KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

09/09/ ΚΑΙ 10/09 ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

Κύμα λουκέτων σαρώνει τα περίπτερα όλης της χώρας τους τελευταίους μήνες, αφού ο κλάδος δεν άντεξε τις απανωτές φορολογικές αυξήσεις που σημειώθηκαν στα τσιγάρα και στα καπνικά είδη. Αυτό, όπως σημειώνει η εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα των περιπτερούχων να σημειώνουν «βουτιά» που ξεπερνά το 60% στα καπνικά είδη, ενώ στα υπόλοιπα προϊόντα που πωλούνται στα περίπτερα η μείωση του τζίρου υπερβαίνει το 30%. Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι περιπτερούχοι είναι τεράστιο, όπως λένε οι εκπρόσωποί τους, και πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ), που εκπροσωπεί 44 σωματεία της χώρας, σε πρόσφατη συνέλευσή της αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, κηρύσσοντας 48ωρη πανελλαδική απεργία για τις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, μέλη της ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συρρίκνωση των ποσοστών στα κέρδη των περιπτερούχων, εξαιτίας των φορολογικών επιβαρύνσεων στα είδη καπνού.
Όπως σημειώνει ο “Αγγελιοφόρος”, σύμφωνα με στοιχεία των ομοσπονδιών και των κατά τόπους σωματείων, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν κατεβάσει ρολά περίπου 1.300 περίπτερα σε όλη τη χώρα, αφού οι ιδιοκτήτες τους λύγισαν από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η κυβέρνηση στα τσιγάρα και είδη καπνού, οι οποίες οδήγησαν στην καθίζηση του τζίρου και των πωλήσεων. Παράλληλα, οι περιπτερούχοι «γονάτισαν», όπως λένε, και από τις αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, του ΦΠΑ, αλλά και των υψηλών ενοικίων. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των περιπτέρων σε όλη τη χώρα αγγίζει τα 15.000.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών