KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Την Τετάρτη ο "βασιλικός γάμος"

image

Σε απόρθητο φρούριο έχουν μετατραπεί από το Σαββατοκύριακο κιόλας οι Σπέτσες αλλά και η γύρω περιοχή (Πόρτο Χέλι, Κοιλάδα, Σπετσοπούλα) για το λαμπερό γάμο του Νικόλαου  και της Τατιάνας Μπλάτνικ την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στον οποίο αναμένεται να παραστούν οι απανταχού γαλαζοαίματοι του πλανήτη, αλλά και επιφανείς Έλληνες και ξένοι καλεσμένοι, οι οποίοι στο σύνολό τους δεν θα ξεπερνούν τους 350 σε μια διεθνή «μάζωξη» που όμοιά της δεν έχει ξαναγνωρίσει η Ελλάδα από τη μεταπολίτευση. Τα τηλεοπτικά συνεργεία των BBC, CNN, TRT, TV5 και όλων των διεθνών καναλιών καταφθάνουν στις Σπέτσες, που θυμίζουν ημέρες Σκορπιού 1968, όταν γινόταν ο «γάμος του αιώνα» μεταξύ του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκυ Κένεντι και οι παπαράτσοι έπεφταν ακόμη και στη θάλασσα για να προλάβουν τη γαμήλια τελετή.
Χίλιοι αστυνομικοί και άλλοι χίλιοι άνθρωποι του Λιμενικού μαζί με τους απεσταλμένους ασφαλείας των πρεσβειών των χωρών απ’ όπου προέρχονται οι καλεσμένοι, αλλά και ιδιωτικοί αστυνομικοί, χτενίζουν την περιοχή από αέρος, θαλάσσης και στεριάς. Υποβρύχιες κάμερες και ακροβολισμένο σε όλο το νησί προσωπικό ασφαλείας θα τσεκάρουν τα πάντα και τους πάντες εξονυχιστικά. Την Πέμπτη μάλιστα έφτασαν στο νησί ειδικές ομάδες ασφαλείας, ματ και αστυνομία, οι οποίοι με τη συγκατάθεση των κατοίκων έκαναν έλεγχο στο παλιό λιμάνι.
Η ίδια ομάδα έχει ήδη ελέγξει τις τρεις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσει το ζευγάρι από την εκκλησία μέχρι το τραπέζι. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό ποιον από τους τρεις δρόμους θα επιλέξουν, αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί λίγες ώρες πριν από το μυστήριο. Παράλληλα, ειδικοί φρουροί ντυμένοι με πολιτικά θα κάνουν έλεγχο σε κάθε γωνιά του νησιού, τσεκάροντας τυχόν υπόπτους. Η εξέδρα έχει ήδη στηθεί στο χώρο όπου θα γίνει η δεξίωση, ενώ στο παλιό λιμάνι υπάρχει έντονη κινητικότητα ακόμη και από απλό κόσμο που θέλει να δει από κοντά τις λεπτομέρειες του μυθικού γάμου.

«Θα δυσκολευτούμε αρκετά αυτές τις μέρες, γιατί το νησί μας θα έχει πολύ κόσμο, αλλά θα τα καταφέρουμε,» αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κονταξάκης, ο οποίος ήδη έχει έτοιμο το δώρο για το ζευγάρι: έναν πίνακα της ζωγράφου Ντίνας Θεοδωροπούλου, ο οποίος απεικονίζει τον Νικόλαο με την Τατιάνα και ένα σπετσιώτικο καράβι. Οι περισσότεροι καλεσμένοι καταφθάνουν ήδη με τα σκάφη τους, ωστόσο, επειδή δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές για τόσο κόσμο, θα δέσουν αρόδο. Μάλιστα, η φήμη που ήθελε το λιμάνι να κλείνει παραμένει μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτη.
Παρότι τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στο νησί, αυτή τη φορά θα περάσουν απέναντι από την Κόστα με φεριμπότ για να μεταφέρουν τους καλεσμένους. Το γεγονός έχει εξοργίσει τους αμαξάδες του νησιού, οι οποίοι προφανώς περίμεναν ότι θα έπαιρναν μερίδιο από την «πίτα» των μετακινήσεων.
Εκλεκτοί καλεσμένοι, βασιλείς, σεΐχηδες και λάμψη από τον κόσμο της σόου μπιζ


Από τους 350 καλεσμένους που έχουν ήδη φτάσει ή αναμένονται μέσα στα επόμενα 24ωρα είναι όλοι σχεδόν οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης (Βρετανία, Δανία, Ολλανδία, Λιχτενστάιν, Σουηδία, Δανία, Λουξεμβούργο). Ακόμη αναμένεται ο Σεΐχης του Ντουμπάι, η Νουρ της Ιορδανίας και η Φαράχ Ντιμπά της Περσίας. Συγκεκριμένα, αναμένεται να παραστούν στο γάμο το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, Σοφία και Χουάν Κάρλος, ο πρίγκιπας Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια και η αδελφή του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, Ειρήνη. Οι απόψεις διίστανται σχετικά με την εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, με τους φίλους του τέως να επιμένουν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αποδεχθεί την πρόσκληση και άλλους να κάνουν λόγο για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα.
Ο Ρώσος κροίσος Ρομάν Αμπράμοβιτς, που κάνει ήδη τις διακοπές του στην Ελλάδα, θα μείνει για λίγες μέρες στη Σπετσοπούλα με την οικογένεια Νιάρχου και αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη στον παραμυθένιο γάμο. Μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες του γάμου θα είναι επίσης και αυτή του σερ Έλτον Τζον. Ο διάσημος τραγουδιστής που θα μείνει στη Σπετσοπούλα μαζί με την Καρολίνα του Μονακό και τα παιδιά της θα τραγουδήσει το βράδυ της Τετάρτης για το λαμπερό ζευγάρι. Από Έλληνες αναμένεται να φθάσουν στο νησί τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Λάτση και Κόκκαλη με τα σκάφη τους, ενώ συνολικά περιλαμβάνονται στη guest list συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι οικογένειες Λιβανού, Νιάρχου, Ποταμιάνου, ο Σπύρος Μεταξάς, ο Γιάννης Χανδρής, ο Γιώργος και η Ηρώ Κόβα, στο σπίτι των οποίων θα παρατεθεί δείπνο την επόμενη μέρα του γάμου, ο Κώστας και η Χριστιάννα Καίσαρη, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τις μπομπονιέρες και τις βέρες του γάμου, ο Γιώργος και η Λίμπη Ηλιοπούλου και ο Γιώργος Ντάβλας.
Ήδη τα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού έκλεισαν για το τριήμερο μέχρι και τη λαμπρή τελετή. Στο «Ποσειδώνιο», ένα πραγματικό αριστούργημα, μικρογραφία του Grand Hotel των Καννών, χτισμένο το 1914 και ανακαινισμένο πρόσφατα, θα μείνει η νύφη Τατιάνα Μπλάτνικ,. Συγκεκριμένα, στη σουίτα Grace, όπου οι νεόνυμφοι θα περάσουν και την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Την προηγουμένη του γάμου θα γίνει το κοκτέιλ πάρτι της υποδοχής των καλεσμένων. Ο Νικόλαος μέχρι και το γάμο θα διαμένει στο Πόρτο Χέλι μαζί με τον Κωνσταντίνο και την Άννα-Μαρία, τηρώντας έτσι την παράδοση που θέλει το μελλόνυμφο ζευγάρι να μένει χωριστά.


Με άμαξα που θα φέρουν δύο λευκά άλογα η νύφη, με καΐκι ο γαμπρός


Το μυστήριο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου λίγο πριν από το σούρουπο, στη Μητρόπολη των Σπετσών και σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του νησιού, καθώς εκεί κηρύχθηκε η Επανάσταση. Μάλιστα, επειδή στην εκκλησία δεν χωράνε πάνω από 30 άνθρωποι και 100 έξω στον προαύλιο χώρο, σε ειδική εξέδρα θα στηθούν γιγαντοοθόνες στον περίβολο, προκειμένου όλοι οι εκλεκτοί καλεσμένοι να γίνουν μάρτυρες του μυστηρίου. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα χοροστατήσει στην τελετή, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα τελέσουν το μυστήριο μόνο Σπετσιώτες ιερείς. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιουλίου η Τατιάνα βαφτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη στο παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας από τον αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο. Νονοί της ήταν ο αδελφός του Νικόλαου, Παύλος, και η σύζυγος του επιχειρηματία Νάσου Θανόπουλου, Νάσια Παναγιωτάκη, τους οποίους και πάντρεψε ο Νικόλαος πριν από μερικές μέρες.
Η νύφη θα πάει στην εκκλησία με άμαξα που θα φέρουν δύο λευκά άλογα, συνοδευόμενη από το δύο αδέλφια της. Ο ένας της αδελφός, ο Μπόρις, θα γίνει κουμπάρος μαζί με τον Παύλο, αδελφό του γαμπρού και τον επιχειρηματία και μέτοχο της ΑΕΚ Νάσο Θανόπουλο, στενό φίλο του γαμπρού, που πρόσφατα τον πάντρεψε. Ο γαμπρός θα φτάσει με το στολισμένο καΐκι της μητέρας του «Αφρόεσσα» μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του από το Πόρτο Χέλι. Η Τατιάνα θα φορέσει ολομέταξο νυφικό Diane Von Furstenberg, κεντημένο στο χέρι με εντυπωσιακή ουρά. Άλλωστε, η νύφη είναι η πιο άμεση συνεργάτις της σχεδιάστριας, ούσα υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις του οίκου. Θα είναι ρομαντικό και ταυτόχρονα πριγκιπικό, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η νύφη θα φορέσει διάδημα, κάτι που αναφέρεται στο πρωτόκολλο των πριγκιπικών γάμων. Οι βέρες του οίκου Kessaris θα είναι χρυσές και κλασικές και θα φέρουν εσωτερικά χαραγμένη την ημερομηνία του γάμου, αλλά και τα αρχικά του ζευγαριού. Ο στολισμός τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση θα είναι LV Petridis και το χρώμα που θα κυριαρχεί θα είναι το λευκό με αρωματικά λουλούδια εποχής.
Η δεξίωση θα δοθεί στο Κτήμα Κούτση, που βρίσκεται στην ανατολική μεριά του νησιού, στην Αγία Μαρίνα με θέα τη Σπετσοπούλα. Οι οικοδεσπότες, η οικογένεια Κούτση, είναι μια από τις παλαιότερες οικογένειες του νησιού με μεγάλη ακίνητη περιουσία και στενές κοινωνικές επαφές με την οικογένεια του Κωνσταντίνου. Η ειδική εξέδρα βασιλικών διαστάσεων έχει ήδη στηθεί προκαλώντας ακόμα και την κινητοποίηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Οι ροτόντες θα είναι 35 των 10 ατόμων και στο κέντρο του χώρου που καλύπτουν θα στηθεί μια κατασκευή που θα επιδεικνύει το χώρο που θα κοπεί η πενταώροφη λευκή τούρτα στολισμένη με φρέσκα λουλούδια από το Ekali Club, που έχει αναλάβει και το catering, και θα χορεύουν οι καλεσμένοι. Την επομένη μέρα, την Πέμπτη, επιφυλάσσουν άλλη μια υπέροχη έκπληξη στους καλεσμένους τους. Το ζεύγος Κόβα πρότεινε λόγω της πολύχρονης οικογενειακής φιλίας που τους δένει να παραχωρήσει στους νεόνυμφους το σπίτι του που βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι και θεωρείται ένα από τα ωραιότερα, αν όχι το ωραιότερο της περιοχής, για να κάνουν ένα χαλαρό πάρτι-δείπνο για τους καλεσμένους που ταξίδεψαν για να τους τιμήσουν στο γάμο τους. Αμέσως μετά την αναχώρηση όσων δώσουν το «παρών», οι νεόνυμφοι θα ξεκουραστούν κάποιες μέρες στο Πόρτο Χέλι, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα συνεχίσουν το ταξίδι του μέλιτος σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών