KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

Πόσα χρωστά το ελληνικό δημόσιο σε τρίτους

Το ποσό των τουλάχιστον 2,3 δισ. ευρώ  χρωστά το ελληνικό δημόσιο σε τρίτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών από του 706 φορείς που έστειλαν στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο τα χρέη του δημοσίου σε τρίτους οφείλονται για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών και είναι άγνωστο πότε θα καταβληθούν και ποιον προϋπολογισμό θα επιβαρύνουν.

Σημειώνεται ότι οι εγγεγραμμένοι φορείς που υποχρεούνται αποστέλλουν στοιχεία ανέρχονται σε 1.453. Από τα ληξιπρόθεσμα των 2,3 δισ. ευρώ τα 1,7 δισ. ευρώ είναι νέες υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από τους Δήμους, τα νοσοκομεία και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και 630 εκατ. ευρώ οφείλουν τα υπουργεία και οι περιφερειακές του διευθύνσεις.

Ειδικότερα:

-958 εκατ. ευρώ αφορούν νέες υποχρεώσεις των νοσοκομείων απέναντι σε προμηθευτές τους.
- 306 εκατ. ευρώ είναι υποχρεώσεις των 293  ΟΤΑ σε φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης από τους 1034. Δηλαδή το συνολικό ποσό των χρεών των ΟΤΑ πιθανόν να είναι σημαντικά υψηλότερο.
-116 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης
- 341 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές των λοιπών νομικών προσώπων.
- το Υποδομών μεταφορών και δικτύων έχει το μεγαλύτερο χρέος εξαιτίας  των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα οφείλει ποσό ύψους 343 εκατ. ευρώ.
-Το Εθνικής Άμυνας χρωστά 90 εκατ. ευρώ
-Το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει 43 εκατ. ευρώ  οφειλές.
Με  βάση τα  ανωτέρω το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο 9μηνο Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου  2010 ανήλθε στα 15,4.δισ. ευρώ, από 14,1 δισ. ευρώ στο 8μηνο του 2010.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών