KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

γιατί όλοι διψάμε για την σωστή πληροφόρηση ΕΥΠ – Κατασκοπεία δεν γίνεται με 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο


Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε χθες ο διοικητής της ΕΥΠ ΚΥΡΙΟΣ............... κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα “Κράτος – Ασφάλεια και ο ρόλος των Υπηρεσιών Πληροφοριών – Η περίπτωση της Ελλάδας” στο ξενοδοχείο “..........” της Αθήνας. Στην ημερίδα συμμετείχαν στελέχη της ΕΥΠ, βουλευτές, διπλωμάτες, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας κ.ά.
Ο διοικητής της ΕΥΠ υπογράμμισε ότι τα κονδύλια που διατίθενται συνολικά για τις έρευνες των υπαλλήλων της ΕΥΠ είναι 4,5 εκατ. ευρώ, όμως τα 3 εκατ. ευρώ αφορούν πληρωμές στελεχών της υπηρεσίας στο εξωτερικό. Ο κ. ......... ζήτησε επιπλέον ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ να συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες. Ενα από τα θέματα που απασχόλησαν την ημερίδα ήταν η στελέχωση της υπηρεσίας. Ο κ. ........ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε στην ΕΥΠ να εργάζεται μόνιμο πολιτικό προσωπικό και όχι αποσπασμένοι αξιωματικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον ζήτησε οι προσλήψεις στην ΕΥΠ να γίνονται με πιο σύνθετες διαδικασίες και με πιο αυστηρά κριτήρια, επικρίνοντας έμμεσα τις διαδικασίες που ακολουθούνται την τελευταία τριετία με τις εξυπηρετήσεις σε ημετέρους.
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κ , επέκρινε και αυτός τη διαδικασία προσλήψεων στην υπηρεσία, αλλά και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού γυναικών- ποσοστό άνω του 40%- σε αυτήν. Ο κ. ......... μάλιστα επεσήμανε ότι «κύριος στόχος της ΕΥΠ πρέπει να είναι η συλλογή πληροφοριών από κλειστές πηγές, όπως συμβαίνει και με τις μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών. Ωστόσο στην ΕΥΠ παρατηρείται το φαινόμενο το Τμήμα Ανάλυσης να έχει πενταπλάσιο σχεδόν προσωπικό από το Τμήμα Πληροφοριών». Οπως έλεγαν αξιωματούχοι της ΕΥΠ, «αυτό συμβαίνει διότι προσλαμβάνεται ανειδίκευτο προσωπικό και πολλά άτομα με έλλειψη οποιασδήποτε επιχειρησιακής εμπειρίας που τοποθετούνται στο Τμήμα Ανάλυσης. Το τμήμα αυτό θυμίζει πλέον τμήμα γραμματειακής διεκπεραίωσης και έχει υπεράριθμους υπαλλήλους».
Στην ημερίδα επισημάνθηκε ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της ΕΥΠ κάθε χρόνο οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες θα παραδίδουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μια πολυσέλιδη έκθεση πεπραγμένων, της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί. Επιπλέον, ο κ.............εξήγγειλε τη σύσταση στην ΕΥΠ ενός κέντρου μελετών στο οποίο θα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου και εξειδικευμένο προσωπικό για την κατάρτιση μελετών για διάφορα διπλωματικά ζητήματα. Επίσης, κατατέθηκε από τρεις επιστήμονες πρόταση δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τη διαχείριση μεγάλων κρίσεων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών