KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Η χρεοκοπία κρύβει ευκαιρίες, H YΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ.

  
Καταλαβαίνεις το βαθμό χρεοκοπίας ενός πολιτικού συστήματος από την ιεράρχηση που κάνει στην παραγωγή και τη διανομή του πλούτου. Ένα σύστημα που φέρει το σπέρμα της πρόωρης χρεοκοπίας νοιάζεται μόνο για τη διανομή.

Είναι πιο εύκολο για τους πολιτικούς να υπόσχονται και να μοιράζουν παρά να ζητούν από τους άλλους να εργασθούν. Για να υπάρχει πιο δίκαιη ή πιο άδικη διανομή πλούτου χρειάζεται πρώτα η παραγωγή. Αλλιώς, μοιράζεις «αέρα» κοπανιστό ή απλά μοιράζεις δανεικό πλούτο ή και τα δύο όπως ταιριάζει στην περίπτωση της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες.
 
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε γιατί το κράτος δεν είναι ο καταλληλότερος φορέας να παράγει πλούτο. Τα πρόσφατα παραδείγματα της λιμοκτονίας των κοινωνιών που επέλεξαν αυτή τη μέθοδο αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες. Για το κράτος και τη δημιουργία πλούτου ισχύει αυτό που λένε οι Αμερικάνοι: «Δώσε στο κράτος τη διαχείριση της Σαχάρας και σε τρία χρόνια θα αρχίσει τις εισαγωγές άμμου...».
 
Δεν πιστεύω ότι και οι αγορές από μόνες είναι ικανές να επιλύουν κάθε πρόβλημα και να φροντίζουν την δίκαιη διάχυση του πλούτου. Κάπου στη μέση είναι η χρυσή τομή. Στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από τη μέση.
 
Η θητεία στις χρηματιστηριακές αγορές αποτελεί μια καλή εμπειρία για να καταλάβει κάποιος ό,τι οι αγορές από μόνες, στο βαθμό που επηρεάζονται από τα βαθύτερα κίνητρα του πλήθους, δεν αποτελούν τον μοναδικό πλοηγό της κοινωνικής και οικονομικής προόδου. 
 
Αποτελούν τη σημαντικότερη παράμετρο κοινωνικής και οικονομικής προόδου, αλλά ανεξέλεγκτες άγονται και φέρονται από τον πανικό στην απληστία.
 
Από την άλλη πλευρά αυτό που δεν καταλαβαίνουν συνήθως οι πολιτικοί είναι ότι το βασικό υλικό για τη δημιουργία πλούτου σε μια κοινωνία είναι το επιχειρηματικό κλίμα. Το κλίμα εκείνο που θα καταστήσει ελκυστικό για το μέσο οικονομικά δραστήριο μέλος να αποφασίσει ότι αξίζει τα χρήματα που έχει στην τράπεζα να τα μετασχηματίσει σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα.
Αντιθέτως, οι πολιτικοί νομίζουν ότι οι επιδοτήσεις είναι το κίνητρο. Οι επιδοτήσεις αποτελούν μόνο κίνητρο διαπλοκής, διαφθοράς και τεμπελιάς και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στη χρεοκοπία.
 
Το ευνοϊκό κλίμα αντίθετα μπορεί να δημιουργήσει απίθανους και απρόβλεπτους συνδυασμούς δημιουργίας πλούτου.
 
Στην περίπτωσή μας δεν χρειάζονται θερμοκήπια επιδοτήσεων. Αυτό που χρειάζεται είναι η άρση των εμποδίων που βάζουν οι “κοτζαμπάσηδες” των συντεχνιών, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Ολοι αυτοί που ξεσκίζουν τα ιματιά τους ότι ο αγώνας που δίνουν είναι για μας.
 
Κανένας δεν αγωνίζεται για μας, ούτε οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ούτε οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ, ούτε οι αυτοκινητιστές, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι φαρμακοποιοί, ούτε οι πολεοδόμοι. Το συμφέρον του μέσου πολίτη είναι ανοιχτή κοινωνία πολιτών με δικαιώματα και υποχρεώσεις και ένα αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος που εφαρμόζει τους κανόνες.
 
Κανείς δεν όρισε τους συναδικαλιστές της ΔΕΗ ή του ΟΛΠ ή των υπαλλήλων της Βουλής να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη.  Για τα συμφέροντα του πολίτη υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία με εκλεγμένους εκπροσώπους που τελούν υπό την κρίση του.
 
Η χρεοκοπία μας δεν ήταν ο καλύτερος δρόμος, μια ώριμη κοινωνία θα μπορούσε να αποφασίσει νωρίτερα, αλλά έστω και έτσι, εδώ που έχουμε φτάσει τα πράγματα μπορεί να πάνε μόνο καλύτερα...

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Jose Ramon Santana Vazquez είπε... ["AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.".]

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


TE SIGO TU BLOG
CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...


AFECTUOSAMENTE
ΑΠΛΗ ENHMEΡΩΣΗ.....

ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER Y CHOCOLATE.

José
Ramón...