης της αξίας της γης στην Κύπρο.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με νέα εκτίμηση την οποία παρουσίασε η διαχειρίστρια της περιουσίας, βάσει των νέων κριτηρίων, το ποσό για απώλεια χρήσης και επιπλέον ο τόκος για την περίοδο Ιανουαρίου 2000 - Δεκεμβρίου 2009 ανερχόταν στα 16.286.439.

Η διαχειρίστρια καταχώρησε αίτηση στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων. Ως αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής, η Τουρκία υποστήριξε ότι η εξέταση της υπόθεσης προχωρούσε πλέον στη διαδικασία του εσωτερικού διακανονισμού, και ως εκ τούτου η εξέταση της υπόθεσης θα έπρεπε να τερματιστεί στο ΕΔΑΔ.

Το Δεκέμβριο 2009, η κ. Καραβιώτου ζήτησε την απόσυρση της αίτησής της ενώπιον της "επιτροπής αποζημιώσεων" και επιστροφή στη διαδικασία του ΕΔΑΔ.

Στην απόφασή του, το ΕΔΑΔ αναφέρει ότι δεν ήταν αναγκαία η εξέταση των λόγων που οδήγησαν την κ. Καραβιώτου στην επιστροφή στο ΕΔΑΔ, αλλά το σημαντικό είναι να μην υπάρξει παράλληλη διαδικασία εξέτασης. Επομένως, τίποτε δεν εμποδίζει το ΕΔΑΔ από τη συνέχιση της εξέτασης της διαδικασίας.

Το Δικαστήριο θεωρεί ότι τα ποσά που σύμφωνα με την Τουρκία η λεγόμενη επιτροπή θα μπορούσε να προσφέρει στην κ. Καραβιώτου, όσον αφορά την απώλεια χρήσης, (γύρω στα 1.364.534 ευρώ) αποτελούν δίκαιη βάση υπολογισμού των αποζημιώσεων για τον αιτητή και αποφάσισε να επιδικάσει το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ και για απώλεια χρήσης και για ηθική βλάβη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών