KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μειώθηκαν κατά 50% τα «φέσια»

Υποχώρηση της τάξης του 50% σημείωσαν τα φέσια στην ελληνική αγορά τους πρώτους έξι μήνες του 2010, καθώς καταγράφηκε σημαντική πτώση στις απλήρωτες οφειλές μέσω των ακάλυπτων επιταγών. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία συνδέεται άμεσα με τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, την αυστηρότερη χορήγηση μπλοκ επιταγών από τις τράπεζες, τη μεγαλύτερη ελαστικότητα που υπάρχει στις μεταξύ των εμπόρων σχέσεις, αλλά και τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών, που αύξησαν τον χρόνο αναγγελίας μιας επιταγής η οποία δεν πληρώθηκε στις 30 από 8 ημέρες προηγουμένως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την Τειρεσίας ΑΕ την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2010 εισήχθησαν στο σύστημα 86 χιλιάδες ακάλυπτες επιταγές συνολικής αξίας 797 εκατ. ευρώ, ποσόν που σε ετήσια βάση είναι μειωμένο κατά 52%. Την ίδια περίοδο καταγράφηκαν 65.000 συναλλαγματικές που αντιπροσωπεύουν οφειλές 108,2 εκατ. ευρώ οι οποίες έμειναν απλήρωτες. Σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2009 το μέγεθος σημείωσε άνοδο κατά 34%. Τον Ιούνιο η αξία των επιταγών που καταγγέλθηκαν έφτασε τα 156.000.000 ευρώ, σημειώνοντας ετήσια μείωση που προσέγγισε το 54%, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε άνοδος 14%.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η πρακτική «ανακύκλωσης» των επιταγών τους τελευταίους μήνες- σε συνδυασμό με την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας- έχει συμβάλει αποφασιστικά στον περιορισμό των απλήρωτων υποχρεώσεων το 2010. Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι οι έμποροι πλέον προτιμούν σε αρκετές περιπτώσεις να πάρουν μια επιταγή με μεταγενέστερη ημερομηνία από το να σπρώξουν προς τον «γκρεμό» κάποιον που τους χρωστά.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών