KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 KAI Η ΑΤΤΙΚΑΤ.


Η τεχνική εταιρία Αττικάτ αποτελεί την 11η εισηγμένη την τελευταία τριετία 2008-2010 που εισέρχεται στο άρθρο 99 του Ν 3588/207 λόγω προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Έχουν προηγηθεί οι εισηγμένες ΣΑΟΣ, Ατλάντικ, Εδρασις Ψαλλίδας, Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειαι, Betanet, Altec, Microland, Lannet, Αφοί Μεσοχωρίτη και παλαιότερα η Θεμελιοδομή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικάτ στο ΧΑ « κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει από τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις της, συνεπεία της έλλειψης ρευστότητας στην Ελληνική αγορά και της εν γένει οικονομικής κρίσης. Η  Εταιρία θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της για την κατάρτιση συμφωνίας με βάση το ως άνω σχέδιο της, καθώς και για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης από τις Τράπεζες μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της». Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Αττικάτ υπογραμίζει ότι «έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των εν γένει υποχρεώσεων της, η εφαρμογή των οποίων θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας και θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία της, και δη την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσων μελλοντικά θα αναλάβει.»
Η δυσάερεστη εξέλιξη για άλλη μία εισηγμένη η οποία κυριαρχούσε στο κλάδο τη δεκαετία του 90 και στις αρχές του 2000  επιβεβαιώνει αυτό που έχουν δηλώσει στο GIANNISKAKARITIS.  πολλοί αναλυτές, ότι η  υφεσιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας θα αυξήσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα προστρέχουν στις διατάξεις του άρθρου 99 για να προφυλαχθούν από τους πιστωτές τους. Επί της ουσίας το άρθρο 99 δίνει μια προσωρινή ανάσα στις επιχειρήσεις να αποφύγουν δυσάρεστες εξελίξεις (κήρυξη πτώχευσης) αλλά δεν τους εξασφαλίζει την επιβίωσή τους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών