KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ.

 
Στις υπώρειες της ανατολικής πλευράς του Υμηττού, στην αρχαία περιοχή της Παιανίας, τη γενέτειρα του ρήτορα Δημοσθένη, ονειρεύτηκε ο Ίωνας Βορρές να δημιουργήσει μια πολιτιστική εστία, ένα σύνθετο Μουσείο, που το διαμόρφωσε με βάση τα δεδομένα της περιοχής αλλά σύμφωνα και με τη δική του αντίληψη και το προσωπικό του όραμα.  
Σε ένα χαρακτηριστικό από πολλές πλευρές ελληνικό περιβάλλον μέσα σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίσματα, στεγάστηκε ένας πλούτος από δείγματα της λαϊκής καλλιτεχνικής έκφρασης και αναβίωσε η αρχιτεκτονική της περιοχής με επεμβάσεις σύγχρονης αντίληψης που έπαιρναν όμως πάντα υπόψη την υπάρχουσα πραγματικότητα και σεβόταν την παράδοση.     
Μέσα σε ένα καινούργιο σύνολο με τις επαναπροσδιορισμένες λειτουργίες εντάχθηκε και το Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, ένα σύγχρονο οικοδόμημα που ακολούθησε απόλυτα τα δεδομένα του εδάφους και προσαρμόστηκε πραγματικά στις επιταγές του φυσικού χώρου.
Πρόκειται ίσως για το μοναδικό παράδειγμα πολιτιστικού χώρου στην Ελλάδα που προσφέρει εκτός τω άλλων ηρεμία και οπτική απόλαυση γιατί έχει κατορθώσει με δενδροφυτεύσεις και με την απάλειψη όλων των ενοχλητικών στοιχείων του γύρω δομημένου περιβάλλοντος να αποτελεί νησίδα φυσικής ομορφιάς και αναπόλησης του χαμένου παραδείσου.  

Το Μουσείο Βορρέ και τα εκθέματά του καλύπτουν 2000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και αποτελείται από δυο συγκροτήματα κτιρίων που μαζί με τις  αυλές και τους κήπους καλύπτουν μια έκταση 12.000 τ.μ.
  Το μουσείο αποτελείται από δυο τμήματα . Το πρώτο τμήμα αποτελεί ένα μουσείο σύγχρονης ελληνικής τέχνης, το οποίο παρουσιάζει αξιόλογα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής Ελλήνων καλλιτεχνών του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.  Οι πίνακες και τα γλυπτά που εκτίθενται στο Μουσείο Βορρέ είναι από τα καλύτερα και ωριμότερα έργα τους. Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζονται έργα διασήμων Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. 



Πληροφορίες 


Διεύθυνση
Πάροδος Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία, Αττική
Τηλέφωνο: 210 6642520/210 6644771/210 6645780Fax: 210 6645775Email: mvorres@otenet.gr
Ώρες λειτουργίας
Σάββατο & Κυριακή:10:00-14:00
Καθημερινές: μόνο κατόπιν συνεννοήσεως και για ομάδες άνω των είκοσι (20) ατόμων 
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Γενική είσοδος: 5€
Μειωμένη είσοδος: 3€  Μαθητές, φοιτητές, υπερήλικες (άνω των 65 ετών)

Πώς να φτάσετε                                                                                                  
Με το λεωφορείο:
  • 125 Σταθ.Εθν.Άμυνας - Παιανία - Βάρκιζα (από Εθν.Άμυνα στάση:1η Αγίας Τριάδος - από Βάρκιζα στάση: 2η Αγίας Τριάδος)
  • 308 Σταθ.Εθν.Άμυνας - Παιανία - Κορωπί (από Εθν.Άμυνα στάση: 1η Αγίας Τριάδος - από Κορωπί στάση: 2η Αγίας Τριάδος)
  • 310 Σταθ.Κορωπιού - Παιανία - Σταθ.Δουκ.Πλακεντίας (από Κορωπί στάση:2η Αγίας Τριάδος - από Δουκ.Πλακεντίας στάση:1η Αγίας Τριάδος)
  • 340 Γλυφάδα - Παλλήνη (από Γλυφάδα στάση:2η Αγίας Τριάδος - από Παλλήνη στάση:1η Αγίας Τριάδος)
Σε κάθε περίπτωση απ’τη στιγμή που κατεβείτε στην οδό Αγίας Τριάδος πρέπει να ακολουθήσετε την οδό Διαδόχου Κωνσταντίνου σύμφωνα με ΟΔΗΓΕΙΕς για να φτάσετε μετά από ένα 5λεπτο περπάτημα(1η  Αγίας Τριάδος) ,10λεπτο περπάτημα(2η  Αγίας Τριάδος) στο Μουσείο.
 


 




    

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών