KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ..

Πανικός κατέλαβε τους ρουμάνους πελάτες της Credit Εurope Βank όταν αντιλήφθηκαν ότι οι αποταμιευμένες στην ολλανδική τράπεζα οικονομίες τους είχαν κάνει φτερά. Η είδηση γνωστοποιήθηκε χθες, όταν τουλάχιστον 200 κάτοικοι της πόλης Μπράσοφ στην Κεντρική Ρουμανία έσπευσαν να ελέγξουν τους λογαριασμούς που διατηρούσαν στο «ύποπτο» υποκατάστημα. Οι ανησυχίες αποδείχθηκαν βάσιμες για τουλάχιστον 20 από αυτούς, καθώς η τράπεζα παραδέχτηκε την εμπλοκή υπαλλήλων της στην υπόθεση. Η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε τους πέντε υπόπτους. Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα- μεταξύ αυτών και ένας ανώτερος υπάλληλος - είχαν αφαιρέσει συνολικά 1 εκατ. λέι (236.000 ευρώ) από λογαριασμούς μικροκαταθετών πιστώνοντας λογαριασμούς οικείων ή φιλικών τους προσώπων. Η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή της χώρας επέβαλε πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ στη ρουμανική θυγατρική της τράπεζας, η οποία αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει πλήρως τους εξαπατηθέντες πελάτες της. Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις εκπροσώπων της Credit Εurope Βank, μικρός αριθμός πελατών απέσυρε τις καταθέσεις του.

Η σχετικά μικρής έκτασης απάτη προκάλεσε δυσανάλογη ανησυχία καθώς οι Ρουμάνοι είναι ήδη προκατειλημμένοι έναντι των τραπεζών. Η κρίση έχει «διώξει» από τη χώρα πολλές δυτικές επιχειρήσεις- κυρίως επώνυμες επιχειρήσεις ειδών ένδυσης- και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και οι ξένες τράπεζες παίρνοντας μαζί τις οικονομίες των πελατών. Και μπορεί οι λογαριασμοί με τα πενταψήφια ποσά να μη φαντάζουν σπουδαία «λεία», όμως οι φτωχότεροι κάτοικοι της βαλκανικής χώρας δεν έχουν και πολλά ακόμη για να χάσουν. Η κυβέρνηση του Εμιλ Μποκ έχει επιβάλει περικοπές μισθών και συντάξεων στους δημοσίους υπαλλήλους κατά 25% και 15% αντιστοίχως. Και δεν έχει περιοριστεί σε αυτό. Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι για έλλειμμα 6,8%, τότε η χώρα θα κηρύξει (ουσιαστικά) στάση πληρωμών αφού δεν θα έχει να πληρώσει ούτε τους πενιχρούς μισθούς των 600 λέι (140 ευρώ).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών