KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΧΑ

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς κάποιοι παίκτες προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες. Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν τη σημερινή κίνηση της αγοράς οι αναλυτές, καθώς ο Γενικός Δείκτης είχε κινηθεί ανοδικά για τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.745,30 μονάδες, με πτώση 1,81%. Η Εθνική υποχώρησε κατά 2,73%, η Alpha -2,44%, η Eurobank -3,08%, η Τράπεζα Πειραιώς -2,58%, η Τράπεζα Κύπρου -2,07%, η Marfin Popular -1,60% και το ΤΤ -2,26%. Πτώση 6,27% σημείωσε η ΔΕΗ, ενώ πιέσεις δέχθηκε και ο ΟΤΕ (-2,15%).

Πάντως η αγορά διεκδικεί με αξιώσεις τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης, καθώς τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια που τοποθετήθηκαν το τελευταίο διάστημα στις ελληνικές μετοχές, δεν δείχνουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διάθεση να μειώσουν τις μετοχικές τους τοποθετήσεις.

Το Χ.Α. έχει κερδίσει περί το 4% στις πρώτες τέσσερις συνεδριάσεις του Αυγούστου, ενώ από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά της 8ης Ιουνίου και τις 1.383 μονάδες κερδίζει κοντά στις 300 μονάδες.

Τα θετικά νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο της χώρας και οι προσδοκίες για εξελίξεις στις τράπεζες έχουν βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα και πλέον το ανοδικό σενάριο κερδίζει πόντους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι διεθνείς οίκοι στα τελευταία τους reports, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, θεωρώντας απίθανο το σενάριο της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Γενικότερα τα διεθνή χαρτοφυλάκια το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει προς το θετικότερο τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται και από την ενεργοποίησή τους στο ελληνικό χρηματιστήριο. Το γεγονός αυτό αποτελεί αναμφίβολα την κινητήρια δύναμη της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι ξένοι ελέγχουν το μισό της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. και πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών.

Βεβαίως σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι τράπεζες στην αλλαγή του κλίματος στην αγορά, οι οποίες πρωτοστάτησαν στο δυναμικό rebound. Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού διατηρούνται οι προσδοκίες για επερχόμενα deals. Οι πιο επιφυλακτικοί πάντως, υποστηρίζουν πως ένα δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, είναι πιθανό να υπάρξουν ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές από αυτούς που τοποθετήθηκαν, αναμένοντας κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών