KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΕΤΕΙΟΣ.

Σήμερα,  κλείνουμε 11 έτη από τα ιστορικά υψηλά των 6.355,04 μονάδων του ΧΑ!

Σαν σήμερα έφτασε στην κορύφωσή της και στο απόγειο η στρέβλωση και η υπερβολή της χρηματιστηριακής πυραμίδας του ’99!

Θυμίζουμε ότι εκείνο το καλοκαίρι και εντός ελάχιστων μηνών ο Γενικός Δείκτης κάλυψε μια απόσταση περίπου 4.000 μονάδων, οδηγώντας δεκάδες μετοχές σε εξωπραγματικές αποτιμήσεις.

Ήταν η πιο τριτοκοσμική χρηματιστηριακή πυραμίδα που δημιουργήθηκε ποτέ και μάλιστα με την ανοχή και την… επιδοκιμασία της (τότε) κυβέρνησης.

Άλλωστε, το ΧΑ εκείνη την εποχή χρησιμοποιήθηκε ως μηχανισμός εξόφλησης πολιτικών αβροτήτων και τραπεζικών εξυπηρετήσεων.

Η έκρηξη τιμών του ’99 ώθησε δεκάδες εταιρείες σε αίτηση εισαγωγής, με τις τότε διοικήσεις του ΧΑ και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να μοιράζουν αφειδώς εισιτήρια. Θυμίζουμε ότι το ’99 εισήχθησαν 46 εταιρείες στο Χρηματιστήριο, ενώ το 2000 έκαναν την εισαγωγή τους περί τις 50 επιχειρήσεις!

Μιλάμε για το απόλυτο πανηγυράκι, στην πλάτη της αγοράς και του επενδυτικού κοινού!

Και όλα αυτά με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας! Ωσάν το χρηματιστήριο να είναι θεσμός εξόφλησης πελατειακών πολιτικών σχέσεων. Κάπως έτσι λειτούργησε για αρκετά χρόνια, εξαργυρώνοντας «γραμμάτια» υποστήριξης επιχειρηματιών στα δύο μεγάλα κόμματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεκάδες από τις εταιρείες που εισήχθησαν την περίοδο του ’99 και του 2000 στο ΧΑ σήμερα είτε έχουν χρεοκοπήσει, είτε βρίσκονται ωσεί παρόν στο ταμπλό, είτε βρίσκονται σε διαδικασία αποχώρησης μέσω δημοσίων προτάσεων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών