KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

στο σφυρι .

undefinedΗ τέχνη, η μοναδική συλλογή προσωπικών και σπάνιων αντικειμένων της Μαρία Παυλόβνα, μεγάλης δούκισσας της ρωσικής αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρομανόφ (1854-1920), και του συζύγου της, μεγάλου δούκα Βλαντιμίρ Aλεξάντροβιτς (1847-1909), γιου του αυτοκράτορα Αλέξανδρου του Β’ και αδερφού του αυτοκράτορα Αλέξανδρου του Γ’.

Η συλλογή αποκαλύφθηκε και πάλι πρόσφατα και περιλαμβάνει πολλά εξαιρετικά κομμάτια του περίφημου οίκου Φαμπερζέ, άμεσα συνδεμένου με τη ρωσική αυτοκρατορική αυλή, ενώ στο σύνολό της η συλλογή αναμένεται να συγκεντρώσει το ποσό του 1 εκατ. αγγλικών λιρών.


Ο θησαυρός που θα δημοπρατηθεί δόθηκε για φύλαξη στη σουηδική διπλωματική αντιπροσωπεία το Νοέμβριο του 1918, λίγο πριν η κυβέρνηση της Σουηδίας διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με την επαναστατική κυβέρνηση της Ρωσίας. Η ύπαρξή του παρέμεινε άγνωστη για 91 χρόνια και πρόσφατα ανακαλύφθηκε και πάλι στη Στοκχόλμη, μεταξύ αντικειμένων της ιδιοκτησίας της σουηδικής διπλωματίας.


Ο Οίκος Sotheby’s ανέλαβε να πουλήσει τη συγκεκριμένη συλλογή, η οποία αντιπροσωπεύει ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα αντικειμένων με προέλευση από την οικογένεια των Ρομανόφ που έχουν προσφερθεί σε δημοπρασία τα τελευταία χρόνια.


Η δημοπράτηση αυτής της μέχρι τώρα άγνωστης ιδιωτικής συλλογής περιλαμβάνει 100 περίπου ταμπακιέρες και μια εξαιρετική σειρά από μανικετόκουμπα.


Στα αντικείμενα της δημοπρασίας συμπεριλαμβάνονται πολλά περίτεχνα κομμάτια Φαμπερζέ, που φέρουν κρυπτογραφήματα, αυτοκρατορικές εγχαράξεις και οικόσημα, ακόμη και φωτογραφίες των Ρομανόφ και των στενών συγγενών τους.


Οι εκτιμήσεις για τα προς δημοπράτηση αντικείμενα -πολλά από τα οποία είναι σε άψογη κατάσταση – ποικίλλουν από τις 80 με 100 στερλίνες ως τις 4 με 6 χιλιάδες στερλίνες για ένα σετ μανικετόκουμπα και 70.000-90.000 στερλίνες για μία ταμπακιέρα.


Εξαιρετικά σημαντικό ανάμεσα στη συλλογή με τα αριστουργήματα Φαμπερζέ ένα αυτοκρατορικό δίχρωμο κουτί από χρυσό και σμάλτο, διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους, φιλοτεχνήθηκε από τον τεχνίτη Μίκαελ Πέρσιν το 1896 (70-90 χιλιάδες στερλίνες).


Το καπάκι του κουτιού φέρει το διαμαντένιο κρυπτογράφημα του αυτοκράτορα Νικόλαου του Δεύτερου, ενώ περιέχει και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που ο αυτοκράτορας έγραψε σε χαρτί αλληλογραφίας της συζύγου του, αυτοκράτειρας Αλεξάνδρας: «Η Alix κι εγώ σας παρακαλούμε να δεχθείτε αυτό το μικρό δώρο ως ενθύμιο αυτής της μέρας, Nicky». Πρόκειται για ένα δώρο του αυτοκρατορικού ζεύγους στο δούκα Βλαντιμίρ και στη δούκισσα Μαρία.


Συνδεμένη με την αυτοκρατορική οικογένεια είναι και μια τετράχρωμη ταμπακέρα από χρυσό, διακοσμημένη με πολύτιμους λίθους, δημιουργία του τεχνίτη Άουγκουστ Χόλστρομ (50-70 χιλιάδες στερλίνες). Η ταμπακέρα αγοράστηκε από την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα στις 14 Αυγούστου 1899 για 1.350 ρούβλια και προσφέρθηκε στο δούκα Βλαντιμίρ και στη δούκισσα Μαρία ως δώρο για την 25η επέτειο του γάμου τους.


Επίσης δημιουργία του οίκου Φαμπερζέ και συγκεκριμένα του τεχνίτη Μίκαελ Πέρσιν, με χρονολογία δημιουργίας το 1890, μια ταμπακέρα από νεφρίτη με δεσίματα από δίχρωμο χρυσό φέρει το διαμαντένιο γράμμα Μ, αρχικό του ονόματος της δούκισσας Μαρίας, ενώ το κούμπωμά της είναι επίσης διαμαντένιο (30-50 χιλιάδες στερλίνες).


Η ομάδα με τα αριστουργήματα Φαμπερζέ από τη συλλογή που θα δημοπρατηθεί ολοκληρώνεται με μια σπάνια δίχρωμη ταμπακέρα, λακαρισμένη με χρυσό, δημιουργία του Μίκαελ Πέρσιν (30-50 χιλιάδες στερλίνες) και με μια τρίχρωμη ταμπακέρα από χρυσό, διακοσμημένη με πολύτιμους λίθους, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον Άουγκουστ Χόλστρομ τη δεκαετία 1898-1908 (25-35 χιλιάδες στερλίνες).


Σχολιάζοντας το θησαυρό, που παρέμεινε χαμένος για σχεδόν έναν αιώνα, οι υπεύθυνοι στον τομέα ρωσικών έργων τέχνης του οίκου Sotheby’s ανέφεραν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε σε δημοπρασία μία από τις σημαντικότερες σχετικές με τους Ρομανόφ συλλογές που έχουν ποτέ δημοπρατηθεί. Άγνωστα για ολόκληρες γενιές μέχρι πρόσφατα, που αποκαλύφθηκαν ξανά, τα αντικείμενα, πολλά από τα οποία περιέχουν ακόμα αποδείξεις χρήσης από την αυτοκρατορική οικογένεια -υπολείμματα καπνού και τσιγάρα- φέρνουν στο νου το μεγαλείο και το εξαίσιο γούστο των αρχικών τους ιδιοκτητών.


Είμαστε βέβαιοι ότι η γοητεία αυτής της πολύτιμης ιδιωτικής συλλογής, η οποία σχετίζεται με τα ιστορικά γεγονότα που συνδέθηκαν με μία από τις πιο θρυλικές δυναστείες του κόσμου, κυριολεκτικά θα συνεπάρει τους πιο οξυδερκείς συλλέκτες έργων τέχνης».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών