KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η τέχνη του “lobbying” από τις αμερικανικές τράπεζες



Στις ΗΠΑ το ονομάζουν lobbying. Και δεν είναι τίποτα άλλο από τα ποσά που διαθέτουν οι τράπεζες, και κάθε είδους επιχείρηση που θέλει να αυξήσει την επιρροή της στον πολιτικό κόσμο της χώρας, και ιδιαίτερα στα μέλη του Κογκρέσου, του Λευκού Οίκου, της Federal Reserve και του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι νέοι κανόνες λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου που συζητούνται από την αρχή του έτους στα σώματα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας, οδήγησε τις τράπεζες να δαπανήσουν πρωτοφανή ποσά για lobbying, σε περίπου 2.000 στελέχη που εργάζονται για την νομοθετική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του α' 6μηνου, οι 10 τράπεζες που έλαβαν τα περισσότερα κεφάλαια ενίσχυσης από την αμερικανική κυβέρνηση, δαπάνησαν περίπου 16,32 εκατ. δολάρια στις προσπάθειες τους να αυξήσουν την επιρροή τους, υψηλότερα κατά 26% σε σχέση με αυτά που είχαν διατεθεί το α' 6μηνο του 2009. Τα ποσά που δαπανούνται για lobbying σημειώνουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, καθώς το α' εξάμηνο του 2009 το ποσό ήταν κατά 2% υψηλότερο από το α' 6μηνο του 2008, το οποίο ήταν κατά 3,7% υψηλότερο σε σχέση με το α' 6μηνο του 2007.
“Ηγέτιδα” στο lobbying αναδεικνύεται η JPMorgan η οποία δαπάνησε το δεύτερο τρίμηνο 1,52 εκατ. δολάρια και το α' 3μηνο 1,51 εκατ. δολάρια στη διαμόρφωση “συνειδήσεων” των ανθρώπων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ακολουθεί η Citigroup με σύνολο στο α' 6μηνο περίπου 2,78 εκατ. δολάρια, ενώ η Goldman Sachs βρέθηκε στην τρίτη θέση με 2,77 εκατ. ευρώ “δώρα”. Πάνω από 2 εκατ. δολ. δαπάνησαν το α' 6μηνο και οι Bank of America και Wells Fargo.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών