KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ.


Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία διανύει μια από τις χειρότερες φάσεις στη σύγχρονη ιστορία της, με αναρίθμητα προβλήματα να ταλανίζουν το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, οι έννοιες «ασφαλής» και «τράπεζα» ποια σχέση μπορεί να έχουν; Οι συνεχείς κραδασμοί που έχουν δεχθεί τα τραπεζικά συστήματα ανά τον κόσμο εγείρουν ένα και μόνο ερώτημα: Ποια τραπεζικά ιδρύματα είναι τα πιο ασφαλή; Είναι εκείνες που φανταζόμαστε ή μήπως όχι;
Σύμφωνα με τη Global Finance που εδώ και 19 χρόνια συντάσσει έναν τέτοιο κατάλογο, για το 2010 ασφαλέστερες τράπεζες μπορούν να θεωρηθούν εκείνες που κατάφεραν να ισχυροποιήσουν την κεφαλαιακή τους θέση.
Για τη σύνταξη της συγκριμένης λίστας έχουν ληφθεί υπόψη οι αξιολογήσεις της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch καθώς και μια ανάλυση που βασίζεται στην αξία των συνολικών περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν οι 500 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.
- Μεταξύ των ασφαλέστερων τραπεζών του κόσμου συγκαταλέγεται η ιταλική Intesa Sanpaolo που εξυπηρετεί περί τα 11,3 εκατ. πελάτες μέσω αριθμού υποκαταστημάτων που ξεπερνά τις 5.900. Πρόκειται για μια τράπεζα με ισχυρή παρουσία τόσο στην ιταλική αγορά, όσο και στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.
- Στον κατάλογο με τις πιο ασφαλείς τράπεζες του κόσμου θέση κατέχει και η φινλανδική Pohjola Bank. Διαθέτει 582 υποκαταστήματα και 4,1 εκατ. πελάτες. Το 2009 ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη ύψους 464 εκατ. ευρώ.
- Τη δική της θέση στη συγκεκριμένη λίστα έχει και η Κεντρική Τράπεζα του Κουβέιτ. Διαθέτει 75 υποκαταστήματα εντός της χώρας και 14 ακόμη σε χώρες του εξωτερικού. Η Κεντρική Τράπεζα του Κουβέιτ αξιολογείται με A+ από τον S&P, με  AA- από τη Fitch και Aa2 από τη Moody’s.Το 2009 ανακοίνωσε κέρδη 924,8 εκατ. δολαρίων.
- Επί αμερικανικού εδάφους, τον τίτλο της πιο ασφαλούς τράπεζας κατέχει η Bank of New York Mellon. Πρόκειται για την 9η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με στοιχεία της Fed. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, η συνολική αξία των περιουσιακών της στοιχείων ανήλθε στα 235,69 δις δολάρια.
- Ασφαλές τραπεζικό ίδρυμα θεωρείται και η σουηδική Nordea Bank. Διαθέτει 1.400 υποκαταστήματα και εξυπηρετεί κοντά στα 10 εκατ. πελάτες. Μερίδιο 19,9% κατέχει σε αυτή η σουηδική κυβέρνηση.
- Και η DBS Bank της Σιγκαπούρης κατέχει θέση στον κατάλογο με τις πιο ασφαλείς τράπεζες του κόσμου. Διαθέτει 200 υποκαταστήματα σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ασίας. Εξυπηρετεί περί τα 4 εκατ. πελάτες στη Σιγκαπούρη και 1 εκατ. πελάτες στο Χονγκ Κονγκ.
- Επί βρετανικού εδάφους, τον τίτλο της πιο ασφαλούς τράπεζας κατέχει η HSBC.
- Τη δική της θέση στον κατάλογο διαθέτει και η ισπανική Banco Santander, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ισπανική οικονομία.
- Μεταξύ των ασφαλέστερων τραπεζών του κόσμου συγκαταλέγεται και η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας με πάνω από 10,9 εκατ. πελάτες σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, ΗΠΑ και Ασία.
- Royal Bank of Canada. Εξυπηρετεί πάνω από 18 εκατ. πελάτες και δραστηριοποιείται συνολικά σε 55 χώρες.
- Μεταξύ των ασφαλέστερων τραπεζών του κόσμου συγκαταλέγεται και η γερμανική Landwirtschaftliche Rentenbank.
- Πρώτη στον κατάλογο με τα ασφαλέστερα τραπεζικά ιδρύματα παγκοσμίως, για το 2010, έρχεται η γαλλική Caisse des Dépôts et Consignations (CDC). Πρόκειται για ένα δημόσιο ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1816. Παρόλο που είναι μια ανεξάρτητη τράπεζα, παραμένει κάτω από την εποπτεία της γαλλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία. Αξιολογείται με ΑΑΑ-.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών