KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΑΑ.ΠΑΡΤΥ ΜΕΤΟΧΩΝ.

Ο Γενικός Δείκτης επανέκτησε τις 1.600 μονάδες μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο ημίωρο και στη συνέχεια διατήρησε τις δυνάμεις του υψηλότερα της συγκεκριμένης περιοχής τιμών, για να τερματίσει στο υψηλό της ημέρας στις 1.613,41 μονάδες με άνοδο 2,69%.

Τεχνικά, η ανάκτηση της ψυχολογικά κρίσιμης περιοχής των 1.600 μονάδων απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τον κίνδυνο επανόδου στα χαμηλά έτους αν στη σημερινή συνεδρίαση κινηθεί υψηλότερα των 1.620

μονάδων.

Ωστόσο επαγγελματίες της αγοράς υποστηρίζουν ότι, ανεξάρτητα από τις τεχνικές διαδρομές του Γενικού Δείκτη, ο φόβος νέων χαμηλών θα υποχωρήσει μόνο αν ο Γενικός Δείκτης επανακτήσει και στη συνέχεια κατοχυρώσει για αρκετές συνεδριάσεις τις 1.800 μονάδες.

Την επιθετική ανάκαμψη της αγοράς τροφοδότησε και η επαναφορά του short selling, με αποτέλεσμα να «διευρυνθεί» η ήδη θετική τάση της αγοράς. Στο επίκεντρο του συναλλακτικού ενδιαφέροντος τα blue chips των τραπεζών (Εθνική Τράπεζα +5,74%, Αlpha Βank +3,81% και Εurobank +4,13%), με τις φήμες για επίσπευση των deals στον κλάδο να ενισχύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, δεν υστέρησαν και τίτλοι όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και η Coca-Cola που συμμετέχουν με αυξημένη βαρύτητα στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη, ενώ στα υψηλά της ημέρας ωθήθηκαν στις δημοπρασίες και οι τίτλοι του Τιτάνα και της Μotor Οil.

Ο δείκτης FΤSΕ-20 υπεραπέδωσε με άνοδο 3,09%, ενώ μεταξύ όλων των δεικτών υπερίσχυσε εκείνος των τραπεζών που έκλεισε με κέρδη 3,76%. Οι πρόσφατες υπεραποδόσεις ίσως αποτελέσουν κίνητρο για κατοχύρωση κερδών, αν συνηγορήσει και το κλίμα στις διεθνείς αγορές, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται «αποσυμπίεση» των υπερβολών που προκάλεσε η ενεργοποίηση του «short selling».

Το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχύθηκε και στο ευρύτερο φάσμα της αγοράς, όπου ο δείκτης FΤSΕ-40 διατήρησε τα κέρδη του κλείνοντας κατά 1,44% υψηλότερα, ενώ αντίθετα ο δείκτης FΤSΕ-80 ωθήθηκε στο υψηλό της ημέρας στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης και σταδιακά περιόριζε τα κέρδη του, για να κλείσει τελικά κοντά στο χαμηλό της ημέρας με οριακή άνοδο 0,28%. Ο τζίρος υποχώρησε ελαφρώς σε σχέση με χθες και διαμορφώθηκε στα 105,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

Η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 111 ανοδικές, 50 καθοδικές και 127 αμετάβλητες μετοχές, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων (84) δεν έκανε καμία πράξη, δείχνοντας εν μέρει την εστίαση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος σε τίτλους που διακινούνται και στην αγορά Παραγώγων.

Μετοχές
*
ΕFG Εurobank: Με αυξημένη δυναμική κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης η μετοχή, η οποία έκλεισε ενισχυμένη κατά 4,13% στα 5,29 ευρώ. * ΟΠΑΠ: Ξεκινώντας από την περιοχή των 11,60 ευρώ, ο τίτλος ενίσχυε συνεχώς τα κέρδη του και έκλεισε κοντά στο υψηλό της ημέρας (11,90 ευρώ) στα 11,88 ευρώ με σημαντική άνοδο 3,76%.

*
Αlpha Βank: Στα 45 ευρώ, όπου πραγματοποίησε και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών της, έκλεισε η μετοχή με αξιόλογα κέρδη 3,81%.

*
ΔΕΗ: Ενώ στα τελευταία λεπτά έκανε πράξεις στο υψηλό των 11,90 ευρώ, στις δημοπρασίες η μετοχή έχασε μέρος των κερδών της και έκλεισε στα 11,76 ευρώ με άνοδο 1,73%.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών