KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΥΒΑ.

undefined



Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 13/9 (τοπική ώρα), η Κούβα θα προχωρήσει στην απόλυση «τουλάχιστον» 500.000 δημόσιων υπαλλήλων, μέσα στο επόμενο 6μηνο. Παράλληλα, θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς η οικονομία της χώρας δυσκολεύεται να βρει το βηματισμό της.

Το σχέδιο που ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνει την πρόθεση του προέδρου Ραούλ Κάστρο να περικόψει περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά πολύ νωρίτερα απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν. «Η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει να συντηρεί εταιρίες και υπηρεσίες που παρουσιάζουν απώλειες, βλάπτοντας την οικονομία μας», υποστηρίζει το επίσημο εργατικό συνδικάτο της Κούβας.

Να θυμίσουμε πως ο Κάστρο είχε προαναγγείλει απολύσεις τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίες όμως θα πραγματοποιούνταν μέσα στην επόμενη πενταετία, όπως διαβεβαίωνε. Λίγο καιρό μετά, φαίνεται πως κινείται στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της αυτοαπασχόλησης, ως εναλλακτικής λύσης στην αγορά εργασίας.

Οι εξελίξεις αυτές, έχουν προκαλέσει εύλογη ανασφάλεια σε πολλούς Κουβανούς, που θεωρούσαν εξασφαλισμένες τις θέσεις εργασίας τους από την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή, το κράτος ελέγχει πάνω από το 90% της οικονομικής δραστηριότητας, εντάσσοντας στο κρατικό δυναμικό ακόμη και επαγγέλματα όπως των υδραυλικών και των υποδηματοποιών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών