KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Χρυσός : Παραφουσκώνει η τιμή του.

Οι επενδυτές στρέφονται προς το χρυσό καθώς οι περισσότεροι προβλέπουν ότι το πιο παρατεταμένο ράλι σε διάρκεια τουλάχιστον εννέα δεκαετιών δεν πρόκειται να σταματήσει ανεξαρτήτως από την πορεία της οικονομίας.
Αναλυτές αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για το χρυσό το 2011 περισσότερο από κάθε άλλο πολύτιμο μέταλλο στη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, προβλέποντας άνοδο για 10η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Στο πλαίσιο αυτό, 29 αναλυτές, traders και αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, βλέπουν τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού στη Νέα Υόρκη να αγγίζουν τα 1.500 δολάρια η ουγγιά έως το Δεκέμβριο, τιμή αυξημένη 18% από το ρεκόρ των 1.266,50 δολαρίων που είχε καταρρίψει στις 21 Ιουνίου.
«Μία ισχυρότερη οικονομία θα αυξήσει τη ζήτηση για κοσμήματα. Εάν πάλι η οικονομία παραμείνει αποδυναμωμένη ή επιδεινωθεί, τότε οι επενδυτές θα στραφούν στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού», επισημαίνει αναλυτής της Commerzbank
Για μία τιμή στα 1.550 δολάρια κάνει λόγο και ο Νταν Μπρέμπνερ, αναλυτής της Deutsche Bank οι προβλέψεις του οποίου έχουν αποδειχθεί οι πιο ακριβείς στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Από τον Ιανουάριο, η τιμή χρυσού έχει ενισχυθεί 13%, συγκριτικά με τα κέρδη 8,4% των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, την πτώση 8% του δείκτη μετοχών MSCI World και τις απώλειες 10% του δείκτη S&P GSCI Total Return 24 ακατέργαστων μετάλλων.
Ο Τορστεν Πρέτελ, αναλυτής της Landesbank Baden-Wurttemberg, προβλέπει ότι η τιμή του χρυσού θα διαμορφωθεί στα 1.350 δολάρια το επόμενο έτος, ενώ η αναλύτρια Αν-Λορ Τρέμπλι της BNP Paribas προβλέπει για το 2011 μία τιμή στα 1.370 δολάρια. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι αναλυτές που πιστεύουν ότι ο χρυσός ενέχει και κάποιο ρίσκο, επειδή μία πτώση των μετοχών θα μπορούσε να παρακινήσει τους επενδυτές να πωλήσουν τις τοποθετήσεις τους σε χρυσό για να αντλήσουν ρευστό.
Οι αγοραστές συσσώρευσαν περί τους 278 τόνους χρυσού το 2010, σύμφωνα με το Bloomberg, αξίας 10,4 δισ. δολαρίων με βάση την τρέχουσα φετινή τιμή. Ενας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ήταν η Soros Fund Management LLC, με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος να χαρακτηρίζει το χρυσό ως «την απόλυτη φούσκα ενεργητικού» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι η αγορά στην αρχή μιας «φούσκας» είναι «λογικές».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών