KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Σφήνα της Marfin Popular bank στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο .

 Σφήνα της Marfin Popular bank στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  ελέγχει ήδη το 4,5% - Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι; Ποιος αγοράζει μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; Το δίλλημα αυτό είχε τεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και σε κάποιο βαθμό είχε φωτογραφικά αναφερθεί ότι μετοχές αποκτά μια τράπεζα που στο παρελθόν είχε ακολουθήσει επιθετικές πρακτικές.
Η Marfin Popular Bank λοιπόν έχει αποκτήσει το 4,5% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και προσεχώς καθώς στόχος είναι να ξεπεράσει το 5% θα κοινοποιήσει στις χρηματιστηριακές αρχές ότι κατέχει ποσοστό πάνω από το όριο 5%.
Το ερώτημα που εγείρεται και ανακύπτει είναι γιατί αγοράζει μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Marfin Popular Bank;
Η εύλογη απάντηση είναι γιατί θέλει να αποκτήσει λόγο στις εξελίξεις. Ερωτηθείσα η διοίκηση γιατί αγοράζει μετοχές της Marfin Popular ανέφερε ότι «οι κινήσεις μας έχουν μια ευρύτερη στρατηγική. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και τα προφανή και τα μη προφανή».
Από την απάντηση αυτή προκύπτει ότι διαθέτοντας 50  εκατ ευρώ η Marfin Popular Bank ουσιαστικά θέλει να βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Είναι πιθανό οι κινήσεις της Marfin να έχουν στρατηγικό αλλά ίσως και επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ήδη πάντως εμφανίζει λογιστικές υπεραξίες από τις τοποθετήσεις που έχει πραγματοποιήσει.
Όμως πέραν της Marfin που τώρα χτίζει την επενδυτική της θέση Εθνική και Eurobank έχουν ήδη αποκτήσει το 6%.
Η Εθνική έχει αγοράσει με συνολικό κόστος περιλαμβανομένης και της αύξησης 143 εκατ και η Eurobank με 131,5 εκατ ενώ η τρέχουσα αξία των 17 εκατ μετοχών ή το 6% της τράπεζας αποτιμάται στα 77 κατ ευρώ.
Δηλαδή η υποαξία για την Εθνική στα  66 εκατ και για την Eurobank στα 54 εκατ ευρώ.
Βέβαια οι υποαξίες αυτές είναι πολύ ελεγχόμενες συγκριτικά με τον στόχο της απόκτησης του ΤΤ.
Τραπεζικά στελέχη στην ερώτηση γιατί εκτιμούν ότι η Marfin ενδιαφέρεται για το ΤΤ ανέφεραν ότι είναι προφανές ότι για το ΤΤ θα ενδιαφερθούν πολλοί αν αποφασίσει το ελληνικό δημόσιο να πωλήσει.
Ειδικά για την Marfin πάντως κορυφαίος τραπεζίτης ανέφερε ότι «η αλεπού δεν πάει στο παζάρι χωρίς λόγο».
Η θέση του giannikalaritis.blogspot είναι ότι η Marfin ίσως να μην έχει απόλυτη προτεραιότητα την στρατηγική διεκδίκηση του ΤΤ αλλά δεν θα το αποκλείσει.
Παράλληλα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το ενδιαφέρον να είναι μόνο επενδυτικό.
Η επικρατούσα αίσθηση είναι ότι το ΤΤ θα πωληθεί πάνω από 5 με 5,5  ευρώ και προφανώς η Marfin θα επιτύχει υπεραξίες εφόσον πουλήσει στον τελικό στρατηγικό επενδυτή.


Αν το ΤΤ πουληθεί αυτόνομα θα υπάρξει σκληρή μάχη

Το  Γαλλικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Caisse D’ Epargne έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ελληνικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
Η Εθνική κατέχει το 6% και έχει αναφερθεί ότι αν πωληθεί μόνο το ΤΤ θα δείξουμε ενδιαφέρον.
Η Alpha bank έχει επισημάνει ότι το ΤΤ είναι μια επιχειρηματική περίπτωση που θα εξετασθεί.
Η Eurobank κατέχει το 6% και είναι προφανέστατο ότι θα εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Η Κύπρου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά δηλώσουν στελέχη του ομίλου
Η Marfin popular Bank – MIG σε ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον αναφέρει ότι αν το ΤΤ πωληθεί αυτόνομα τότε θα υπάρξει ενδιαφέρον
Θετικά αξιολογεί μια τέτοια προοπτική και η Credit Agricole – Emporiki Bank αν και επισημαίνει η διοίκηση προέχει η ανόρθωση της Emporiki bank.
Η ΑΤΕ ενδιαφέρεται να συγχωνευθεί με το ΤΤ.
Τεράστιο το ενδιαφέρον για το ΤΤ από τις ελληνικές και όχι μόνο τράπεζες.
Το μείζον ερώτημα είναι γιατί ενδιαφέρονται όλοι για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Το δέλεαρ δεν είναι τα κεφάλαια του στο 1 δις ευρώ δεν είναι αυτό το κίνητρο αλλά η σχέση ενεργητικού – παθητικού.
Δηλαδή με 8,1 δις ευρώ δάνεια και 5,2 δις ευρώ ομόλογα σε σχέση με τα 12,5 δις ευρώ καταθέσεις και 1 δις ευρώ κεφάλαια.
Η πλεονάζουσα ρευστότητα, τα υγιή χαρτοφυλάκια και οι προοπτικές ανάπτυξης κάνουν άκρως δελεαστικό το ΤΤ αποτελώντας σε αυτή την συγκυρία το δέλεαρ.

Στα 59-60 εκατ τα κέρδη της Marfin Popoular Bank
Στα 59 με 60 εκατ ευρώ εκτιμώνται τα καθαρά μετά εκτάκτων φόρων κέρδη της Marfin Popular Bank στο α΄ 6μηνο του 2010 καταγράφοντας πτώση 26,5% σε σχέση με τα 80,3 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2009. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα 31 Αυγούστου.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιδόσεις των οργανικών κερδών είναι θετικές και στο β΄ τρίμηνο ενώ η κάμψη αποδίδεται στο γεγονός ότι μειώθηκαν τα έκτακτα κέρδη στο β΄ τρίμηνο.
Επίσης η τράπεζα επιτυγχάνει καθαρά κέρδη μετά εκτάκτων φόρων που διαμορφώνονται στα 8,2 εκατ ευρώ.
Οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις θα ακολουθήσουν μια γραμμική πορεία με την προοπτική να διαμορφωθούν στο τέλος του 2010 στα 280 -295  εκατ ευρώ.
Οι καταθέσεις συνολικά αυξάνονται ενώ τα ίδια κεφάλαια λόγω του χαρτοφυλακίου ομολόγων μειώνονται αλλά οι συνολικοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας  παραμένουν ισχυροί.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας μπορούν να χαρακτηρισθούν αρκετά ενθαρρυντικά.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This